• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tup mide ameliyati olmali miyim

dahadadogurmam

Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
4 Ocak 2025
478
320
18
29
Merhaba hanimlar, ben 30 yasinda ogretmen bir cocuk annesi bir kadinim. Dogumdan sonra buyuk bir depresyon yasadim su an bir antidepresan ve sakinlestirici kullaniyorum ayrica terapi de goruyorum. Su an calismiyorum fakat konu su ki ben hep kilolu biriydim ne zaman diyet yapsam uyamiyorum daha dogrusu iradesizim yalan yok. Duygusal yeme durumu da var. 165 cm ve 105 kiloyum vucut kitle indeksim uymuyormus tup mide ameliyati olmaya karar verdim degisime kendime inanmaya hayata donmek istiyorum. Ankara sehir hastanesine bir doktora gidecegim. Hangi sartlar gerekiyor bu ameliyati olmak icin bana yardimci olur musunuz ?

Merhaba hanimlar, ben 30 yasinda ogretmen bir cocuk annesi bir kadinim. Dogumdan sonra buyuk bir depresyon yasadim su an bir antidepresan ve sakinlestirici kullaniyorum ayrica terapi de goruyorum. Su an calismiyorum fakat konu su ki ben hep kilolu biriydim ne zaman diyet yapsam uyamiyorum daha dogrusu iradesizim yalan yok. Duygusal yeme durumu da var. 165 cm ve 105 kiloyum vucut kitle indeksim uymuyormus tup mide ameliyati olmaya karar verdim degisime kendime inanmaya hayata donmek istiyorum. Ankara sehir hastanesine bir doktora gidecegim. Hangi sartlar gerekiyor bu ameliyati olmak icin bana yardimci olur musunuz ?
Iradesizseniz tup mide ameliyatinin tamamen sivilarla beslenen surecini nasil asmayi planliyorsunuz?

Istedigi kadar ameliyatla mide kucultulmus ya da doldurulmus olsun, irade olmazsa dietine nasil uyacaksiniz, bu kismi aşmak icin beslenme bozukluğunuzla alakali terapi almaniz gerekiyor bana kalirsa.

Vucut kitle endeksiniz dusuk mu kalmis, anlamadim bayagi yuksek aslinda sizinki?

Iradesizseniz tup mide ameliyatinin tamamen sivilarla beslenen surecini nasil asmayi planliyorsunuz?

Istedigi kadar ameliyatla mide kucultulmus ya da doldurulmus olsun, irade olmazsa dietine nasil uyacaksiniz, bu kismi aşmak icin beslenme bozukluğunuzla alakali terapi almaniz gerekiyor bana kalirsa.

Vucut kitle endeksiniz dusuk mu kalmis, anlamadim bayagi yuksek aslinda sizinki?
Ya benim beslenme bozukligum.yok aslinda insulin direncim var ama zayiflamak icin boyle arkamdan biri ittirse yapacagim bu ameliyati olmayi cok istiyorum

Korkutmak istemem ama bu çok ciddi bir ameliyat biliyorsundur araştırmışsındır zaten. Madem duygusal yeme durumu var ve depresyon yaşadın önce psikolojik destekle çözmeyi denesen iyi olur

Ilac da kullandim glifor ama fayda etmedi
O halde yeme bozuklugunuz var, bunu kabul etmekle baslayin surece.

Mide ameliyati icin ciddi bir psikolojik hazirlik sureci gerekiyor, cunku cidden kolay olan kisim ameliyat, sonraki diet sureci inanilmaz zorlayici.

Muhtemelen doktorda once terapi onerecektir.

Tiroidlerinize baktirdiniz mi? Vitamin degerlerinize?

O halde yeme bozuklugunuz var, bunu kabul etmekle baslayin surece.

Mide ameliyati icin ciddi bir psikolojik hazirlik sureci gerekiyor, cunku cidden kolay olan kisim ameliyat, sonraki diet sureci inanilmaz zorlayici.

Muhtemelen doktorda once terapi onerecektir.

Tiroidlerinize baktirdiniz mi? Vitamin degerlerinize?
Asiri kansizim tiroidlerim normal kan hapi da kullaniyorum yillardir yine kansizim

Benim görümcem oldu 125 130 ama boyu 180di 20 25 anca verdi çünkü tip midede büyük beklenti yok mide esniyor yedikçe şişiyor herkesin aynı değilmiş onda da akıl sıfır irade sıfır yiyor. Özellikle cips çikolata abur cubur zaten tıkamıyormuş. İlk tıkanma gelse de 5 10 dk sonra tekrar yiyorsun demişti. Bi akrabam da oldu kadın 50 kilo verdi sarkmadı. Kişisel bi süreç. Yakın zamanda komşumun kısı oldu 7 8 ay oldu o da 20 kilo verebilmiş sadece yiyormuş. Baya iyi bi doktora oldu 1 pide yiyormuş. Tıkanması olmuyormuş engellemiyormuş. Aynı doktora olan arkadaşı böyle değilmiş. Ama mini bypass sanırım daha iyi bilmiyorum. Alternatif tedavi deneyin bi arkadaşım 70lerden düştü 50lere iğneyle. Ki o da veremiyordu asla

BIr sure kullandim evet ama simdi demir ilaci disinda kullanmiyorum
Demir eksikligi kilo sebebidir, bunu cozmekle ise baslayin, insulin direnci icinde yine ilaclariniza devam edin bana kalirsa. Tabiki yine doktor önerisiyle yapin bunlari.

D vitamininize de mutlaka baktirin, o da kilo vermenin onunde engeldir.

Zaten degerleriniz duzelmeden hicbir doktor sizi ameliyat etmez.

Endokrinolojiyede mutlaka gorunun.

Demir eksikligi kilo sebebidir, bunu cozmekle ise baslayin, insulin direnci icinde yine ilaclariniza devam edin bana kalirsa. Tabiki yine doktor önerisiyle yapin bunlari.

Cok tesekkur ederim

Siz bu konuya fakıfsınız.. Siz de ameliyat olanlardan mısınız?

Kendiniz de yazmışsınız zaten vücut kitle endeksiniz devlet hastanesinde tüp mide ameliyatı olmak için düşük. Devlet hastanesi bin tane şart koşuyor ameliyat için. Bir de diyet yapamıyorum diye bir şey söz konusu değil. Ameliyat olsanız da diyet yapmak zorundasınız, sihirli bir değnek dokunmayacak size. Ameliyat olup midesinin kapasitesi küçüldüğü için başta kilo verip diyete uymadığı için kiloları geri alan zibilyon tane insan var. Diyet ve sağlıklı beslenme hiçbir zaman bitmiyor yani. Dengeli beslenmeyi yaşam biçimi haline getirmek lazım.

Yeme bozukluğu olan kuzenim tüp mide ameliyatından sonra biraz zayıfladı. 20 kilo vermişti sanırım. Sonra yine aldı. Bazı insanlarda bu beyhude bir çaba. Siz de onlardan olacaksınız belli ki. Duygusal yeme kısmına odaklanıp psikolojik destek alın. Ciddi bir destek ama.

Bütün hastalıklar fazla yemek yüzünden mideden dolayı başlıyormuş.
Zaten midemiz bir şey yeseler de dokunsa diye tetikte bir de neşter vurdurup yarım insan olmayın.
TV de dinlediğim bir konuşmacı kendinizi 1 hafta tutsanız zaten o ameliyatı olmuş gibi mideniz kendiliğinden
küçülecek demişti.
Ameliyatı olmadan olmuş gibi yapabilirsiniz mesela. Acıkma sorununuz giderdi en azından.
Sadece sıvılarla beslenin 1 hafta mide çekilecek zaten.

Back
X