• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tup mide ameliyati olmali miyim

sizden de erken yaşta ameliyat olan bir genç kız tanıyorum
ben tanıdığımda ameliyatı olmuş (sanırım 1-2 sene önce olmuş) yani, demese bilmezdik, zira yine yiyordu ve oldukça da obezdi -1 75e yakın bi boya 120-130 filan vardı herhalde.

yani kızın kafa biraz değişikti
üniversite mezunuydu
üstelik de mühendislik okumuştu, zor bir bölüm, kafa çalışmıyor değildi
hani sevgilisi filan da vardı bölümden arkdaşları filan da vardı, asosyal depresyonda biri değildi yani

ama konuşmaları, dünya algısı bir ortaokul seviyesindeydi olgunluk hiç yoktu. premses gibi yetiştirilmiş şımarıklık bakımından demeyelim de böyle sanki bir hayal aleminde yaşıyor gibi diyelim. hep kiloluymuş tontiş sevimli bir bebekmiş. hep yemiş hala da yiyordu. şimdi ne yapıyor bilmiyorum hiç görmedim pandemiden beri.

neyse tek tanıdığım erken yaşta ameliyat olmuş vaka olduğu için demem o ki

yeme sorununu çözmek için gayret etmezseniz
boşu boşuna ameliyat olacaksınız gibi

hani yaşınız 45 olur, spor yapamaz olursunuz eklemler göçmüştür belki başka şeyler denir
ama siz daha gençsiniz lütfen çıkın spor yapın, kaslanmaya çalışın, az yemek için gayret edin. kendinize değer verin.

Merhaba hanimlar, ben 30 yasinda ogretmen bir cocuk annesi bir kadinim. Dogumdan sonra buyuk bir depresyon yasadim su an bir antidepresan ve sakinlestirici kullaniyorum ayrica terapi de goruyorum. Su an calismiyorum fakat konu su ki ben hep kilolu biriydim ne zaman diyet yapsam uyamiyorum daha dogrusu iradesizim yalan yok. Duygusal yeme durumu da var. 165 cm ve 105 kiloyum vucut kitle indeksim uymuyormus tup mide ameliyati olmaya karar verdim degisime kendime inanmaya hayata donmek istiyorum. Ankara sehir hastanesine bir doktora gidecegim. Hangi sartlar gerekiyor bu ameliyati olmak icin bana yardimci olur musunuz ?

Benim üç arkadaşım oldu mide ameliyatı. İkisi başarılı oldu, birisi maalesef vefat etti. Tehlikeli yani riskleri var. Ayrıca ben 170boydayım az çok tahmin edebiliyorum vücut duruşunuzu 100kilo girdim doğuma. O kiloya boya obez durmazsınız ki. Ayrıca ameliyat olan arkadaşlarım 130 falandı en az. Siz endokrin doktoruna gidin en iyisi iğne felan verebiliyorlar size uygunsa ama doktor değerlendirecek tabiki.

Back