Tüp tıkanıklığı

nasrok

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
30 Nisan 2019
47
16
3
45
Merhaba arkadaşlar bilgi paylaşımı için bu başlığı açtım lütfen bilgisi olan başından geçmiş olan varsa yazsın. İki gün önce hsg ve histeroskopi yapıldı sol tüpümün tamamen kapalı olduğunu öğrendim geçen ay başarısız bir tüp bebek denemem oldu. Yaşım 39 ve yumurta sayım az, eşimde bir sorun yok. Genellikle soldan yumurtladığım için normal yolla gebelik şansım yok. Bundan sonraki süreçte yumurta toplatıp havuz oluşturmak sizce mantıklı mı tüpü açtırmakla uğraşayım mı?

Yaş faktöründen dolayı tüpü açtırmak çokta mantıklı değil. Kaldıki açılsa bile tüpte tıkanıklığa bağlı deformasyon olabiliyor(tüplerin içinde embriyoyu rahim içine taşıyan tüysü yapılar var) . Deformasyon yüzünden dış gebelik olasılığı mevcut. Hidrosalpanks denilen tüpte sıvı birikmesi sonucu tüp bebeğin bile tutmasını gebeliğin devamını olumsuz etkileyen bi komplikasyon riski de var. Haaa şansın yolunda gider tıkanıklık minimaldır (ki öyle olsa hsg esnasında sıvının basınç etkisiyle açılırdı) laparaskopide tüpü açar kurtarırlar o zaman bi şansın olabilir ama yinede risk almaya değer mi sana kalmış

Doktor şekil bozukluğu ya da şişkinlik yok tüpte dedi ama bilemem tabi doktorun dediği tüpü açmakla uğraşmayalım yumurta da az vakit kaybetmeyelim dedi ama tabi tutunmasına engel midir onu da bilmiyorum

Doktor şekil bozukluğu ya da şişkinlik yok tüpte dedi ama bilemem tabi doktorun dediği tüpü açmakla uğraşmayalım yumurta da az vakit kaybetmeyelim dedi ama tabi tutunmasına engel midir onu da bilmiyorum
Benim iki tüpümde alındı. Kürtaj sonrası tıkandı sonra hsg çektirip tüp bebek için adet beklerken o ay hamile kaldım. Bidaha düşük kürtaj ve tıkandı yine. Laparaskopi yapılıp alındı ikiside. Tüp bebek yaptırdım beta pozitif bakalım sonu nasıl olacak tabi benim bu süreç yıllar sürdü ve azımsanmayacak kadar da gebelik kaybım var maalesef. Umarım şansın yolunda gider ve gönlünce olur

Benim sürecim yeni başladı kendimiz denedik olmadı Allah hepimize tez zamanda nasip etsin

Inşallah sağ salim kucağınıza Almak nasip olmuştur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…