tüplerde şişlik

snglfhr

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Aralık 2014
67
11
38
35
Hocam meraba ben hsg çekildim 1 kerede aşılama oldum tutmadı ama 2 doktorum hsg sonucumun temiz olduğunu söyledi son gittiğim doktor ise tüplerin açık ama yer yer şişlik var dedi hamile kalırsın kalmazsan yine aşılama dedi bu şişlik ne anlama geliyo hocam bi engel olurmu

Hocam meraba ben hsg çekildim 1 kerede aşılama oldum tutmadı ama 2 doktorum hsg sonucumun temiz olduğunu söyledi son gittiğim doktor ise tüplerin açık ama yer yer şişlik var dedi hamile kalırsın kalmazsan yine aşılama dedi bu şişlik ne anlama geliyo hocam bi engel olurmu
Merhabalar :
yumurta ıle spermin karsılastıgı yer olan tubal bölgede sıvı toplanmasına hidrosalpinks denir.
Tanı : hsg( rahim- tüp filmi) ile konulur.( hsg fılmınızı bızımle paylasır ısenız daha fazla bılgı verebılırız .)

1. Hidrosalpinks sıvısının İçerdiği mikroorganizmalar ve endotoxinler nedeniyle direk embriyo üzerine zararlı etki (embriyotoksik etki)

2. (endometriyumun ( rahim iç zarı )embriyoyu kabul etme yeteneği)’nin bozulmasına ve tutunma potansiyelinin azalmasına neden olmaktadır.

Tüm bu veriler doğrultusunda hidrosalpinksli hastalarda implantasyon ve gebelik oranlarını iyileştirmek için salpenjektomi (tüpün çıkartılması) ile hidrosalpinksli tubanın ortamdan uzaklaştırılması dogru bır yaklasım olucaktır.
Daha fazla bılgı için bize muracaat edebılırsınız.Bol şans dılerım.

Back