Doğuma Hazırlık Türk filimlerindeki gibi doğurmak istemiyorum :(((

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

Harpy

Today is a gift, thats why they call it PRESENT
Kayıtlı Üye
7 Aralık 2009
6.924
13.305
448
42
arkadaşlar, aranızda benim gibi türk filimlerindeki doğum sahnesi yüzünden normal doğum fobisi olan var mı? Türk filmlerindeki gibi ciyak viyak doğurmak mı yoksa avrupalıların videolarda yaptığı gibi iğne oluyormuş gibi doğurmak mı? eyvahedigeldismile
bu doğum işini kolaylaştıracak epidural yada sipinal dışında bişey yok mu? mesela spor kolaylaştırıyor diyorlar.. uygulayıp faydasını gören var mı? önerilere sonuna kadar açığız.. opuyorumnanaktan tecrübeli annelerin doğumu kolaylaştıran yöntemlerini canı kulaktan dinliyoruz...
cevaplarınız için şimdiden teşekkürler boshayallersmile

ay canim basliginin ismi cok orjinal hic bole dusunmemistim herkes bagris cagris dogurur yahu bakma sen onlara. :))
spor ve dogru beslenme cok onemli diye biliyorum ben. simdi ablalarimiz gelir aciklar gerci :)

ay canim basliginin ismi cok orjinal hic bole dusunmemistim herkes bagris cagris dogurur yahu bakma sen onlara. :))
spor ve dogru beslenme cok onemli diye biliyorum ben. simdi ablalarimiz gelir aciklar gerci :)

yahu neden videolarda böyle yüzünü ekşitip kabız olmuş gibi doğuruyor bu avrupalılar ben hiç anlamıyorum onlarda mı sorun var bizde mi bilmiyorumkismile

En mantıklısı epidural normal doğum işte.Normal doğum genel olarak korkutucu bir şey, doğum olayı olmasa hamile olmak da güzel bebek sahibi olmak da o arayı geçsek?:)

En mantıklısı epidural normal doğum işte.Normal doğum genel olarak korkutucu bir şey, doğum olayı olmasa hamile olmak da güzel bebek sahibi olmak da o arayı geçsek?:)

bence de süper olur :dance: epidural için de riskli diyorlar gerçi uzmanına gidersen sorun yok ama uzmanı da çok para istiyor yahu fisfisfis daha hamileliğin başındayım ama strese girdim bile.. stres de doğum sancısını arttırıyormuş eyvahedigeldismile yazık bize :sm_confused:

bence de süper olur :dance: epidural için de riskli diyorlar gerçi uzmanına gidersen sorun yok ama uzmanı da çok para istiyor yahu fisfisfis daha hamileliğin başındayım ama strese girdim bile.. stres de doğum sancısını arttırıyormuş eyvahedigeldismile yazık bize :sm_confused:
bir de ilk çocuk zor oluyormuş genelde, 2. 3. bebekler rahat rahat çıkıyormuş.
Ben yapmadım ama kegel egzersizlerini tavsiye ediyorlar.
Bir de hamileler için pilates ve yoga.
nefes alış verişi kontrol edersen, sağlıklı beslenirsen, aşırı kilo almazsan bence doğumun rahat olur.Çok rahat doğum yapan insanlar duydum.

Epidural ciddi bir şey elbette, iyi bir uzman olmalı, normal doğuma cesaret edebileceksen en güzeli hiç bir ilaç olmadan yapılanı ama.
Ben 30 haftalık hamileyim, yeterince hantallaştım ne yazık ki, ofis işi olduğu için spor da yapamadım hiç:( İnşallah çok zor olmaz doğumum.

bir de ilk çocuk zor oluyormuş genelde, 2. 3. bebekler rahat rahat çıkıyormuş.
Ben yapmadım ama kegel egzersizlerini tavsiye ediyorlar.
Bir de hamileler için pilates ve yoga.
nefes alış verişi kontrol edersen, sağlıklı beslenirsen, aşırı kilo almazsan bence doğumun rahat olur.Çok rahat doğum yapan insanlar duydum.

Epidural ciddi bir şey elbette, iyi bir uzman olmalı, normal doğuma cesaret edebileceksen en güzeli hiç bir ilaç olmadan yapılanı ama.
Ben 30 haftalık hamileyim, yeterince hantallaştım ne yazık ki, ofis işi olduğu için spor da yapamadım hiç:( İnşallah çok zor olmaz doğumum.

inşallah kolay bir doğum geçirirsin... senin de ilk doğum mu peki?

ben her doğum aklıma geldiğinde kegel egzersizi yapıyorum... ayrıca günde 30 dk yürüyorum ama çok tempolu değil, kendimi çok zorlamıyorum ilk 3 ayda riskli oluyormuş.. onun dışında sağlıklı beslenmeye çalışıyorum ama normalde de biraz kilom var... hamilelik sırasında çok almamaya çalışıyorum.. maşşallah şimdilik çok iştahım yok ama ilerde ne olur bilmem... çünkü tahmin ettiğiniz gibi boğazımı kontrol etmekte pek başarılı değilim :kedi:

hamile olmak güzel mi akannehir bence doğumdan hamilelikteki bulantılar daha zor resmen dünya başıma yıkılıyor aylarca aç ve herşey hatta kendin bile iğrenç kokarak gezmek hatta gezememek sürekli kusmak ve yatmak olmasa bebiş sahibi olmak güzeldir boshayallersmile
inşallah benim de az vaktim var ben de normal doğum istiyorum
ha bunları havadan konuşmuyorum bu ikinci hamileliğim a.s.

inşallah kolay bir doğum geçirirsin... senin de ilk doğum mu peki?

ben her doğum aklıma geldiğinde kegel egzersizi yapıyorum... ayrıca günde 30 dk yürüyorum ama çok tempolu değil, kendimi çok zorlamıyorum ilk 3 ayda riskli oluyormuş.. onun dışında sağlıklı beslenmeye çalışıyorum ama normalde de biraz kilom var... hamilelik sırasında çok almamaya çalışıyorum.. maşşallah şimdilik çok iştahım yok ama ilerde ne olur bilmem... çünkü tahmin ettiğiniz gibi boğazımı kontrol etmekte pek başarılı değilim :kedi:

evet ilk bebeğim.
bence yaptıklarınız gayet iyi çünkü dediğiniz gibi çok da zorlamamak lazım, yani normalde yaptığınızdan daha fazla spor yapmamalısınız.Güç gerektiren şeyler hiç yapmamalısınız
Aman çok iştahınız olmasın zaten, ben kilo aldım çok, yemek yemek o kadar zevk veriyor ki şu an, boğazımı zor tutuyorum.Böyle aşırı kalorili bebeğe çok yaramayacak şeylerden kaçmam gerektiğini söyledi doktor(beyaz pilav, aşırı tatlı, beyaz ekmek gibi).

hamile olmak güzel mi akannehir bence doğumdan hamilelikteki bulantılar daha zor resmen dünya başıma yıkılıyor aylarca aç ve herşey hatta kendin bile iğrenç kokarak gezmek hatta gezememek sürekli kusmak ve yatmak olmasa bebiş sahibi olmak güzeldir boshayallersmile
ben 30 haftalığım yeni yeni bulantılarım geçti diyordum yine başladı, her sabah işe giderken kusma korkusu yaşamak iğrenç bir şey.5,5 aylıkken servise kustum, hala utanıyorum hatırladıkça.
sürekli yatma imkanım keşke olabilse, bir de yoğun çalışıyorum.

Ama hamilelik tüm bunlara rağmen güzel, bebeğin büyüdüğünü hissetmek, tekmelerini hissetmek, onu hayal etmek, hazırlıklar yapmak...

peki 1. doğumun nasıldı? veya söyle soriyim kaç yıl geçti üzerinden? çünkü genelde unutuluyormuş :1shok: nasıl oluyorsa...

bu arada bence de hamilelik güzel bişey olmalı boshayallersmile ben daha çok yeni olduğumdan yanılıyor da olabilirim sırnaşık şey

ben 30 haftalığım yeni yeni bulantılarım geçti diyordum yine başladı, her sabah işe giderken kusma korkusu yaşamak iğrenç bir şey.5,5 aylıkken servise kustum, hala utanıyorum hatırladıkça.
sürekli yatma imkanım keşke olabilse, bir de yoğun çalışıyorum.

Ama hamilelik tüm bunlara rağmen güzel, bebeğin büyüdüğünü hissetmek, tekmelerini hissetmek, onu hayal etmek, hazırlıklar yapmak...

sen serviste kusmuşsun ben parkta ve apartmanın içinde kustum allahtan kimse görmedi

peki 1. doğumun nasıldı? veya söyle soriyim kaç yıl geçti üzerinden? çünkü genelde unutuluyormuş :1shok: nasıl oluyorsa...

bu arada bence de hamilelik güzel bişey olmalı boshayallersmile ben daha çok yeni olduğumdan yanılıyor da olabilirim sırnaşık şey

yok canım unutmadım 2 yıl oldu ama doğumdan sonra hep bu muydu sancı diye korkuttukları şey dedim. doğum masasına geçince bile ne zman gelecek o dayanılmaz sancılar diyordum kendi kendime.
hamilelik çok güzeldir eğer bulantı ve herşeyin iğrenç kokması yoksa. bi de benim sürekli tansiyonum düşer normal zamanda bile. bulantılarla yemek yiyememekten tansiyonum yerlerdeydi ve bu da(sürekli düşük tansiyon) depresyon yapıyor -tatlicadiarzu-

off bu kadar olur arkadaşlar yaw sizinle konuştuktan bir gün sonra insanın bulantısı başlar mı yaa ve 24 saat midem bulanıyor... yemekten önce sonra farketmiyor... ne demek istediğinizi anlamaya başladım 3 ay böyle nasıl geçer yaa...

bende 6. haftalıkken başlayıp 12. haftaya kadar aralıksız sürmüştü bulantılar. Çok iğrenç günlerdi !!!!!!

sen serviste kusmuşsun ben parkta ve apartmanın içinde kustum allahtan kimse görmedi
Çok kötü bişey hakkaten, ilk hamileliğim, anneme olan saygım daha da arttı.
Daha ilk aydan anne olmaya başlıyoruz.Bulantılarım olunca bebek iyi demek ki, büyüyor, hormonlarım çalışıyor, boşver diye düşünüyordum.Ha midesi hiç bulanmadan sağlıklı bebeği olan da çok ama napalım hormonlara bizim vucüdlar böyle tepki veriyormuş.

evet her bünye farklı oluyor neyseki benim bulantılarım 14.haftaya kadar sürdü ama o günleri hatırlamak istemiyorum o günlerde seyrettiğim tv programlarını bile izleyemiyorum

evet katılıyorum doğumu ne kadar kötü gösteriyorlar ve mene doğuruyorlar

Kızlar doğum habercisi olan sancı herkeste aynı.. fakat doğum sırasında ne kadar acı çekeceğiniz fazla kilo almakla spor yapmakla falan hiç ama hiç alakalı değil... Çatınızın dar yada geniş olması ile ilgili... Çatınız genişse rahatlıkla çıktığı iiçin bebek fazla sancı ve acı olmuyor... ama darsa bebek de siz de çkarken ve çıkarırken zorlanıyorsunuz....
Bunu doktorum söyledi...
Bizde genetik olarak çatılar dar.. o yüzden ben normal doğum düşünmüyorum.... Annem teyzem ananem hep çok zor doğumlar geçirmiş....
küçük teyzem her iki doğumunu da sezeryan yaptı ve gayet de memnun...
ılki epidural ikincisi spinal anesteziydi..
Epidural olan çok iyiydi, ama spinal %1 de olsa yan etki veriyormul ve teyzemin şansına ona denk geldi... Doğumdan sonra felaket bir başağrısı ile başetmek zorunda kaldı....

Benim tercihim epidural sezeryan olacak....

Back
X