türk kahvesi:S

biricik18

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Ekim 2010
177
0
46
Antalya
Kızlar beni istemeye gelicekler fakat kahve yapmayı bilmiyorum yani biliyorum da sizden tam tarif istiyorum.Mesela 5 fincana 2 şeker kaşığı kahve,2 şeker kaşığıda şeker koyuyorum.sizler ne kadar ölçü kullanıyorsunuz?

canım hayırlı olsun öncelikle :) ben 1 fincan kahve için 2 tepeleme çay kaşığı kahve ve 1,5 çay kaşığı şeker koyuyorum. tabii bu orta kahve için. buna göre sen az şekerli yada çok şekerliyi ayarlayabilirsin.Kolay gelsin:16:

hayırlı olsun bende kahve yapmayı beceremem bir türlü köpüğü tutturamam:1: yarın birgün beni istemeye geldiklerinde hazır kahvelerden yapcam bu gidişle hem basit hemde 5 dkda yapılıyor onlar sanada tavsiye ederim hem herkesin arzusuna göre şekerli şekersiz yapması kolay olur.

hayırlı olsun canım öncelikle. allah tamamına erdirsin. gerçi seni istemeye gelmişlerdir şimdi ama yine de belki bi başkasına faydası olur. ben kişi başı 1 tatlı kaşığı kahve ve 1.5 küp şeker koyuyorum kahveye 1 fincan da su. sonra şöyle bi karıştırıyorum şekeri eriyene kadar. ama sonra hiç dokunmuyorum. kabarmaya başlayınca köpüğünü alıyorum. kaynayınca yarısına kadar dolduruyorum fincanı. sonra bi kez daha kaynatıp üstünü tamamlıyorum. öle yapınca daha köpüklü oluyo:)

Kızlar beni istemeye gelicekler fakat kahve yapmayı bilmiyorum yani biliyorum da sizden tam tarif istiyorum.Mesela 5 fincana 2 şeker kaşığı kahve,2 şeker kaşığıda şeker koyuyorum.sizler ne kadar ölçü kullanıyorsunuz?

Benimkini de Ablam Yapmıştı :60:
Elime Kaşığı VErdiler Fotoğraf Çekilmiştim :1:
Hayırlı Olsun..

Son düzenleme:
Back
X