Türkçe Öğretmenliği Mezunu Olarak Düz Memurluk Düşünüyorum

oSECILo

Üye
Kayıtlı Üye
21 Kasım 2024
25
7
6
Öğretmenlerin güncel durumunu biliyorsunuzdur. Yakında evlenmeyi düşündüğümden başka şehir de istemiyorum. İzmir'e atanmak istiyorum atanabilirsem tabii. E durum bu olunca öğretmenlikten uzaklaşmaya vazgeçmeye ya da ertelemeye başladım. Düz memurluk düşünüyorum ama pek bilgim yok bu konuda. Atama sayısı çok az sanırım ve yüksek puan gerekiyor. Ayrıca İzmir istediğim için tam da İzmir'de düz memurluk açılır mı açılırsa ben atanabilir miyim bunlar kafamda hep soru işareti. Özelde çalışayım desem çoğusu tecrübeli istiyor. Başvurduğum birkaç yerden geri dönüş alamadım haliyle. 25 yaşındayım ama hiçbir iş tecrübem yok. Ne yapacağım konusunda baya kararsızım. Düz memurluk için bir ümit olur diye aşırı çalışıp çabalasam mı, öğretmenlik için İzmir'de akademi açılana kadar özelde iş aramaya ve sınav çalışmaya devam etsem mi kafam çok karışık. Bu belirsizlikler de moralimi bozuyor. Siz ne yapmamı önerirsiniz tavsiyeleriniz var mı? Düşünceleriniz neler? Ben düşünmekten kafayı yiyeceğim artık.

Daha 25 yaşında mesleğinizden vazgeçiyosunuz bencede öğretmen olmamalısınız
Böyle sert konuşmanıza gerek yoktu. Meslekten vazgeçmek değil bu. İzmir dışında bir yere gitmek istemediğim için ve öğretmen akademilerinin de hangi şehirlerde açılacağı henüz kesinleşmediği için (ki son haberlere göre İzmir görünmüyor listede) şu anlık öğretmenlikten uzaklaştım çünkü atansam/akademiye girmeye hak kazansam bile büyük ihtimalle İzmir olmayacağı için ve bahsettiğim gibi yakında evlilik de olacağı için yine gidemeyeceğim. Yani çok fazla belirsizlik var bu akademi konusunda bu da benim moralimi bozuyor haliyle. Çalışsam bile hiçbir şey belli değilken çalışasım gelmiyor. Lütfen karşınızdakinin psikolojisini düşünerek cevap yazın.

Gk gy temeli var mı 4001 atama puanları çok yüksek en son kaç aldınız? Katiplik vs takip edin onlar daha düşük

Sert konuşmuyorum sonuçta bi özveri istiyor, evlilik için mesleğini tercih etmek oluyor. Benim kuzenimde şuan evlilik yolunda ama atanmadan evlenmez kesinlikle mesela çünkü o tren bi kaçarsa dönüşü zor, mesleğe döneyim dese belki çocuklu olacak belki evlilik hayatında hiç mümkün olmayacak akademi.
90+ puan alıp düz memur olabilirsiniz ama illa izmirse 90 bile kurtarmayabilir. Düz memuriyeti ben olsam istemem, adalet bakanlığından ön çağrı vs bakın bari katiplikte olur en azından memuriyette önü açık olsun

Nerede açılacağı kesinleşti. Ben de sizin konuya çok ilgisiz olduğunuzu düşünüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…