Turkce yazma sorunsali

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Mkrmndnz34

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
9 Mart 2019
251
168
53
35
Bayanlar herkese oncelikle gunaydin .konuma attiginiz iyi yada kotu yorumlariniza tesekur ediyorum ,fakat bn sizlere kayimvalidemin bos bogaz oldunu demek anlatmak istedim derdimden cok turkce me yazima takildiniz kadin olarak insanlarin kusurlariyla alay etmeyi cok guzel basariosun gercekten buna harbi cok kirildim .Herkes cocuk yapar baka bilen yetistire bilen .isteyende hic yapmaz karekter meselesi .bn kimseyi kiskanan bi insan degilim ama eski diosunuzya evet o eski surekli muabbete dahil ediliyorsa sizde bosver demicenize inaniorum cunki kimse susmaz .herkes calisir istedigini alabilir ozgurdur fakat bunu abartarak bn geziyorumda geziyorum die afedersiniz bokunu cikarip gina getirmez insana gecmis gecmiste kalmistir kimse eskiyi yenin yaninda anlatmaz konuya gore degisir fakat ufacik seyde de soylemez bn oyle dusunuyorum sahsen susuosak anneler kirilmasin buyuklerimiz uzulmesin netice de,annedir die yoksa dunyasini burnun dan getirmesini iyi biliriz unutmayalim .Kimse yasattigini yasamadan ölmez ......

Hiç bir şey anlamadım, nerelisin yavrum sen

1. Sen geçmşi taktığın için kaynanan sürekli geçmş konuları açıyor.
2. Kaynananı kıskandığını biz söylemedik sen kendin dedin "Beni çatlatıyor" diye
3.Burundan getirmeye gerek yok. Rahatsz olduğun durumu eşin ile kavga sebebi yapmak yerine kaynvalidenin ağızını kapatman gerekir..
Ayrıca ben yazınıza takılmadım ama gerçekten bazı kelimelerini anlamak için birkaç kez okumak gerekiyor.. Enazından y harfini kullansanız daha iyi olacak. Saygılar.

Öncelikle üyeler hakkında konu açmak yasak bu bir. İkincisi ise beddua döner dolaşır sahibini bulur.

Yazısı beni, çok rahatsız ettiği için yorum yapmadan çıktım. Bazen dert yazarken hızlı yazıyorlar ya da konuştukları gibi yazıyorlar takılmamak lazımı diye düşünüyorum

Yazısı beni, çok rahatsız ettiği için yorum yapmadan çıktım. Bazen dert yazarken hızlı yazıyorlar ya da konuştukları gibi yazıyorlar takılmamak lazımı diye düşünüyorum
Vallahi önceki konusunda ben de takılmadım yazımına. Mesaj dilini kullanmış diye. Arkadaşlarımla yazışırken ben de bazen kısaltırım kelimeleri o yüzden umursamadım. Ama gerçekten bazı kelimeleri anlamadım Burda da konu başlığı o oluduğu için ona ithafen de yorum yapaym dedim

İnsanlık hali mesajlarımızı yazarken hata yapabiliriz. Ama diğer konularınızda da okuduğuma göre bu hatalar sizin yazım şekliniz olmuş. Beğenseniz de beğenmeseniz de düzgün Türkçe kullanmak bu forumun kurallarından biri.

Sadece yazım yanlışları açısından da düşünmeyin, mesela siz konu açtınız gelen cevaplar yabancı dilde yazılırsa tepki göstermez misiniz? Lütfen anlaşabileceğimiz dilde yazın demez misiniz?

22 yaşındasınız ama 3 çocuk olunca belki benden geçti artık diye düşünüyorsunuz ama kendinizi geliştirmek için asla geç değil. Bunun için anneleri motive eden en büyük etken çocukları. Çocuklarım benim yaşadığım zorlukları yaşamasın diyen anneler, her kadından daha çok kendilerini geliştirip çocuklarını eğitmeye çalışıyorlar.

Bunun yollarından biri de ifadenizi güçlendirmek için dilinizi doğru kullanmak, yarın işe başlarsanız insanların size duyduğu saygı da farklı olir, dikkate alırlar sizi.

Burda Türk adamla evlenen ve Türkçeyi sonradan öğrenen birçok üye var kendileri söylemezse anlayamazsınız bile. Yani başkaları yapıyorsa siz de yapabilirsiniz.

Konunuza gelirsek, kaynananızı değiştiremezsiniz, eskileri açmasından rahatsız olduğunuzu kocanıza söyleyin o annesine bir şey demezse siz cevap verin, bunda sorun yok. Aldığını, yediğini içtiğini de anlatması tamam görgüsüzlük ama bu konuda yapacağınız bir şey yok onu böyle kabul edeceksiniz. Kadın kimseden çalmıyor, kimsenin hakkını yemiyor. Anladığım kadarıyla maddi imkanlarınız kısıtlı ama bu sizin ve eşinizin sorunu. Baba evindeki sorunlardan kaçıp erkenden evlenmeniz, 4 yıla 3 çocuk sığdırmanız sadece ama sadece sizin ve eşinizin kararı ve sorunu. İçinizde heves kalması da normal ama şu an durumunuzu kabullenip gelecek için daha iyi ne yapabilirim diye düşünebilirsiniz. 4. çocuk için önleminiz var mı mesela?

Üyeler hakkında konu açmak yasaktır, ayrıca lütfen "Kullanıcıların özellikle forumdaki yazışmalarda olabildiğince düzgün Türkçe kullanmaları önerilir. Asgari yazım kurallarına uyulması (Cümleye büyük harfle başlamak, nokta ile bitirmek) gerekmektedir." kuralımıza uyunuz.

Sitede sms vb dille yazışmayınız, harf yutmadan yazım kurallarına özen göstererek yazınız.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…