Türkçem çok kötü

Merhaba benim genel bı derdim varki türkçem hiç iyi diil kıt kendimi tam ifade edemiyorum hiçbir zaman ve bir mesaj bir yorum yazarken bile çok düşünüyorum ve uzun sürüyor
Düşüncelerimi hicbir zaman tam ifade edemiyorum kelime bulamiyorum sanki

Bu soruyu sorarken bile çok vakit harcıyorum
Neden bilmiyorum çok fazla konuşan biride diilim gerekmedikçe konuşmam yani herzaman böyleydi

Bide okulda bile türkce dersim hep düşük gelirdi ne kadar çalışırsam çalışayım diğer derslerim çok iyi olmasına rağmen ki hala öyle
Özgüvenli bir insanım hani ondada sıkıntı yok
Ama kendimi hiç ifade edemiyorum duygularımı düşüncelerimi konuşamıyorum yani
Anladığım kadarıyla ana diliniz Türkçe değil, "evde Türkçe az konuşuluyor" yorumunuza istinaden yazıyorum. Buna göre cevaplamak gerekirse Milli Eğitim Bakanlığı'nın ortaögretim (lise) düzeyinde okunmasını tavsiye ettiği 100 temel eser var. Öncelikle onları edinip okuyun, daha sonra beğendiğiniz türleri fark edince o türde klasiklere geçersiniz.
Gazete de okuyabilirsiniz, hem gündemi takip etmiş de olursunuz :)

Anladığım kadarıyla ana diliniz Türkçe değil, "evde Türkçe az konuşuluyor" yorumunuza istinaden yazıyorum. Buna göre cevaplamak gerekirse Milli Eğitim Bakanlığı'nın ortaögretim (lise) düzeyinde okunmasını tavsiye ettiği 100 temel eser var. Öncelikle onları edinip okuyun, daha sonra beğendiğiniz türleri fark edince o türde klasiklere geçersiniz.
Gazete de okuyabilirsiniz, hem gündemi takip etmiş de olursunuz :)
Teşekkürederim yormunuz için Evet Anadilim türkçe değil evde türkçede konusulmaz bilmiyorlar kitap okumaya özen gostericem bundan sonra son zamanlarda kitap okumayı baya birakmişim:)

Suç ve ceza
Sefiller
Vadideki zambak
Romeo ve juliet
Donkisot
Kırmızı ve siyah
Babalar ve oğullar
Üç silahşörler
Şuan ismini hatirladiklarim bunlar
Ortaokuldaki 100 temel eser listesinde de vardı bunlar sanıyorum sadeleştirilmişlerini mi okudunuz?

Güney doğulusunuz ve kürt kızı diye profil altında belirtmişsiniz, aklıma geldi. Meslek yüksek olulunda düzgün Türkçe konuşamayan kürt bir arkadaşım vardı, samimiydik ve bazen aramızda espri konusu olurdu (Yanlış anlaşılmasın lütfen, arkadaşım kendi kendisiyle bile dalga geçerdi.). Bize bir gün "Türkçeyi tam öğrenmek üzereydim, lise bitti." deyince kahkahayı basmıştık.
İçinde bulunduğun tablo hiç önemli değil, arkadaşlar çok güzel önerilerde bulunmuşlar, birinden yakala işte Türkçeyi.

Güney doğulusunuz ve kürt kızı diye profil altında belirtmişsiniz, aklıma geldi. Meslek yüksek olulunda düzgün Türkçe konuşamayan kürt bir arkadaşım vardı, samimiydik ve bazen aramızda espri konusu olurdu (Yanlış anlaşılmasın lütfen, arkadaşım kendi kendisiyle bile dalga geçerdi.). Bize bir gün "Türkçeyi tam öğrenmek üzereydim, lise bitti." deyince kahkahayı basmıştık.
İçinde bulunduğun tablo hiç önemli değil, arkadaşlar çok güzel önerilerde bulunmuşlar, birinden yakala işte Türkçeyi.
Merhaba
Doğru demiş arkadasiniz😂bende lisede baya turkcemi ilerlettim sonra bitti😂
Teşekurederim yorumunuz yüzümü güldurdü
Önerilerin çoğunu yapıyorum inşallah düzelecek
Bide üniversiteye başlarsam baya turkçe konuşurum inşallah

Bence bu sene üniversite sınavı test kitaplarının yanisira herkesin dediği gibi kitap okumak size çok fayda sağlar, sınavda iyi bir puan almanızı kolaylaştırır. Üniversitede de başka şehirde zaten diliniz alışır Türkçe konuşa konuşa. Zorlanmaniz çok normal. Bence Kürtçe bilmek bir avantaj. İki dilli biri olarak Farsça ve diğer Hint Avrupa dillerini de kolaylıkla öğrenirsiniz. İngilizce de size çok kolay gelir. Bu yaşlarda zorlansaniz da ilerde dil bilmeyen insanlara göre önde olacaksınız. Anadili kurtce olup Türkçeyi sonradan öğrenen arkadaşlarımdan gozlemim bu. Ama bence şimdilik gerçekten yazılı Türkçeye odaklanın ki sinavda iyi bi yer tutturun. Üniversite sınavı sonrasında bugünkü dezavantajiniz yani anadilinizin Türkçe olmaması bir avantaj olacak sizin için bence yani çok dil bilen bir insan olarak yasayarak bir çok şeyi daha kolay yapacaksınız.

Bence bu sene üniversite sınavı test kitaplarının yanisira herkesin dediği gibi kitap okumak size çok fayda sağlar, sınavda iyi bir puan almanızı kolaylaştırır. Üniversitede de başka şehirde zaten diliniz alışır Türkçe konuşa konuşa. Zorlanmaniz çok normal. Bence Kürtçe bilmek bir avantaj. İki dilli biri olarak Farsça ve diğer Hint Avrupa dillerini de kolaylıkla öğrenirsiniz. İngilizce de size çok kolay gelir. Bu yaşlarda zorlansaniz da ilerde dil bilmeyen insanlara göre önde olacaksınız. Anadili kurtce olup Türkçeyi sonradan öğrenen arkadaşlarımdan gozlemim bu. Ama bence şimdilik gerçekten yazılı Türkçeye odaklanın ki sinavda iyi bi yer tutturun. Üniversite sınavı sonrasında bugünkü dezavantajiniz yani anadilinizin Türkçe olmaması bir avantaj olacak sizin için bence yani çok dil bilen bir insan olarak yasayarak bir çok şeyi daha kolay yapacaksınız.
Yorumunuz için teşekkurederim oncelikle
Evet sınava hazırlanıyorum inşallah güzel bı bölüm kazancam paragraf testlerı çözmeye çalışıyorum bu aralar pek doğru yapamasamda iyi oluyo başka diller öğreneceğim inşallah şu sınavı atlatirsam üstüne dusecegm

Ula ne linçlemişsiniz bee kaçırdım. 🙄🧿
Ne diyosun sen kim kimi linclemiş burada ıssız bi tayfa var ve beni liclediginizi filan saniyosunuz gülme emojilerle ahsbdhdjussu kudurmayin kendinizden farklı goruşler var az kudurun konuşmuda meskul etme boş yorumlarinla

YouTube da diksiyon dersi veren kanallar var eğer problem diksiyonsa oradan bakabilirsin . Düşünme hızını arttıracak en iyi yol ise kitap okumak beş on taneden bahsetmiyorum . Her hafta vaktiniz varsa bir kitap bitirmek eminim birkaç ayda farkı göreceksiniz .

Ula ne linçlemişsiniz bee kaçırdım. 🙄🧿
Birkaç işsiz gelmiş beni linclediğini düşünüyor😂yazık size.insanlar genisliğini başkalarına kabul ettirmek için herşeyi yapar olmuş ama biz geniş diiliz çok şükür sınirlarımiz var çizgilerimiz var sizlere genisliğinizke mutlulklar😂😉

Back
X