Ankara’daki bombalı saldırıların ardından İstanbul İstiklal Caddesi’nde meydana gelen terör saldırısına, Sivil Toplum Kuruluşları ve iş dünyasının önde gelen isimleri tepki gösterdi.
21 Mart 2016 Pazartesi 06:27
MEHMET ÖZTÜRK / ANKARA - Artan terör saldırılarının Türkiye’nin istikrarlı ekonomisinin hedef alındığını belirten iş dünyası temsilcileri, “Türkiye bağımsız olmanın bedelini ödüyor. Türkiye’nin başarısı uluslararası güçleri rahatsız etti ve terör örgütlerini harekete geçirdiler” dedi.
Türkiye’ye diz çöktürmek isteyenlerin arzuları ve istekleri doğrultusunda terör örgütlerinin harekete geçirildiğini belirten Doğu ve Güneydoğu Kalkınma Vakfı Başkanı Hüsamettin Korkutata, “Türkiye’de yıllar yılı sol iktidar olamamış ve son yıllarda ise sürekli AK Parti iktidar olunca, Türkiye karşıtları güçler içimizdeki ihanet odaklarıyla da işbirliği yaparak harekete geçtiler. Türkiye’yi diz çöktürmek isteyen odaklar, AK Parti iktidarını seçimle götüremeyince şimdi kin kusar duruma geldiler. Hükümeti düşürmenin en kestirme yolunun ülkenin ekonomisinin çökertilmesiyle olacağını düşünüyorlar ve ona göre sosyal medya hesaplarından sokaklara çıkılmamasını istiyorlar. Bende bir Kürdüm. Kürt halkının büyük bir çoğunluğu kendisi için insanların öldürülmesini asla ve asla istemez. Bunlar Kürtler için değil dış güçler için insanları öldürüyorlar” sözleriyle terör örgütüne tepki gösterdi.
Artan terör olaylarının istikrarlı bir hükümetin işbaşında olmasından dolayı iş dünyasında herhangi bir tedirginliğin yaşanmadığına dikkat çeken Emin Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Emin Üstün, “Terörle karşı karşıya gelen ülke sadece Türkiye değil. Tüm dünyanın şartları bu ve bu şartları biz ciddiye almıyoruz. Türkiye’de bir Kurban Bayramı günü bile trafikte günlük 150 kişi ölüyor ama hiç kimse trafikteki yolculuğunu tehir etmiyor. Biz iş dünyası olarak yaşanan olayları ciddi almıyoruz ve tüm yatırımlarımıza, çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bu ülke çok büyük badireler geçirmiş bir ülke ve yine yaşadığımız sorunların üstesinden de Allah’ın izniyle geleceğiz. Türkiye bağımsız olmanın faturasını, bedelini ödüyor. Biz iş dünyası olarak Türkiye’nin terör örgütüne yönelik mücadelesini destekliyoruz” şeklinde konuştu.
Türkiye’nin ortaya koymuş olduğu başarının birtakım uluslararası merkezleri rahatsız ettiğini belirten Fuzul Grup Yönetim Kurulu Başkanvekili ve Fuzul Ev Genel Müdürü Eyüp Akbal, “Türkiye’nin enerji koridorunda olması, dünyanın ihtiyaç duyduğu önemli enerji yataklarının bu bölgede olması birtakım çevreleri rahatsız etti. Türkiye’nin istikrarlı büyüyen ekonomisini içeriden birtakım ihanet odaklarını harekete geçirerek ülkenin ekonomisini çökertme planını devreye soktular. Türkiye’yi dize getirmek istiyorlar fakat asla teröre ve onun işbirlikçilerine asla diz çöktüremeyecekler. Biz iş dünyası olarak Türkiye’ye yönelik başlatılan eylemlerin arkasındaki planı biliyoruz ve devletimizin, hükümetimizin arkasındayız. Türkiye’nin başarısı uluslararası güçleri rahatsız etti” açıklamasında bulundu.
28 Şubat darbe sürecinde darbeci askerlerin yanında duran çevrelerin bugün PKK’nın terör eylemlerine umutlarını bağlamış durumda olduğunu söyleyen Özgür Düşünce ve Eğitim Hakları Derneği (Özgür-Der) Genel Başkanı Rıdvan Kaya, “Umutlarını PKK’ya bağlayan çevreler Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı ve AK Parti’yi terör olayları üzerinden indirmeye bağlamış durumda. Hükümeti düşürmek adına birtakım çevreler şeytani bir ittifak içindeler. PKK terör örgütünü arkalayan çevrelerin samimi olmadığını düşünüyorum. Geçmişte kitleleri yönlendiren terör örgütünün şu an çaresiz kalmış olduğunu görüyoruz. PKK’nın hem Rusya’nın hem de ABD’nin açık desteğini aldığını görüyoruz. Türkiye’ye karşı yürütülen diz çöktürme gayretleri boşa çıkacaktır” değerlendirmesini yaptı.
http://m.yeniakit.com.tr/haber/turkiye-yukselisin-bedelini-oduyor-150796.html
Son düzenleyen: Moderatör: