• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Türkiyede Varolan Sosyal Sorunlar.....

Volvic

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
5 Kasım 2010
307
4
118
Diğer
Herkese merhaba.
Arkadaslar ben Almanyada yasiyorum ve sizin fikirlerinize,daha dogrusu gözlemlerinize ihtiyacim var.Söyleki biz bir ögrenci kurulunda gönüllü olarak calisiyor ve dünyadaki sosyal sorunlara bir sekilde cözüm üretmeye calisiyoruz.Bende Türkiye ile ilgili birkac proje üretmekle görevlendirildim.Daha iyi anlasilmasi icin size su an yürütülen bir projeden bahsetmek isterim:biz burada alman firmalarinda lazim olmayan ve cürümeye yüz tutmus makinalari alip bir sekilde bulgaristana yolluyor ve orada ihtiyac sahibi olan ciftcilere cüzi bir miktarla bir süreligine kullanma hakkini veriyoruz.Tabi almanyada eski olarak görülen makinalar orada kapisiliyor.Böylelikle hem bulgar ciftcilerine yardim etmis oluyoruz,hemde makinalarin cöpe atilmasini engelliyoruz.En önemlisi ise bu projeyi sürdürebilmek icin fazla paraya ihtiyac duymamamiz cünkü maddi imkanlari kisitli olan bir organizasyonuz.

Sizleren ricam Türkiyede karsilastiginiz sosyal sorunlari,"sunuda bir cözemediler,keske söyle olsa" dediginiz konulari benimle paylasmaniz.Almanyada dogup büyüdügüm icin bu konudaki bilgim oldukca sinirli.Her türlü projeye acigiz yeterki belli bir grubun(engelliler,yetimler vs.)yasam standardini bir sekilde yükseltelim.Gercekten yardiminiza ihtiyacim var,ortaya atacaginiz her fikri minnetle karsilarim....
Simdiden tesekkürler

Son düzenleme:
Konu içeriği nedeniyle "Hiçbir başlığa uymayan yazılar" başlığına taşınmıştır.

arkadaşım seni kutluyorum öncelikle. ne güzel bir iş yapıyorsunuz allah hepinizin yardımcısı olsun.
aslında Türkiye'nin birsürü sorunu var ama şuan nedense aklıma gelmedi birtanesi bile.
bütün kadınlar kulübünün sana yardım ediceğine inanıyorum arkadaşım, bende aklıma gelince yazarım dilimin ucunda zaten.

öpüyorumm :3:

Öncelikle böyle duyarlı bir konuya parmak bastığınız için sizi tebrik ederim.
Bizim ülkemizde maalesef sorunlar bitmek tükenmek bilmiyor.
Eğer engelliler diyorsanız istatistiklere göre 8,5 milyon engelli yaşıyor ülkemizde.En son kapak toplayarak engelli arabası almaya başladık çok şükür bu kampanya işe yaradı biraz da olsa
bir de her genel wc ye bir engelli klozet kampanyası vardı,ama her yerde pek geçerli olmadı,bunun yanı sıra asansörler,korkuluksuz merdivenler vs.engelli vatandaşlarımızı yeteri kadar zorlamakta
Belli başlı sorunlarımızı sıralayalım size;

1- terör

2- işsizlik

3- enflasyon

4- iç-dış borç açıkları

5- yök öğrenci çatışması

6- askerin siyasete karışması

7- ortadoğudaki sıcak gelişmelerin ülkemize tesirleri

8- sözde ermeni soykırımı zırvası

9- yoksulluk

10- gelir dengesizliği

11- trafik kazaları (malum dünyadaki tek birinciliğimiz bu)

vs. vs.maalesef..
Yardımcı olabildiysem ne mutlu...

ah aslında aklıma birtane geldi ama diğer sorunların yanında biraz küçük kalıyor.
yinede söyleyeyim çünkü ilerde başımıza dert olabilecek bir sorun.

atıkların ayrılması.yani camdır pildir vs vs gibi.bunlar reklamlarda okullarda çoğu yerde ayrılması gerektiğini söyliyorlar ama bunlarla ilgili hiçbir çalışma göremiyoruz.atık kutusu falan diyorlar mesela.bizim mahallede ve yakınında hiç yok.başka yerlerdede görmedim ben.Çöpün yanına ayrı olarak asın deniyor böyle deyince ama asıncada diğer çöplerin yanına gidiyor..

bu sorunlar sayılırmı bilemiyorum ama söyleyeyim dedim :18:

arkadaşım seni kutluyorum öncelikle. ne güzel bir iş yapıyorsunuz allah hepinizin yardımcısı olsun.
aslında Türkiye'nin birsürü sorunu var ama şuan nedense aklıma gelmedi birtanesi bile.
bütün kadınlar kulübünün sana yardım ediceğine inanıyorum arkadaşım, bende aklıma gelince yazarım dilimin ucunda zaten.

öpüyorumm :3:

ah aslında aklıma birtane geldi ama diğer sorunların yanında biraz küçük kalıyor.
yinede söyleyeyim çünkü ilerde başımıza dert olabilecek bir sorun.

atıkların ayrılması.yani camdır pildir vs vs gibi.bunlar reklamlarda okullarda çoğu yerde ayrılması gerektiğini söyliyorlar ama bunlarla ilgili hiçbir çalışma göremiyoruz.atık kutusu falan diyorlar mesela.bizim mahallede ve yakınında hiç yok.başka yerlerdede görmedim ben.Çöpün yanına ayrı olarak asın deniyor böyle deyince ama asıncada diğer çöplerin yanına gidiyor..

bu sorunlar sayılırmı bilemiyorum ama söyleyeyim dedim :18:

Canim ilgin ve alakan icin cok tesekkür ederim, bende seni kocaman öpüyorum:69:
Bu Türkiyedeki cöp sorununu bende daha önce diger arkadaslarla paylasmistim.Sosyal bir sorun evet ama insanlarin refahini yükseltmedigi icin fazla ilgi görmedi.Daha cok Almanyada olupta Türkiyede olmayan bir fikir,sistem,düzen lazim galiba.Yanlis anlama sakin,yinede cok tesekkür ederim kafa yordugun icin,gercektende büyük bir incelik canim:1:

Öncelikle böyle duyarlı bir konuya parmak bastığınız için sizi tebrik ederim.
Bizim ülkemizde maalesef sorunlar bitmek tükenmek bilmiyor.
Eğer engelliler diyorsanız istatistiklere göre 8,5 milyon engelli yaşıyor ülkemizde.En son kapak toplayarak engelli arabası almaya başladık çok şükür bu kampanya işe yaradı biraz da olsa
bir de her genel wc ye bir engelli klozet kampanyası vardı,ama her yerde pek geçerli olmadı,bunun yanı sıra asansörler,korkuluksuz merdivenler vs.engelli vatandaşlarımızı yeteri kadar zorlamakta
Belli başlı sorunlarımızı sıralayalım size;

1- terör

2- işsizlik

3- enflasyon

4- iç-dış borç açıkları

5- yök öğrenci çatışması

6- askerin siyasete karışması

7- ortadoğudaki sıcak gelişmelerin ülkemize tesirleri

8- sözde ermeni soykırımı zırvası

9- yoksulluk

10- gelir dengesizliği

11- trafik kazaları (malum dünyadaki tek birinciliğimiz bu)

vs. vs.maalesef..
Yardımcı olabildiysem ne mutlu...

Canimsiniz hepiniz ya,gercektende ne kadar ilgili ve alakalisiniz,cok sagolun.
Yalniz genel anlamda konusmak gerekirse: siyasetin disinda kalmaya özen gösteriyoruz, yani daha cok insani yardim yapmak bizim amacimiz.
Kapak toplayarak engelli arabasi almaktan bahsettiniz, iste aynen böyle bir fikir,böyle bir projeye ihtiyacimiz var.En azindan bir ilham olabilir,acaba rica etsem konuyu biraz acarmisiniz:34:

Ayrica kismet olur ve Türkiyede bir proje gerceklestirebilirsek ve bu proje bir sekilde medyaya yansirsa ana haber bültenlerinde KKnin reklaminida yapacam kizlar,söz:P

Son düzenleme:
siyasi sorunları saymazsak,

eğitim başlı başına sorun

çevre kirliliği

su kıtlığı ve içme sularının kirli olması

biyolojik çeşitliliğin azalması

yenilenemez enerji kaynaklarını kullanmamız

kağıt israfı,geri dönüşüm yetersizliği

şehir içinde araba park edecek yer sıkıntısı

tıbbi atıkların toplanmasında sorunlar

yapay gübre ve hormon kullanımı

baz istasyonları,radyasyon kaynakları

siyasi sorunları saymazsak,

eğitim başlı başına sorun

çevre kirliliği

su kıtlığı ve içme sularının kirli olması

biyolojik çeşitliliğin azalması

yenilenemez enerji kaynaklarını kullanmamız

kağıt israfı,geri dönüşüm yetersizliği

şehir içinde araba park edecek yer sıkıntısı

tıbbi atıkların toplanmasında sorunlar

yapay gübre ve hormon kullanımı

baz istasyonları,radyasyon kaynakları

Cok sagol canim ya,ortaya attigin fikirlerin hepsi birbirinden degerli.Her birine ayri ayri kafaya yoracagimdan emin olabilirsin:34:
tekrar sagol

Ya kizlar birde birsey daha sorcam:Türkiyede söylendigi gibi hala elektriksiz köy varmi?Özellikle doguda cok var diye duydum.Gerci Anadolunun her yerinde var deniliyor.Bu konudaki düsünceleriniz nedir?Yada böyle bir seye bizzat sahit oldunuzmu?

Back
X