aynen üremeye son hız devam sonuç çoluk çocuk ziyanlığıhayır benim anlamadığım, suriyedeki bu olay kaç yıldır var ve ben hala mülteciler arasında bir sürü bebek, küçük çocuk görüyorum, biri bana bunu açıklayabilir mi
benim ülkemde savaş olsa çoğalmak en son aklıma gelecek şey olur herhalde...
hayır benim anlamadığım, suriyedeki bu olay kaç yıldır var ve ben hala mülteciler arasında bir sürü bebek, küçük çocuk görüyorum, biri bana bunu açıklayabilir mi
yanlış ülke almanya ya filan gitseymişler o vakitBu durum ile alakalı bir sağlık görevlisi ile konuşmuştum.
Suriyelileri cinsel sağlık için bilinçlendirmek adına kondom dağıtıyorlarmış.
Arkamızı döndüğümüz gibi dağıttıklarımızı yerlerde buluyorduk.
Kullanmayı reddettikleri gibi çocuk başına ücret alacaklarını düşünüyorlarmış.
Kendi ülkelerinde böyle bir uygulama var mı bilmiyorum ama Türkiye için bunu düşünmeleri ütopik gelmişti bana.
yanlış ülke almanya ya filan gitseymişler o vakit
Kemal Sunalın gurbetçi şaban filmindeki mantık
maalesef faturası yine bize halka kesiliyor bu durumunAlmanya da onları istemiyor ki...
Almanya'da Suriyeliler yerleştiğinden beri artan suç oranlarından bahsetti geçen gün kuzenim.
Suriyeliler sürekli ürerken biz onları istihdam edemezken, barındıramazken, bir de artan nüfusları ile baş etmek zorundayız.
Dünya devi olmak böyle birşey olsa gerenk!
Bu durum ile alakalı bir sağlık görevlisi ile konuşmuştum.
Suriyelileri cinsel sağlık için bilinçlendirmek adına kondom dağıtıyorlarmış.
Arkamızı döndüğümüz gibi dağıttıklarımızı yerlerde buluyorduk.
Kullanmayı reddettikleri gibi çocuk başına ücret alacaklarını düşünüyorlarmış.
Kendi ülkelerinde böyle bir uygulama var mı bilmiyorum ama Türkiye için bunu düşünmeleri ütopik gelmişti bana.
Ooo kıyas dahi etmez, Osmanlı'nın ayak sesleri geliyor artık gümbür gümbürolabilir bizi almanya fransayla falan karıştırdılar herhalde
Benim ülkemde eğitim alamayan çocuklar var, ona çözüm bulursak Suriyeli çocukları da düşünebiliriz.
Keşke tüm çocuklar okusa tabi...
Eğitim sistemi, okuyamayan çocuklar, okulların yetersizliği derken eğitim her geçen gün büyüyen bir kara delik gibi.
Karadeniz, Doğu bir yana, zaten şartları belli çocuklarında, İstanbul'un göbeğindeki köylerde de okullar kötü durumda, aynı derslikte 1, 2, 3. sınıfların birlikte Okuduğu okullar var.Bir de okul olup çocuklarını okutmayanlar yok değil.
Karadenizde okul mesafesi 1-2 saat, çocuklar yoğu var edip okula gidiyor, başka yerde koca okul var, sınıf mevcudu 7-8.
İçler acısıyız, çocuklara çok ama çok acıyorum, kendi kararlarını veremiyorlar ve kaderleri zır cahil anne babalarının ellerinde. Geleceğimiz onlar, ne ekersek onu biçeceğiz ama topraklarımız verimli, suyumuz ve gübremiz yeterli değil...
Karadeniz, Doğu bir yana, zaten şartları belli çocuklarında, İstanbul'un göbeğindeki köylerde de okullar kötü durumda, aynı derslikte 1, 2, 3. sınıfların birlikte Okuduğu okullar var.
Karadeniz desen yeşil yol diye tutturdular, onu yapacaklarına vatandaşın ilkel teleferiklerle bir Köyden diğerine geçişine, çocukların hergün o teleferiklerle okula gitmesine bir çare yok.
Doğu desen çocuklar orta ve lise dengi okullara gitmek için kaç km yol gidiyor.
Çocuklarını okula göndermeyen aileleriyse Allah Islah etsin, o çocukların vebali boyunlarına.
Hala anlatamıyoruz, bir ülkenin gelişmişliği avm, bina çokluğuyla ölçülmez, eğitimdir sizi ileriye götürecek olan, eğitim seviyeniz ne kadar yüksek ve kaliteliyse o kadar gelişmiş sayılırsınız.
Biz eğitimde Dünya ülkeleri arasında hala alt sıralardayızbuna üzüleceğimize neler tartışıyoruz.
Al benden de o kadar, eğitim seviyemizin düşük olması, çocukların sırf edilen masraflar heba olmasın diye üniversitelerde istemedikleri bölümleri yazıp okumaya çalışması, sevmedikleri mesleklere yönelmeleri, sevdikleri bölümden mezun olup istihdam edilememeleri, bir Yığın sıkıntımız var.Şahsen ben kahroluyorum....
Chess dun gezerken esime aynısını söyledim. Rahat 10 15 cift suriyeli gecti yanimizdan cogunu da taniyorum zaten artik. Hepsinin kucucuk cocuklari. Hele bi tanesi var kadin geldiginden beri doguruyor. Akla zararhayır benim anlamadığım, suriyedeki bu olay kaç yıldır var ve ben hala mülteciler arasında bir sürü bebek, küçük çocuk görüyorum, biri bana bunu açıklayabilir mi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?