Türkiye'nin yeni Çankaya'sı: Ak Saray

okypete

Nirvana
Kayıtlı Üye
28 Mart 2008
84.870
40.691
698
fft22_mf2519779.jpg

Türkiye'nin yeni Çankaya'sı: Ak Saray
28.10.2014 -
Başbakanlık Yerleşkesi, Başkanlık Sarayı, nam-ı diğer Ak Saray… İlk duyuşta kulağa yanlışmış gibi geliyor, ama Ak Saray 50 futbol sahası büyüklüğüne ve 300 bin metrekarelik bir alana yayılıyor.Erdoğan döneminde cumhurbaşkanlığı binası olarak hizmet verecek. Ak Saray 29 Ekim resepsiyonuna yetiştirilecek

Yerleşkede idari binadan, Cumhurbaşkanı’nın kabullerini yapacağı binaya, misafirlerin ağırlanacağı ayrı komplekslere, kış bahçelerine, botanik parklarına, dev kongre merkezine kadar her şey düşünülmüş. Erdoğan’ın çalışma odasının duvarında dev Atatürk posteri yer alacak.

fft22_mf2519781.jpg
http://www.radikal.com.tr/fotogaleri/turkiye/turkiyenin_yeni_cankayasi_ak_saray-1221600-4

Konuyla ilgili farklı rivayetler olsa da cumhurbaşkanlığı konutunun maliyeti için üzerinde anlaşılan rakam 700 milyon TL’yi (300 milyon doları) aşıyor.

Bugünün Çankaya Cumhurbaşkanlığı yerleşkesi, Ankara'nın güneyinde ve toplam 438 dönüm alan üzerinde kurulu. Yerleşke içinde Müze Köşk, Pembe Köşk, Camlı Köşk, Yeni Hizmet Binası, Yeni Genel Sekreterlik ve Devlet Denetleme Kurulu Binası, Başyaverlik Binası, İdari ve Mali İşler ve Koruma Müdürlüğü binaları, Basın Toplantı Salonu, Resepsiyon Salonları, İtfaiye Binası, Sosyal Tesisler, Garaj, Sera, Halı Saha ve Tenis Kortu ile lojmanlara uzanan tek nefeste sayılmayacak uzun bir liste var...

Kompleksin içine Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın istediğiyle beş bin kişilik bir de cami inşa ediliyor. Şefik Birkiye bölgede kesilen ağaçların üç mislini tekrar diktiklerini söylüyor. Binada Selçuklu mimarisi modernize edilerek inşa edilmiş. Kapı kollarından halılar kadar her şey kendine has. Birkiye: ‘Türk motiflerinden esinlenip modernleştirip kendi stillerine uydurup bir senfoni gibi her tarafa yaydık’ diyor.

fft22_mf2519783.jpg

Binada Beyaz Saray’daki Oval Ofis benzeri bir oda da düzenlendi. Bu oda dinlemelere karşı son teknoloji kullanılarak ‘sağır oda’ olarak tasarlandı. Odada hiçbir priz bulunmazken, burada konuşulanları dinlemek, böcek yerleştirmek imkânsız hale getirildi.

Eklentiler

• fft22_mf2519784.webp
    fft22_mf2519784.webp
    21 KB · Görüntüleme: 387
  • fft22_mf2519785.webp
    fft22_mf2519785.webp
    34,6 KB · Görüntüleme: 200
rte babaya söylesek suriyeliler içinde hayrat yapar mı ki ? Adamlar lokma değil su bile bulamıyor , bizim halkta karton topluyor. Bende ak saraya memur olmaya talibim.

rte babaya söylesek suriyeliler içinde hayrat yapar mı ki ? Adamlar lokma değil su bile bulamıyor , bizim halkta karton topluyor. Bende ak saraya memur olmaya talibim.
oraya memur bulmuşlardın sen merak etme:KK14:

Yazık ya etrafında kalan ağaç sayısı şaka gibi bir avuç.
Sen önce kes sonra aksarayın içine kış bahçesi, botanik bahçesi yap. Ne anladım ben bu işten.

Buranın içini gezmeye ömür yeter mi 1 yılda anca gezersin sanırım :KK53:

Bu saray icin kesilen agaclar harcanan paralar... Zerre hakkim varsa helal etmiyorum.

Adinin ozentiligini falan da gectim O kadar para verip bu kadar cirkin bir "saray" yaptirmak da tam bunlara uygun olmuş. :KK53:
taşa toprağa bu kadar para yatırlırmı..insana değer yok bu ülkede...:KK14:

Bu saray icin kesilen agaclar harcanan paralar... Zerre hakkim varsa helal etmiyorum.

Adinin ozentiligini falan da gectim O kadar para verip bu kadar cirkin bir "saray" yaptirmak da tam bunlara uygun olmuş. :KK53:
ben bu kadar şaşa lüx düşkünü insan görmedim..gösteriş düşkünü..petrol zengini ülkeyiz sanki..piramit tarzı bir şey yaptırsaydı bari..şanı şöhreti yüzyıllarca süreydi:KK14:

Back
X