Türkiyeye uyum çabaları. Çok ağlıyorum :(

senemsaruhan

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Ağustos 2010
134
0
46
Antalya
18 yıl sonra Türkiyeye kesin dönüş yaptım. Dersaneye başladım bugün üniversiteye hazırlancam ama sınıftaki herkes öcü gibi baktı bana. Soyadım farklı zaten sordular falan. Yarı Amerikanım dedim. İnsan Amerikayı bırakır mı falan diyolar. Sevgilim vardı ERASMUSla gelmişti aslen Slovak. Onla da ayrılmak üzereyiz. Ayrılmak zorundayız zaten. Böyle nasıl yürüsün. Babam Amerikada onu da özledim. Türkçe zor bi dil. Gramer olarak biliyorum ama deyimler atasözleri mecaz anlam falan karışık. Araba alıcam ama Amerikadaki ehliyetim geçerli olabilir mi bilemiyorum. Of yani.

çok özel olmazsa neden döndünüz? Amerikadan sonra Türkiyeye alışmanız nispeten zor olacaktır.. Hayırlı olsun sizin için.. yerimseniben

ayyyy canim benim ayni durum bendede vardi bende almanyaya geldim 3 sene önce o günden beri aglamaktayim hala da agliyorum hic alisamadim buraya arkadaslarimi cevremdekileri her seyi özledim ankara yi cokm özledim ama mecburiyeten biz de almanyaya gelmek zorunda kaldik sükürler olsun ki seneye kesin dönüs yapiyoruz türkiye ye o yüzden seni cok iyi anliyorum uyum meselesini ben burda hic rahat degilim sürekli aklim fikrim orda hic alisamadim ilk geldigimde banada insanlar ters ters bakiyorlardi sanki tek insan onlar ben degilmisim gibi düsünebiliyormusun 2 sene boyunca sinifimdaki bir kisiyle bile konusmadim aslinda sicak kanliyimdir ama onlar bir merhaba bile demediler geldigimden beri bende ilgilenmedim bile sen türkceyi biliyorsun ne güzel ben almancayi ögrenene kadar öldüm bittim neyseki simdi biliyorum az cok o yüzden seni iyi anliyorummm üzülme ama hic degmezzz

18 yıl sonra Türkiyeye kesin dönüş yaptım. Dersaneye başladım bugün üniversiteye hazırlancam ama sınıftaki herkes öcü gibi baktı bana. Soyadım farklı zaten sordular falan. Yarı Amerikanım dedim. İnsan Amerikayı bırakır mı falan diyolar. Sevgilim vardı ERASMUSla gelmişti aslen Slovak. Onla da ayrılmak üzereyiz. Ayrılmak zorundayız zaten. Böyle nasıl yürüsün. Babam Amerikada onu da özledim. Türkçe zor bi dil. Gramer olarak biliyorum ama deyimler atasözleri mecaz anlam falan karışık. Araba alıcam ama Amerikadaki ehliyetim geçerli olabilir mi bilemiyorum. Of yani.

Eğer imkanınız varsa üniyi orda bitirin yine dönersiniz.Şimdi herkes yurt dışında eğitim derdinde

cok iyi yapmissin canim dönmekle
alisir sin insan nelere alismiyorki
amerikan ehliyetin gecerlidir bence degilse bile
cevirirrler

Ilk baslarda tabiki zor olur ama bence bir Türk alisabilmeli. Ben Almanya´da dogdum ve hala buradayim ama bir yolunu bulsam hemen vatanima giderim. Baska dilden baska dinden insanlar bile Türkiye´ye tasiniyor ve alisiyor. Eger ben Türk olarak alisamazsam yaziklar olsun bana diye düsünüyorum kötükedihüso
Türkiye´dekiler Avrupa veya Amerika´da yasamanin cok güzel oldugunu düsünüyorlar ama vatandan uzak olmak ne kadar zor bilmiyorlar tabiki :1no2:
Umarim en kisa zamanda vatanima kavusurum :Saruboceq:

turkbayragi turkbayragi turkbayragi

Son düzenleme:
Ilk baslarda tabiki zor olur ama bence bir Türk alisabilmeli. Ben Almanya´da dogdum ve hala buradayim ama bir yolunu bulsam hemen vatanima giderim. Baska dilden baska dinden insanlar bile Türkiye´ye tasiniyor ve alisiyor. Eger ben Türk olarak alisamazsam yaziklar olsun bana diye düsünüyorum kötükedihüso
Türkiye´dekiler Avrupa veya Amerika´da yasamanin cok güzel oldugunu düsünüyorlar ama vatandan uzak olmak ne kadar zor bilmiyorlar tabiki :1no2:
Umarim en kisa zamanda vatanima kavusurum :Saruboceq:

turkbayragi turkbayragi turkbayragi

haklısınız zamanla alışacağım tabi new yorkdan snra antlya çok küçük geliyo gözüme bi de tam Türk değilim babam Amerikan Türk okuluna da gitmedim orda turkbayragi

haklısınız zamanla alışacağım tabi new yorkdan snra antlya çok küçük geliyo gözüme bi de tam Türk değilim babam Amerikan Türk okuluna da gitmedim orda turkbayragi

anneni saygı duyarım nice türk çocukları var yurt dışında senin gibi ne türkçe konuşmasını nede yazmasını ama buraya ne kadar alışırsan alış bazı şeyleri hep özleyeceksin kesin dönüş yapdığımda almanyadan çok acılı süreç yaşamış biri olarak seni çok iyi anlıyorum

Keske ben de Türkiye'ye kesin dönüs yapabilsem... Hele bir de Antalya'ya. Senin yerinde olmayi cok isterdim. Ben Almanya'da yasiyorum ama her gün Türkiye'nin hasretini cekiyorum. Emin ol sen de alisacaksin. alistiktan sonra hic gitmek bile istemeyeceksin.. Allah kolaylik versin canim...:teselli:

Back
X