• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yöresel Tarif Türkmen mantısı

Yöresel Yemekler

Libyana

Allah var, Allah yâr...
Kayıtlı Üye
1 Haziran 2008
5.942
33
683
Merhabalar..
Türkmen mantısını ilk kez;2sene önce yemek nasp oldu;tadına ve görüntüsüne bayılmıştım..Aşkabat'ta yaşadığımız dönem;arkadaşlarla tplanıyor ve kendi yörelerimizin yemekleri tanıtıyor;beraber yapıyor ve öğreyorduk.Size de bu şekilde bir GÜN ayarlamanızı tavsiye ederim;çok keyifli oluyor..
Yardımcı arkadaşım Gülnar;bize bu yemeğ yapmıştı;türmen mantısı;türkmen mutfağının VAZGEÇİLMEZİ;hakikaten çok doyurucu ve çok da leziz..Şiddetle tavsiye ederim..

Mantı hamur malz.
un
su
tuz
baharatlar
tereyağ
yoğurt

Mantı hamurunu bilirsiniz zaten,aynı bizimki gibi. (un su tuz) İçini hazırlarken kıymaya soğan,tuz ve karabiberin yanında bol kuru nane ekleniyor.Bir de pişen mantılar tepsiye alındıktan aralarına fındık büyüklüğünde tereyağı parçaları konuyor. Sarmısaklı yoğurt ve kırmızı biberli yağla servis yapılıyor.
E muhteşem oluyor tabii ki.

mant1we6.jpg

man2bn1.jpg

mantxw2.jpg

canım benim ellerine saglık mantı seven biri olarak bizim soframızda mutlaka yerini alacak ya çok güzel gözüküyorrrrrr

Canım senin elinden hiçbirşey kurtulamaz;sen bunu da yaparsın o tatlı ellerinde döktürürsün yine...
ayyy ben de diyordum ki biri yapsa da yesek :roflol:
Son günlerde mantı açacak mecalım kalmıyorda benim atom melek yüzünden..
Hem bunun kapatması bızım mantılara göre daha zor..gamyoncuiremsu
Turkmen mutfagından tarıfler verıcem sıze aklıma geldıkce;cok guzel yemeklerı var..
Lıbya corbasına bakıyorum sımdı;ben yapıyorum cok lezzetlı ama tam tarıf vereyım ıstıyorum..ONA da bayılacaksınız..
Sevgıler..

Cok güzel görünüyor.$ekli ayni Tortellini.Italyan'larin yemegidir tortellini.Peki büyüklükleri ne kadar olacak.Ben belki yarin yaparim.Kizim ne zamandir manti istiyordu.

Cok güzel görünüyor.$ekli ayni Tortellini.Italyan'larin yemegidir tortellini.Peki büyüklükleri ne kadar olacak.Ben belki yarin yaparim.Kizim ne zamandir manti istiyordu.

Merhaba Azeri_kizi :CüvCüv:
Canım evet;tortelliniye benziyor fakat ufak ayrıntılarla katlanış şekli ve son haline dikkatli bakılırsa;birazdaha değişik olduğu görülür..
Burada italyan yemekleriyle çok içli dışlıyız neredeyse gına geldi gelecek..:roflol:
Makarnasından bisküvisine ekmeğinden sütüne peynirie kadar italyan..
Bu mantı harika oluyor;aslında bu türkmenlerin özel MANTI tenceresinde harkulade oluyor;Turkıyede bulunur mu bilemiyorum :sm_confused: Süzgeçli tencere gibi..
Ebat olarak tortelliniden biraz daha iri olmalı..
Ay sen yaparsan canım haberim olsun biz de yiyelim olur mu :dance:
Canım nasıl çekti yaaauvvv niyetliyim bir de..:utangac:
Afiyet olsun canıkom..

Tesekkürler canim cevap icin.Hafta sonuna yapmayi düsünüyorum.
Bende hem dün hem de bugün niyetliyim kandil icin,Allah kabul ederse..Yemeklere bakmak biraz zor geliyor bu yüzden.-

Tesekkürler canim cevap icin.Hafta sonuna yapmayi düsünüyorum.
Bende hem dün hem de bugün niyetliyim kandil icin,Allah kabul ederse..Yemeklere bakmak biraz zor geliyor bu yüzden.-

:1hug: ALLAH cc kabul etsin canım.. :Saruboceq:

Canım senin elinden hiçbirşey kurtulamaz;sen bunu da yaparsın o tatlı ellerinde döktürürsün yine...
ayyy ben de diyordum ki biri yapsa da yesek :roflol:
Son günlerde mantı açacak mecalım kalmıyorda benim atom melek yüzünden..
Hem bunun kapatması bızım mantılara göre daha zor..gamyoncuiremsu
Turkmen mutfagından tarıfler verıcem sıze aklıma geldıkce;cok guzel yemeklerı var..
Lıbya corbasına bakıyorum sımdı;ben yapıyorum cok lezzetlı ama tam tarıf vereyım ıstıyorum..ONA da bayılacaksınız..
Sevgıler..

buğun arkadaslarıma yapıcam öpüyorum senia.s.

Turkmen mantısı yapmayı dusunuyorum onumuzdekı gunlerde ınsallah.
Yardıma gonullu arkadaslar beklıyorum;)
Handancıgım nerdesıııınnn

ellerine sağlık canımcokacimcoookben de bu büyüklükte yapıyorum mantı,bir tek küçük çay bardak ile halkaları elde ediyorum,ve eti karışık kulanıyorum(dana +kuzu+ tavuk hepsi kıyma çektiriyorum)eşim bayılıyoropuyorumnanaktan

Libimmm şaka değil valla ben Türkmenim
Hatta bak çok uzak değil babamın babası yani rahmetli dedem bebkmiş Afyona göç ettiklerinde
Ama öyle çok yemeklerini felam bilmiyorum kiiiturkbayragiturkbayragiturkbayragi

Libimmm şaka değil valla ben Türkmenim
Hatta bak çok uzak değil babamın babası yani rahmetli dedem bebkmiş Afyona göç ettiklerinde
Ama öyle çok yemeklerini felam bilmiyorum kiiiturkbayragiturkbayragiturkbayragi

ciddi misin Deryacığım.
Ben türkmenleri çok seviyorum -gerçi dil din ırk ayırt etmeksizin her gönülle rahatça arkadaşlık kurabilir sevebilir bu bünye - keza öyle de:)
ama Bir müddet Türkmenistanda yaşadığım için;çok sempatik bulduğum arkadaşlar kardeşler edindim..
Yemek ve yaşam kültürlerini bilirim az çok..
Çok güzel ya.
Senin güzelliğin ve gözlerin oradan geliyor demek ki biliyor musun türkmence?
:)
gov misen?

Back
X