• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Turşum ekşi oldu neden

Aslmzgn

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Mayıs 2022
57
28
38
28
Geçen hafta turşu kurdum 5 lt bidona bugün açtığımda ekşi tadı çok fazla geldi bozuldu mu acaba eksiligi düzeltebilir miyim

sirke oranını fazla koymuş ve tuzunu da az koymuş olabilirsiniz ayrıca hala oluşum aşamasında turşunuz tam olmadığı içinde tam tadı alamazsınız

Limon tuzu attiysan fazla gelmiş olabilir ..tuzu iyiyse daha tuz atma ..sofraya koymadan önce yıkarsın ekşiliği gider biraz..yumusamayacaksa suda bekletip sonrada tuketebilirisn.

sirke olduğu için bozulma olmaz tekrar dışarı alın güneş vuran bölgeye koymayın ne turşusu yaptınız ölçüleri hatırlıyosanız yazar mısınız..
elma sirkesi kullandıysanız o biraz daha ekşimsi oluyor
5 lt bidona turşuluk sirke çay bardağı kadar ekledim 5 kaşık Kaya tuzu iki tane limon tozu koydum ekşi olmasın diye fazla limon tozu koymadım sadece kıtır olsun diye iki tane koydum

5 lt bidona turşuluk sirke çay bardağı kadar ekledim 5 kaşık Kaya tuzu iki tane limon tozu koydum ekşi olmasın diye fazla limon tozu koymadım sadece kıtır olsun diye iki tane koydum
2 tane limon tuzu çok değil hatta tariflerde 5 Lik bidon için yemek kaşıgı yada tatlı kaşığı ile koyuyorlar.

5 Lik bidon için 1 çay bardağı sirke az olmuş tuzda 1 kaşık fazla koyabilirdiniz.

Tam olmadan actığınız için size ekşi gelebilir yine ekşi gelirse yiyeceginiz zaman yıkarsınız dediğim gibi 2 tane limon tuzu ekşi yapmaz sonucta küçükler.

bir litre için bir çay bardağı sirke az sirkeli seviyorsanız bir bardak eksik koyarsınız,litre içinde bir yemek kaşığı..siz baya az koymuşsunuz bozulmuş olabilir turşu
tekrar ekleme yapıp bir kaç gün sonra tekrar kontrol edin

Back
X