tutamam içimde :(

kedidirkedi

Üye
Kayıtlı Üye
12 Ekim 2013
7
1
18
Adana
öncelikle herkese merhabalar. beni de aranıza alın çok yalnızım. hava kapalı, her gün aynı şeyleri yapmaktan çok sıkıldım. iş ev yemek bulaşık ütü bir gün sonrasının yemeği yine bulaşık yine iş. bir de bizim bilbo muz var golden retriever. onun ayrı koşturmacası, en son dayanamayıp patladım beyimle tartıştık canımın sıkıntısından. mesai bitiminde alışverişe gideceğim gözüm döndü. çok değersiz hissediyorum be ya

allah dert vermeyince,ınsan monotonluktan sıkılıyor herhalde..

benim de aynı valla işe gel, eve git, yemek yap, uyu, uyan işe gel... arada çığlık atasım geliyor tek umudum yazın bi an önce gelmesi en azından pazar günleri deniz kum güneş yatmak. bir pazar da yetmiyor tabi ama napıcan...

kaydık kenara buyur gel

hayat bazen öyle be canım
rutin insanı bunalıma sokuyor
kendi eğlenceni kendin bulmazsan malasef çoğu zaman depresyon boyutuna geliyor
bu kadar bunaltma kendini arada zevk alacağın şeylerede vakit ayr
bak dikkat et boş vaktinde yap demiyorum
vakit ayır !
bizde buralardayız zaten sıkılırsan gel kaynatrız

Dün akşamı kendime ayırdım, gittim alışveriş yaptım, ilk kez tek başıma dışarıda yemek yedim sanırım evlendiğimden bu yana. sanki suç işlemişim gibi hissettim ama alışverişe başlayınca geçti kocamla hala konuşmuyoruz, beni anlamadığı için isyanımı, kendine bir şeyler yapınca zorsunduğumu düşünerek her şeyi kendi yapıyor dün bu gün. yemeğini hazırlıyor, topluyor, çamaşır atıyor vs.. konuşmamamız kötü ama bir şey yapmamaya kararlıyım, beni anlamasını beklicem

Benim zamanım olsa neler yaparım neler
Cumartesi bile çalışıyorum şu an sezonda olduğumuzdan yoğunum
Ama 1 ay sonra daha sakinleşecek işler
Şimdiden planlarım var, her cumartesi kahvaltı ziyafeti çekeceğim
Bir hafta anneme, bir hafta ablama, bir hafta da onları bana alırım. Diğer hafta kuzenimle dışarı çıkarım, liseden beri görüştüğüm 3 dostumla toplanırım
Kızkıza takılmak çok iyi geliyo bazen

Rutine binen bir hayat ve hergün robot misali aynı işleri yapmak yoruyor insanı.
Bir de evde huzursuzluk varsa daha da kötü.
Bu döngüyü kırmak kendi elimizde aslında.
Ufacık ta olsa nefes aldıracak değişiklikler yapmak insana iyi geliyor,ruh halini bir anda değiştiriyor.
Çalışmıyorsun sanırım.Çocuğun da yok bahsetmemişsin.
Eğer böyleyse kendinne vakit ayırmaman için bi sebep yok.
Çok rahatlıkla bir meşguliyet bulabilirsin kendine.
ben çalışıyorum.oğlum var.Her sabah erkenden işe geliyor akşam 6 da evde oluyorum.akşam yemeğini yerken bir yandan da ertesi günün
yemeğini hazırlarım.oğlumun beslenmesinde var ise hamur işi yaparım.mesela dün akşam olduğu gibi:))
sonra ev ödevleri faslımız,ortalığı toplama faslımız.kirlileri toplama faslımız vs. vs. gibi uzayan rutin ve sıkıcı bir listem var.
sonra kendinle ilgili duştur vs. işer,kıyafet hazırlama vs.
sonra pestilim çıkmış gibi uyur, aynı robotik hayatıma sabah 6 dan itibaren başlarım.
bir de evdeki işleri çok kafama takarım.yapamazsam huzursuz olurum.yemek yapmak ta bazen işkence olur.
eğer sen de çok stresli bir insansan,evdeki sorumluluklarını gereğinden fazla kafana takıyorsan anlayacaksındır beni.
dediğim gibi kendine fırsatlar yarat,değişiklikler yarat az da olsa.

çalışıyorum ben de , aynen söylediğiniz gibi bir hayata sahibim. çocuğum yok fakat bir adet hiperaktif köpeğimiz var.
eve giderim her gün , köpeği dışarı çıkarırım bir saat kadar , sonra eşimi karşılarız dışarda işten gelir, sonra eve, sonra yemek hazırla sonra topla sonra ayynenn sizin gibi bir gün sonrasının yemeğini yapma .. sonra sonra.. çok benziyoruz :)
bir de stres konusu hat safhada, onu yap her yer derli toplu görünsün derken iş çığrından çıkıyor. dünden beri ev işi bırakma eylemindeyim, dün akşam rahat bir uyku uyudum ilk kez.
bir de bizim eşimle hiç ayrı vakit geçirmiyoruz neredeyse , dün tek dolaşınca biraz iyi geldi sanki, o da mı bunaltıyor acaba diye düşünmedim değil

Sana tavsiye kendini rahat bırak.
Evde sadece eşin ve sen varsın.bırak dağınık kalsın.
Bazı işler de eksik olsun.
Ben kendi huyuma çok kızıyorum ama bu rutinden çıkmak gibi bir lüksüm yok şu an çünkü eve bakıcı geliyor oğlum için.
dolayısı ile evi toplamam ve yemek hazırlamam şart.
önemli olan nedir biliyormusun iç huzuru.
şimdi güzel zamanlarınız ,keyifli anlarınız olmalı.
ileride çocukla daha çok elin ayağın bağlanacak iş anlamında.
eşinden ayrı vakit geçirmek te iyi gelir,kafana göre çarşı pazar gez vs.
eve hapsolup stresten kendini yiyip bitirmektense çık sokağa at kendini:))
benzediğimizi farkettiğim için yardımcı olmak istedim:))
terzi kendi söküğünü dikemez misaliyim ben de.
neyse sen bunları abla tavsiyesi say.sanırım epey büyüğümdür senden canım

Eşinizle geçirdiğiniz zaman aralığı mı kısıtlı yoksa farklı birşeyler mi yapmıyorsunuz monotonluktan sıkılmışsınız belli eşinize anlatsanız durumu tartışmadan farklı ugraşılar bulursunuz eş dost ziyaretleri dışarıda eğlence tarzında evde beraber geçirilen güzel bir zaman bile monotonluğu götürmeye yeter

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…