• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tutturdu evlenecegim diye

Malesef her yaparım diyen yapamıyor. Bizimde bir akrabamızin kızı aynısını yaptı tutturdu evleneceğim diye . O okulu bitirmeyi de bekledi neysek ama evlilik sorumluluğu alabilecek kapasitede değildi .

Yazık annesi ayrı yalvardı sevenleri ayrı anlatamadık kendi elleriyle evlendirdiler.

Sonuç mutsuz bir evlilik üstüne bir de çocuk ha boşandı ha bosanacak kör topal gidiyor işte. Şimdi kendi de pişman ama yapacak bir şey yok .

Her yaparım ben diyen yapamıyor işte göz var izan var . Bir insanı anne baba ve ablasından başka cikarsizca seven,iyiliğini düşünen kim olabilir ki . ( Nadir durumlar hariç ) Bir insanın tüm hayatını etkileyecek durumlarda aile tabi ki söz hakkına sahip . Kaldı ki bu durum tüm aileyi etkileyecek bir durum .

30 yaşında ki adamla 21 yaşında ki öğrenci kızın ne işi var Allah aşkına hemde netten tanismislar.
Sürekli alıntılayıp yapamaz diyip duruyor herkes. Çözümünüz ne kimse söylemedi daha. Konu sahibi “konuştum, ikna olmuyor. Sinirlendim yine olmuyor” demiş gördünüz mü? Evet, sıradaki çözüm ne o zaman? Yine konuşmaksa bu konu niye burada? Diğer çözümleri söyleyince zaten kabul görmüyor, havalara çıkıyorsunuz.

Yaparım diyen herkes hüsrana uğramıyor. Ve biz bu kızın yapıp yapamayacağını, şuan evlenmesini istemeyen ablasının ağzından dinliyoruz değil mi? Gerçekten yapabilme ihtimaline karşı, sınayın dedim ben. Ona da yok, ev işi öğren diyormuşumda hemen evlen diyormuşumda bilmem ne. Vallahi başka dicek bir şeyim kalmadı benim.

Sürekli alıntılayıp yapamaz diyip duruyor herkes. Çözümünüz ne kimse söylemedi daha. Konu sahibi “konuştum, ikna olmuyor. Sinirlendim yine olmuyor” demiş gördünüz mü? Evet, sıradaki çözüm ne o zaman? Yine konuşmaksa bu konu niye burada? Diğer çözümleri söyleyince zaten kabul görmüyor, havalara çıkıyorsunuz.

Yaparım diyen herkes hüsrana uğramıyor. Ve biz bu kızın yapıp yapamayacağını, şuan evlenmesini istemeyen ablasının ağzından dinliyoruz değil mi? Gerçekten yapabilme ihtimaline karşı, sınayın dedim ben. Ona da yok, ev işi öğren diyormuşumda hemen evlen diyormuşumda bilmem ne. Vallahi başka dicek bir şeyim kalmadı benim.

Çözümü arkadaşlar söyledi bir çok kere. 30 yaşında ki o adamı tanımak öncelikle . Evlenilecek kadar masum ve aşık bir erkek olmadığı aşikar illa ki bir açık verecektir . İnşallah .. ablanın ilk yapacağı hareket bu .

Ben de iş konularında mecbur kalınca iş başa düşünce neleri başarabilen kızlar gördüm her işin altından kalkabilen. Bu kız da dediğim akrabamız da olan şey farklı ,sorumluluk alamayacağı aşikar herşeyi toz pembe goruyor algılar açık değil malesef bunu anlamak bu kadar zor mu ?
Sizin dediğiniz de çözüm olsa keşke ama çok farklı bir mevzu .

Siz kendinizle kıyas yaptığınız için ilk başta hala yanlışta olsa malesef ısrar ediyorsunuz kabul etmemekte. Herkes sizin kadar dik duramayabilir lütfen yapmayın.
Bakın iş temizlik okuma mevzusunda bende diyorum başa gelince insanın yapamayacağı şeyler sınırlıdır . Ama sorumluluk başka ,aklı 5 karış havada herşey güllük gülistanlık olacak diye düşünmek başka, lütfen farkı anlayın artık .

Çözümü arkadaşlar söyledi bir çok kere. 30 yaşında ki o adamı tanımak öncelikle . Evlenilecek kadar masum ve aşık bir erkek olmadığı aşikar illa ki bir açık verecektir . İnşallah .. ablanın ilk yapacağı hareket bu .

Ben de iş konularında mecbur kalınca iş başa düşünce neleri başarabilen kızlar gördüm her işin altından kalkabilen. Bu kız da dediğim akrabamız da olan şey farklı ,sorumluluk alamayacağı aşikar herşeyi toz pembe goruyor algılar açık değil malesef bunu anlamak bu kadar zor mu ?
Sizin dediğiniz de çözüm olsa keşke ama çok farklı bir mevzu .

Siz kendinizle kıyas yaptığınız için ilk başta hala yanlışta olsa malesef ısrar ediyorsunuz kabul etmemekte. Herkes sizin kadar dik duramayabilir lütfen yapmayın.
Bakın iş temizlik okuma mevzusunda bende diyorum başa gelince insanın yapamayacağı şeyler sınırlıdır . Ama sorumluluk başka ,aklı 5 karış havada herşey güllük gülistanlık olacak diye düşünmek başka, lütfen farkı anlayın artık .
Benim bir şeyleri anlamam bu kadar önemli değil ki. Adamın annesi değilim sonuçta. Fikir vermek ve bir yerde diğer seçeneğinde olabileceğini, kestirip atmaması gerektiğini söylemek için buradayım. En basit örneği benim küçük görümcem. 20 yaşında. Şimdi evlenmek istese bende yapamaz derim. Çünkü çocuk gibi davranılıyor hala. İş başa kaldığında her işini yapar, çokta güzel yapr. Ama kimse bunun farkında değil. O yapamaz, o daha çocuk. Bugün 1 saatlik bi mesafeye gidecek. Eşim kırk kere gidebilir misin ben mi bıraksam dedi. Bu şekilde davranılırsa ne zaman kendine yetebilmeyi öğrenecek?

Bende adamla tanışın dedim. Adam zaten düzgün değilse evlenme ihtimalleri yok. Okul bitsede yok yani. Bir şekilde kardeşine gerçek yüzünü gösterebilir. Ama efendi, düzgün bir adamsa ne olacak? O zamanda önerim şuydu; geniş vakte yayarak söz, nişan yapılsın. Okul zaten biter. O arada krdeşede ev işleride yüklenir ki az çok stres yaşasın. Aynı anda birkaç şey yürütebilme telaşı yaşasın. Amaç burda ev işi yap okulu bırak evde otur değil. Stresini arttıracak bir şeylerin var olması.

Hala aynu şeyi söylüyorum. İsterse evlenebilir, reşit. Bu dediğimde şu anlama geliyor; ailesi tarafından anlaşılmadığını, aslında doğru kararı verdiğine inanan bir kız evi terketse, kimseden izin almadan evlenebilir. Bi insanı tamamen kaybetmektense, suyuna giderek destek çıkarak kontrol altında tutmak gerekir.

Benim bir şeyleri anlamam bu kadar önemli değil ki. Adamın annesi değilim sonuçta. Fikir vermek ve bir yerde diğer seçeneğinde olabileceğini, kestirip atmaması gerektiğini söylemek için buradayım. En basit örneği benim küçük görümcem. 20 yaşında. Şimdi evlenmek istese bende yapamaz derim. Çünkü çocuk gibi davranılıyor hala. İş başa kaldığında her işini yapar, çokta güzel yapr. Ama kimse bunun farkında değil. O yapamaz, o daha çocuk. Bugün 1 saatlik bi mesafeye gidecek. Eşim kırk kere gidebilir misin ben mi bıraksam dedi. Bu şekilde davranılırsa ne zaman kendine yetebilmeyi öğrenecek?

Bende adamla tanışın dedim. Adam zaten düzgün değilse evlenme ihtimalleri yok. Okul bitsede yok yani. Bir şekilde kardeşine gerçek yüzünü gösterebilir. Ama efendi, düzgün bir adamsa ne olacak? O zamanda önerim şuydu; geniş vakte yayarak söz, nişan yapılsın. Okul zaten biter. O arada krdeşede ev işleride yüklenir ki az çok stres yaşasın. Aynı anda birkaç şey yürütebilme telaşı yaşasın. Amaç burda ev işi yap okulu bırak evde otur değil. Stresini arttıracak bir şeylerin var olması.

Hala aynu şeyi söylüyorum. İsterse evlenebilir, reşit. Bu dediğimde şu anlama geliyor; ailesi tarafından anlaşılmadığını, aslında doğru kararı verdiğine inanan bir kız evi terketse, kimseden izin almadan evlenebilir. Bi insanı tamamen kaybetmektense, suyuna giderek destek çıkarak kontrol altında tutmak gerekir.

Peki ..

Bazi yorumlari hayretlerle okudum.
Ne 21 yasi hor gormedigim ne kardesime kostek olan kotu ablaligim kalmis.
18 yasinda lise biter bitmez evlenen kocisiyle mutlu olan 3 cocuk annesi genc bir kardesimiz bana, sen ABARTMA demis.

Orada yazilanlari gercekten ben mi yanlis anlattim insanlar mi anlamiyorum insallah ben yanlis anlatmisimdir diyerek son bir kez aciklayarak yaziyorum.
Benim kardesim buraya gelip konu acsaydi ve sizlere " ben 21 yasinda, 2. Sinif dis hekimligi ogrencisiyim. 1 yil once netten tanistigim x'le evlilik dusunuyoruz ama ben evliligin sorumlulugunu alamam. Ailem de boyle dusunuyor ama benim sevgilim bizim farkli olacagimizi soyledi. Her seyi o yapacak ben ise girene kadar. Evliligimiz farkli olacak bu yuzden tamam dedim, cunku ona inaniyorum.
Ailem bu konuda endiseli ." deseydi
Ne annesi ne babasi.
21 yasina gelmissin resit olmussun, evlen. Ogrenciyken de evlenilir misler gibi. Annen de buyutmus simdi sussun da resit haklarina saygi duysun. Hatta sukretsin ki cikip soyleme zahmetinde bulunmussun direkt evlenebilirdin mi diyecekti bazi insanlar ?

21 yasina geldi,resit oldu diye annem susacak miydi?
Yanlisa yanlis demeyecek miydi ?
Annelik evladinin yanlis yoldan cevirmek, dogruyu anlatmak degil midir.
18'de evlat resit olunca annenin de anneligi mi bitiyor ?

Anne ya bu anne. Annenin sozu hic mi degerli degildir?

Anneniz size bisey dediginde ben resit oldum senin aklini istemiyorum mu diyor bazi uyeler ?
Oysa ben burda cogu yorumda en makul durumlarda bile " annen istemiyorsa bisey vardir muhakkak" dendigini okudum hep..
Burda bir konu acildiginda karsi tarafta elle tutulur bir sorun olmasa dahi " aman annen bisey diyorsa bir kulak ver" diyen bazi arkadaslarin hassasiyeti benim konumda kotu anne,haklara saygisiz anne /aile oldu.
Yazik.

Kardesim yazsa,
Canim sen resitsin, annen de kimmis.
21 yasinda 2 tatli lafa kanip evlenme kararina saygi duyacaklar mi diyecekti beni ve annemi haksiz bulanlar ?

Ayrica,

Ev isini vs gecin. Ev isi belki evlilikteki en kolay sorumluluk. Benim onu yazma sebebim de en basitini daha alamamasi.
Evlilik olgunluk ister. O olgunlukta benim kardesimde yok.
Ben bunu soyledim diye ne baskiciligim kaldi ne 21 yasindaki kiza saygisizligim.
Ne kotu ablaligim. Ne kardesimi hor gormem ne ona kostek olmam.
Ben size komsu kizini anlatmadim. Benim canim cigerim. Annemin gozunden sakindigi evladi.
Ki kardesim de bu konuda zaten durust. Ben yapamam ama Xsayesinde evliligimiz standartlarin disinda olacak diyor.
Benim de kizdigim nokta burasi.

Madem bi halt yiyecek neye gittigini bilsin.
Oyle evlilik, ana baba evinde ogrencilige benzemez.

X'de gercekci degil. Zira bol keseden salliyor arkadas.
Evlenince yardim ederim demiyor altini ciziyorum.
Sen hic bir sey yapmayacaksin diyor. Sorumluluk almayacaksin, biz farkli olacagiz diyor.

Bana onyargili demisler.
X'le internette tanismislar, adamin hic bir seyi yok. Ne sosyal medyada ne baska yerde. Sadece kardesimin anlattiklarini biliyoruz. O da sadece onun anlattiklarini biliyor.
Internette neler okuyoruz annemin, benim bu konu hakkindaki endiselerimiz ne kadar anormal degil mi ?

Ama bu adam ne hikmetse kardesimi bu kadar severken 3 yil bekleyemiyor.
Ayrica tartismalarda daha simdiden defalarca sen doktor olcan diye kendini bi halt sanma diye. Laflar ediyor ki kardesim yemin ediyor iliskisi boyunca boyle bir seyin kelimesini dahi etmediginin.

Normalde burda baska bir konuda adam hakkinda en ufak bir sey soylenmediginde bile ulkecek yasadiklarimizin etkisi olarak aman dikkatli ol,iyi dusun yorumlari gelirken burda insanlar beni kotu abla,onyargili abla ilan etmekten gram tereddut duymadan bana onyargili diyerek gercekten asil onyarginin alasini yaptiklarinin farkinda degiller.

Ben x kotudur,korkunctur demedim. Ben onyargili degil ENDISELI BIR ABLAYIM. Turkiye'de yasamam da buna yeterli bir sebep.

Birak evlensin herkes sonucuna kendi katlanir kismina gelirsem,

Canimi cigerimi atese atayim. Insan bile bile atese gider mi ?
Onun gozu korse benim gozum aciksa kardesim bak sunlari da gor demeyeyim, ne hali gorsun mu diyeyim.

Ve bir kez daha soyluyorum.
Ben evlenmesin demedim.
Annem de ben de once okul diyoruz.
Kararlari surekli degisen, evliligin sorumlulugunu alayamacagini kendi de bilen, sirf bu evliligi karsisindakinin vaadleriyle kabul etmis biri olarak benim 21 yillik kardesim EVLILIGE HAZIR DEGIL.

X'de evlilikte ikimiz de sorumluluk alacagiz ama ben sana yardim ederim dese idi ve kardesim buna ragmen evet ben her seyin sorunlulugunu alabiliyorum dese idi yaklasimim ve endiselerim bu yonde olmayacakti.

" Abla ben evlilikle ugrasamam ama x soyle dedi boyle dedi" diyen,
Sirf o adamin soylediklerine inanarak tamam demis durumda olan kardesime,
Okulunu bitirince kiminle evlenmek istiyorsan iste dedik diye o kadar garip suclamalarla itham edilmisim. Yazik.

Kaldi ki yasi daha 21, bu yasta hangimiz hata yapmadik?
Yeri geldi annemiz uyardi yeri geldi babamiz.
Ama bu cocuk oyuncagi degil.
Bu hatayi yapsin da ogrensin durumu da degil.
2 yil sonra kapima masum bir bebekle aglayarak geldiginde yine o 21 yasin haklarini okuyanlar bosanma hakkini da okur.
Ben elimden geldigi kadar hatta daha fazlasini yaparak anlatacagim.
Annem de.

Olur mu olmaz mi bilmem.
Adam dunyalar iyisi mi bilmem.
Ben kardesimi bilirim.

Allah sonumuzu hayretsin.

uzun oldu ama aciklamak istedim. Vakit ayirip okuyan herkese tesekkurler.

lg.php
Çok haklısınız. 22yasımda unıversıteyı bıtırıp evlendım eşim bekledi mezun olmamı ve pısman degılım ama bu degıldır ki herkes bu şekilde olacak. Daha ögrencı. Kız kardesım 23yasında ve aklı beş karış havada okul da yok. Evlencem dıye getırdıgı adamın işi meslegı dıploması bıseyı yok. Annem krızler gecırdı ,ben neler dedim ama yok vermezsenız gıder evlenırım dedi ve kabul ettırdı yaza nıkah yapacaklarmıs. Abla olarak öyle anlıyorum ki 18ınde olan genç hanımlar birkaç sene sonra aynı seylerı söyleyeceklermıdır bılemıyorum. Bız söz gecıremedık umarım siz bıseyler yapabılırsınız

Maalesef kız kardeşiniz mantıklı düşünemiyor siz haklısınız eğer gerçekten ikna olmuyorsa gözü gerçekten kararmışsa yapılabilecek benim aklıma gelen tek şey; beyefendiyle tanışıp ciddiyetini ve isteğini yakınen görmek, ikna olunduysa bu yaz söz, bir daha ki sene nişan, okul bitince nikah gibi bir duruma beyefendiyi ikna etmeye calışmak böylelikle kız arkadaşını da onun yönlendirmesini beklemek sanki makul bir yol gibi... Belki kendisiyle aile büyükleri tanışıp konuşursa fikri değişebilir ve biraz yavaşlayabilirler... nacizane önerim.. Bu süre zarfında da su akar yolunu bulur . Dilerim sorun kimse kırılmadan cöZülür, sevgilerimle..

Back
X