Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
takılmamaya çalışıyorum ama yine de zoruma gidiyor.o musun bu musun?karar ver.kırk yılda bir eşim bira içer sabah eve annem gelecekse hemen bulamayacağı bir yere saklarım şişeyi biliyorum çünkü o şişeyi görse eşin içki mi içiyor diye burnumdan getirecek alkolik ilan edecek. çok kötü haksızlığa uğramak.
Çok kötü gerçekten. Annemde yaşamadım ama bizde de sülale tutucudur, daha dogrusu öyle geçinirler. Beni başörtülü değilim diye neredeyse o.. ilan eden, 13-14 yasımda evlerine almak istemeyen akrabalarım oldu. Kendilerinin evlatları nikahsız dost hayatı da yaşadılar, kerhaneden cıkartılan kızlar üstlerine 2. eş de getirildi-boşanmayıp susup oturdular-, eşlerinin metresleri de oldu, aileye örtülü olmayan Antalya tatillerinde diskolarda tanışılan gelinler de geldi, örtülü kızlarımız açılıp pür makyaj gezer de oldu. Tüm bunlar yaşandı da bana tavırları değişti mi? HAYIR:) "ya ben zamanında büyük konuşmuşum, insan evladına bile söz geçiremiyormuş" dediler mi hayır. Hıncını senden alıyor annen güzelim, benim anladıgım bu. Benim akrabalar da öyle çünkü evladı ne yaparsa yapsın en doğru o, en müslüman o vs.Her zaman bi açıklama bi mazaret var.Benimse kaşımı almam (24 yaşında başladım kaş almaya ya!) mesele, sen bi bak önce kızına gelinine demi? Ama kazın ayağı öyle değil işte onu yaralamamış ki yıllardır, o psikolojik tatmini ancak benle yaşıyor. Annen seninle şimdiye kadar hep o iletişimi kurmuş, başka türlü bi iletişim bilmiyor, ayrıca sen de zamanında tavizler vererek bu yolu yapmışsın. Maalesef içki şişesini saklayarak olmuyor- özellikle göz önüne koyacaksın ve böylece diyeceksin ki ben buyum işine geliyorsa!
Bu arada , dost hayatını, tatilde tanışmayı eleştiriyorum gibi anlaşılmasın ben insanların hayatına karışmam, eleştirmem sadece bakış açısını anlatmak için örnek verdim.
Bence sizlere böyle davrananların Allah başlarına daha ağırlarını getiriyor işte durum bu bence...
Başkalarını ağır yargılayanların başlarına hep daha ağırları gelir ama onlar akıllanmaz kendilerine bakmaz hala çevrelerini yargılamaya devam ederler. O yüzden sizlere laf soktukları zaman onlara kendi durumlarını hatırlatmalısınız...
akillibidik8 aslında kendi kızlarının nasıl yaşadığına bakmayıp başkalarının kızlarını giyimini kuşamını namusunu diline dolayan insanlar daha çok, kendi kızları sütten çıkma ak kaşık ama başkalarına gelince dedikodu kazanını kaynatıyorlar. Senin annense hep seni eleştiriyormuş, artık sana laf söylediğinde ona abinin gelininin durumunu hatırlattığında belki bir süre sonra sana müdahale etmekten vazgeçer. Bende sen gibi yapardım herhalde.
Evlatlar arasında uygulanan çifte standarda bende uyuz oluyorum.
Bu tip insanlar tanıyorum , en belirgin özellikleri , neden çifte standart uyguluyorsun diye sorduğunuzda ''AaAaAaAaa (şok olmuş ifade) , insan hiç evlad ayrımı yapabilir mi , yarın siz de anne-baba olucaksınız , çocuk doğurup , büyütecek , okutup , evlendiriceksiniz ; o zaman görürsünüz ayrılırmıymış'' diyerek ajitasyona bağlama ritüeli yaparlar..
Bence her evde bir deli vardır ve bu deli alayına isyan ederek (evdeki diğer delilerin çomak saklamasına sebep olarak) her zaman ekstra puanı kapmayı başarır..
Deli olan evlerde bir de ezilmiş , çilekeş , ezildiği kadar hayatı örnek evlat olma yolunda başarılarla dolu , fakat sürekli komşu çocuklarının yaşıtlarıyla kıyaslanıp yetersiz damgası yemiş bir büyük evlat vardır bu tip kimselere Amerika'larda falan ''Looser'' diyurlar :)
Aslında yaptıkları adaletsiz davranışların gayet farkındalar , vicdanlarıyla başbaşa münakaşaya girmek durumunda kaldıkları zaman itiraf ediyorlar ama gel gör ki ; sen zaten hep alttan alan , susan , saygında kusur etmemeyi erdem bilen bir evlatsın bu saatten sonra itiraflarıyla sende değişime sebep olup , içindeki deliyi ortaya çıkararak (maazallah) tekrar çomak saklamak işlerine gelmez , bu nedenle de zaten bu itiraflar bir dahaki hesaplaşmaya inş. denerek monologda kalıverir..