Üniversite yıllarımda okuduğum bu kitabı hatırlattığınız için çok teşekkürler.
Ayrıca KORKUYU BEKLERKEN isimli hikayesini de çok severim
Daha çok kitabını okumak isterdim fakat erken kaybettik.
Ben de size teşekkür ederim, bu hikayeyi anımsattığınız için.. Bir alıntı yapma zamanı geldi herhalde..
"Ben yoktum; hatta ben yokum, olmadım diyemeyecek bir yerdeydim; kelimeler bile yanyana gelerek beni tanımlamak istemezlerdi. Ne olurdu benim de kelimelerim olsaydı; bana ait bir cümle, bir düsünce olsaydı. Binlerce yıldır söylenen milyonlarca sözden hiç olmazsa biri, beni içine alsaydı! Çok insan için söylendi ama, sana da uygulanabilir denilseydi. (Bu sözleri başkalarıyla paylaşmaya razıydım. Baska çarem yoktu.) Kendime gerçekten acıyabilseydim, gerçekten ümitsiz olsaydım. (Olumlu durumları aklıma getirmeye cesaretim yoktu.) Sonra yavaş yavaş, adım adım doğrulurdum."
Birisi yazı yazmış Oğuz Atay için.. Senin gibi düşünenler işte böyle erken ölürler, diye.. Öyle bir içinden düşünüyordun ki olayları, beyninde büyüyen tümörleri farkedemedin.. :a015:ortada o kadar yazar müsfettesi bir o kadarda yazın kirliliği varken
sen neden yoksun
ki....
tutunamayanları görünce hemen atladım :)
bu dünyadaki en güzel kitaplardan biri bence ....
bazı kitaplar için yaşamda birden fazla okunmalı denir ya işte Tutunamayanlar böyle bir kitap...
ilk gençlikte ..
orta yaşta...
ve de bir sonraki devrede okunmalı
çünkü eminim ki her dönemde farklı bir bakış açısıyla okunacak lezzette..
bu kitabı tekrar hatırlamak güzel annemin evinde bütün kitaplarımız
en yakın zamanda küçük bir hırsızlık yaparak tekrar okuyacağımmm...
teşekkürler .. iyi ki hatırlattın püsküütüm,,
Böyle bir şeye vesile olmaya sevindim.. Kitapla ilgili bütün söylediklerine katılıyorum..
Hatta bazı kişilerin şiir kitaplarına yönelik bir alışkanlıkları vardır.. En azından ben tanıyorum bu türde insanları.. Günlük fal niyetine, herhangi bir şiir kitabından bir sayfa açar ve okurlar.. O günü de o şiirde yazılanı düşünerek geçirirler.. Hatta sohbetlerimize de konu olur zaman zaman..
..ve hepimiz şaşırırız. Her dönemde farklı bir tat bırakıyor diye.. Şiir kalıpsızdır, duygulanımdır, o nedenle de hissiyatı da farklıdır..
Oğuz Atay'ın bilinç akışı tekniğini, şiir türüyle karşılaştırmak elbette absürd olur ama ben de yukarıdaki işi arada sırada "Tutunamayanlar" için yaparım..
Herhangi bir sayfayı rastgele aç, oku, kaybol..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?