Tuvalet Eğitimi Tuvalet eğitimi hakkında??

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.

olmuyorsensiz

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
2 Ekim 2018
1.356
2.365
53
34
Merhaba kızlar direk konuya giriyorum
Kuzım 2 yaşını geçeli 10 gün oldu. Tuvalet eğitimine başlamak istiyorum bi ara denedik korktu lazımlığa falan hiç bir şekilde oturmadı hatta konu açmıştım buraya.
Şimdi bn tekrardan denemek istiyorum çiş demiyor da kaka yapınca uf yaptım diyor
Bnce hazır gibi varmı önerisi olan??

Geceleri bezini ıslatıyor mu?

Bi de tuvaletten sonra değil,önce söylemesi gerekmiyor mu?

Ben tecrübeli değilim. Ama sanki biraz daha bekleyebilirsiniz gibime geldi.

Bende iki yasini gecince basladim cisi ilk gunden soylemeye basladi kakasini bi turlu lazimliga yapmadi ya bez istedi ya da donuna yapti. 3 aya yakin boyle surdu ve son 4 gundur cisini de soylemeye basladi tekrar beze donduk bir iki ay sonra tekrar deniycem

Benimkide sizinkiyle aynı yaşta iki haftadır uğraşıyorum benimki hiç bı şekilde demiyor saat başı götürüyorum hiç bezde bağlamıyorum geceleri alıştırma kilodu giydiriyorum çok batırmasın etrafı diye öyle öyle öğrenecekler

Valla bu konu beni çok endişelendiriyo nasıl öğreteceğim hiç bi fikrim Yok

Benim kizim 31 aylik. Sizinkine gore buyuk ama yinede cisini soylemiyor kakasinida yaptiktan sonra degistir altimi diyordu.
Daha onceleri bezliyken hadi tuvalete gidelim diyordum agliyordu. Hayir bezime yapicam diyordu. Lazimligi gorunce banyoya girmiyordu.
10 gun kadar once sabah kalkinca bezini cikardim. Yeni bezimiz kalmamis tuvalete gidelimmi dedim kabul etmedi. Oylece biraktim bez baglamadan.

Ilk gun cisini ve kakasini altina yapti. Hatta cisi pacalarindan akarken anne bisey geliyor dedi. cis nedir hic bilmiyormus o an anladim. Ama surekli anlattim cisi gelirken vc gitmemiz gerektigini. Ikinci gun oglene kadar yine altina yapti. Ogleden sonra anne geliyor dedi ve birdahada altina yapmadi.

Gece bezini bagliyorum ama kuru kalkiyor sabahlari. Bir kac gun daha bekleyecegim sonrasinda gece bezinide cikaracagim.

Sizde 3 gun deneyebilirsiniz eger hazirsa 3 gunde az cok belli eder kendini.

Mutlaka deneyeceğim cnm

Allahım anne olmak ne zor yaa

Benim kızım 29 aylık, tuvalet eğitimini bu ay tamamldık. Öncesinde bir iki defa denedim ama hazır gibi gelmedi, gününde vazgeçtim. Bu aya kadar da hep anlattım, “memlekete gidince bez takmayacaksın, artık külot giyeceksin, bizim gibi çişin/kakan geldiğinde tuvalete gideceksin” diye. Bir sabah kalktığında sifon sesini duyunca kendisi “anne ben artık bez takmıycam, külot giycem” dedi. O günden sonra tam anlamıyla kavraması 10 gün sürdü. Şimdi oyuna dalıp unuttuğu oluyor ama çok nadir. Ben gece gündüz hiç bez takmadım, uzun yollarda, alışverişe çıkınca bile. Bu esnada altına yaptığı da oldu ama beze tekrar güvenip koyversin istemedim.
Bu arada biz uzman tavsiyesi idi; uzun don giydirin, çişini yaptığında ıslaklığı iyice hissetsin,rahatsız olsun..biz çişini altına yapar yapmaz koşarak temizliyorduk bir de ama rahatsız olması için biraz bırakmak da gerekiyormuş. Bir de ekleyeceğim video bizde çok işe yaradı. İlk günler 20 dk klozette bekletiyordum, oyunla, hikayeyle oyalayarak kalkınca üstüne koyveriyordu:/ iyice umudumu kesmiştim nerdeyse..videodaki “hemen gelmeyebilir, biraz bekleyelim” sözleri kızımın çok hoşuna gitmişti.
Kolaylıklar diliyorum.

ben mevzuya egıtım degıl de alıskanlık dıye baktım cunku bazı seyler ıcgudusel gelısır

kızım 2 yasını doldurdugunda bezını cıkarmıs oyuncak bebegının lazımlıgına çiş yapmıstı odanın ortasında

hah dedım bızımkı hazır ama 2 yas dogum gunu ıcın bırsuru seslı ısıklı sekıllı tuvalet egıtımı kıtapları almıstım eglencelı bırde bırlıkte camasır secmıstık tuvalet aparatı ve basamak almıstık renklı peceteler her tuvaletden sonra sıfona basma dansı partısı stıcker falan...

heveslendıyse hemen kendısı cıkardı ... ben 2 yasına 1 hafta kala tum bunları alırken bır yandan da gozunun onunde tuvaletımı yapıp bastan sona ızlemesını saglayıp temızlenme kısmına da tanık olmasını ıstedım ve tum bunları yaparken ben buyudum ya ondan tuvalete yapıyorum dedım

1 gunde ogrendı suan 3 bucuk yasında hıc kacırma olmadı ogunden berı kendısı soyluyor gıdıp yapıyor suan hatta oturuyor kendı kendıne bıtınce anneeee bıtttı dıyor

yanı on hazırlık asaması gorsel destekleyın ve kendısıne bırakın

Oğlum bezi bırakali 20 gün oluyor temmuzda 3 yaşında girdi
Evet belki geç oldu ama iki günde öğrettim ilk iki gün kaçırdı sadece sonrasinda hep wcye gittik çok şükür çok kolay oldu cunki beni anlıyor kendini rahatca ifade edebiliyordu
Kızımda lazimlik kullandım temizliği acısından zor geldi sürekli elimde kimyasallar çamaşır suyu o yüzden oğlumda direk tuvalete goturdum
Eğer hazır değilse tavsiyem bekleyin hem siz hem çocuk yipraniyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…