- 5 Şubat 2025
- 277
- 204
- 18
- 31
- Konu Sahibi yesimcik4581
-
Merhaba arkadaşlar. 25 aylık oğluma bugün tuvalet eğitimine başladım. Lazımlıkta oturmaya karşı kendisi çok katı. Sabah bezini çıkardım konuşup, saatlerce çişini tuttu yapmadı. Çişin var mı dediğimde var dedi yapalım mı dedim yapalım dedi ama lazımlığa da tuvalete de oturtamadım. En son iyice sıkışınca koltuğa ve yere yapmaya başladı. Kakasını bu saat oldu yapmadı. Normalde günde 3 4 kez yapıyordu. Kitapla, oyuncakla oturtmaya çalışıyorum ama başaramıyor. 3 5 dk otursa da hemen kalkıyor ve yapmıyor. Çiş yaparken oturtmayı denedim lazımlığa oturunca hemen kesti oturmayı. Böyle olması normal mi? Bu konuda yapabileceğim bir şey var mı?
Fikrinizi de söyleyin lütfen ben de gordum deniyim onu da teşekkür ederimSosyal medyadan gördüğümü söyliyim, fikrimi değil
Sticker yapıştırma yöntemi var, her tuvalette yapıştırıyor sanırım ödül olarak, öncesinde ya da yaparken de olabilir onu tam bilmiyorum siz araştırırsınız ama ilgisini çeken stickerlar alıp teşvik edebilirsiniz belki.
Gece kuru kalkmıyor, kendi giyinip soyunuyor benim az yardımımla, kas kontrolu icin desteksiz merdiven inip çıkma diye okudum onu da yapiyor ama lazımlığa tuvalete oturmaktan çekiniyor. Sabah uyanir uyanmaz götürdüm tuvalete yapmadı daha kapısından çıktık hemen yere yaptı.Bebeğin olgunlaşmasıno beklemek en güzeli. Geceleri kuru kalkmaya başlaması, kendi giyinip soyunabilmesi, kaslarını kontrol edebilmesi önemli. Hiç aceleye gerek yok.
Ben de ikisinden de aldım. Lazımlık çok önceden almıştım alışsın diye oturmaya varlığına ama alışmadı hiç sifonunu oyuncak olarak kullandı sadece. Tuvaletten de korkuyor. Öncesinde ben de hep konuşup anlatıyordum ama asla sizin gibi başarılı olamadım. Daha bir kez bile tuvaletini yapmadı lazimlik ya da tuvalete. Kaka yaptığını zaten çok belli ediyordu kaka geldi diyordu. Dun kakası gelince kaka geldi demedi özellikle ben onu tuvalete götürmeyeyim diye, ben anladım evde resmen köşe kapmaca oynadık benden kaçtı ve yere yapmak istedi ne yaptıysam yine oturtamadım.Benim minik bir bebeğim daha olduğu için 30 da başlayabildim. Ben öncesinde benim kızım büyüyor artık bezine yapmayacak abla olacak poposu rahat edecek gibi vs cumlelerle onu hazırladım. 3 gün sürdü 3. Günün sonunda söyledi her tuvaleti geldiğinde ve çok sevindim ona bunun çok doğru olduğunu söyledim. Öncesinde yaptığım hazırlık sebebiyle de klozete oturttugumda asla beklemedi hemen yaptı. Özellikle büyük tuvaletine yemeklerden sonra çıktığını bildiğim içinde yemekten sonra gittik tuvalete. Lazimliga karşı biriyim ben asla kullanmadım, klozet üstü çocuklara göre olan oturma alanından aldım.
Tavsiye değildir. Kayınvalide ben işteyken çiş çizgi filmi ile oturtarak yaptırmışMerhaba arkadaşlar. 25 aylık oğluma bugün tuvalet eğitimine başladım. Lazımlıkta oturmaya karşı kendisi çok katı. Sabah bezini çıkardım konuşup, saatlerce çişini tuttu yapmadı. Çişin var mı dediğimde var dedi yapalım mı dedim yapalım dedi ama lazımlığa da tuvalete de oturtamadım. En son iyice sıkışınca koltuğa ve yere yapmaya başladı. Kakasını bu saat oldu yapmadı. Normalde günde 3 4 kez yapıyordu. Kitapla, oyuncakla oturtmaya çalışıyorum ama başaramıyor. 3 5 dk otursa da hemen kalkıyor ve yapmıyor. Çiş yaparken oturtmayı denedim lazımlığa oturunca hemen kesti oturmayı. Böyle olması normal mi? Bu konuda yapabileceğim bir şey var mı?
Doktor da çizgi film izletin dedi onu da izletiyorum görsün belki anlamlandirir diye yine de olmuyor. 2 hafta diyorsunuz gerçi bizimki daha ikinci gün. Moral bozmadan devam o zaman insallah faydası olur.Tavsiye değildir. Kayınvalide ben işteyken çiş çizgi filmi ile oturtarak yaptırmışyani 2 hafta da öğrendi. Genel olarak çocuklar lazımlığa oturmak istemiyor.
Yok çişim var demeye tamami ile 2 hafta da alıştı. Telefon ile verin çizgi filmi oturarak izlesin. Ama sadece çiş yaptırmak istediğiniz de verin yani lazımlığa oturduğundaDoktor da çizgi film izletin dedi onu da izletiyorum görsün belki anlamlandirir diye yine de olmuyor. 2 hafta diyorsunuz gerçi bizimki daha ikinci gün. Moral bozmadan devam o zaman insallah faydası olur.
Alaturka tuvalete yaptırmayı deneseniz benim oğlum alaturka tuvalette öğrendi sonra klozete geçiş yaptıkMerhaba arkadaşlar. 25 aylık oğluma bugün tuvalet eğitimine başladım. Lazımlıkta oturmaya karşı kendisi çok katı. Sabah bezini çıkardım konuşup, saatlerce çişini tuttu yapmadı. Çişin var mı dediğimde var dedi yapalım mı dedim yapalım dedi ama lazımlığa da tuvalete de oturtamadım. En son iyice sıkışınca koltuğa ve yere yapmaya başladı. Kakasını bu saat oldu yapmadı. Normalde günde 3 4 kez yapıyordu. Kitapla, oyuncakla oturtmaya çalışıyorum ama başaramıyor. 3 5 dk otursa da hemen kalkıyor ve yapmıyor. Çiş yaparken oturtmayı denedim lazımlığa oturunca hemen kesti oturmayı. Böyle olması normal mi? Bu konuda yapabileceğim bir şey var mı?
Evimizde yok ne yazık ki olsaydı guzel bir çözüm olabilirdiAlaturka tuvalete yaptırmayı deneseniz benim oğlum alaturka tuvalette öğrendi sonra klozete geçiş yaptık
Bugün tamamen duşa girmek isteyip orda çiş kaka yapmaya basladi. Çişi geliyor bıcı bıcı diyip duşa girmek istiyor, girdiği gibi neredeyse yapiyor çişini, kaka için de aynısını yaptı. Bir kerecik de olsa tuvalete oturup yapmasını sağlayabildim neyse ki. Öğle uykusundan kalktığında götürdüm şarkı söyledim en sevdiklerini o arada baktım yapti çişini.Yok çişim var demeye tamami ile 2 hafta da alıştı. Telefon ile verin çizgi filmi oturarak izlesin. Ama sadece çiş yaptırmak istediğiniz de verin yani lazımlığa oturduğunda
En sevdigi oyuncak peluşunu cisi gelmis gibi lazimliga oturtun, o peluşla lazimligin ne kadar eglenceli oldugunu konusun.Merhaba arkadaşlar. 25 aylık oğluma bugün tuvalet eğitimine başladım. Lazımlıkta oturmaya karşı kendisi çok katı. Sabah bezini çıkardım konuşup, saatlerce çişini tuttu yapmadı. Çişin var mı dediğimde var dedi yapalım mı dedim yapalım dedi ama lazımlığa da tuvalete de oturtamadım. En son iyice sıkışınca koltuğa ve yere yapmaya başladı. Kakasını bu saat oldu yapmadı. Normalde günde 3 4 kez yapıyordu. Kitapla, oyuncakla oturtmaya çalışıyorum ama başaramıyor. 3 5 dk otursa da hemen kalkıyor ve yapmıyor. Çiş yaparken oturtmayı denedim lazımlığa oturunca hemen kesti oturmayı. Böyle olması normal mi? Bu konuda yapabileceğim bir şey var mı?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?