• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tuvalet Eğitimi tuvalet eğitimi

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.

eebrulim

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Mart 2011
3
0
86
Merhaba.. pazartesi günü 25 aylık olan oğlumun bezini çıkarttım.. tuvalet eğitimine başladık ama çiş ve kakasindan korkuyor hep yerlere yapıyor acaba alışması ne kadar alır ? Tecrübeli olanlar paylaşırsa çok sevinirim :) bir de çiş tasina oturmak istemiyor ...:KK66:

Tuvalete beraber gidin ona sizinde buraya yaptığınızı anlatın. Artık kocaman abisin sen abiler cisini buraya yapar diyin. Kakasindan korkabilir bazı çocuklar da oluyor bu ama max 1 hafta içinde düzeliyor. Lazimliga oturmak istemiyorsa zorlamayin. Cisi geldiği zaman tutabiliyor mu yoksa hemen birakiyor mu ?

Kakasını yada çişini yapınca alkışlayın sevinin. Ve bezini altından aldıktan sonra üç dört dakikada bi sorun tuvaletin varmı diye ben böyle iki çocuguda alıştırdım.

Bi kere bezi çıkarınca iradeli olup tekrar bağlamak hata. Ama bence 25 aylık biraz erken ben oğlumu 29 aylıkken alıştırdım lazımlık ve alıştırma külotu kullandım. Ayakları yere sağlam basınca ve lazımlığın kenarlarına tutununca kendini daha güvende hissetti ayakları havada kalınca huzursuzlandı. Bende yanında durdum sonra bir baktım çişi gelince kendi kendine lazımlığa gitmiş. Ama bi kaç hafta sürdü. Halıları kaldırmanı ve ramazandan sonraya bırakmanı tavsiye ederim bayram gezmelerinde ve oruçluyken zor olur

Merhaba.. pazartesi günü 25 aylık olan oğlumun bezini çıkarttım.. tuvalet eğitimine başladık ama çiş ve kakasindan korkuyor hep yerlere yapıyor acaba alışması ne kadar alır ? Tecrübeli olanlar paylaşırsa çok sevinirim :) bir de çiş tasina oturmak istemiyor ...:KK66:
canım sakın ama sakın yerlere yaptığın da kızıp bağırma çok sabırlı ol korkması çok normal.

Neden bu acele? Iki çocuğumu da 3 yaşına yakın kestim bezden ve inanın 2-3 günde geceki gündüzlü bıraktılar. Daha 2 yaşında kasları tam gelişmeden verilmeye çalışılan eğitimlerde anne de yıpranıyor çocukta. Size bezi bırakabileceğinin sinyalini verdi mi? Mesela sabahları kuru kalktı mı?

Cocuktan cocuga degisir bu durum,belki erkendir. Bizim de 4.gunumuz bugun wc egitiminde,gunduz buyuk oranda hallolmus gibi bazen kendisi soyluyor bazen ben hatirlatiyorum,bi sure daha hatirlatmaya devam edip sonra zamanla hatirlatmalari azalticam. Bizim de kakada sorunumuz var sanirim kakasindan ayrilmak istemiyor bi turlu yapmiyor. Ama ben kendimi uzmuyorum vakti gelmisse yapabilecek gibiyse surdurucem ama baktim olmuyor henuz erken deyip psikolojimi bozmadan beze devam.. wc egitimini cocugu örselemeden ve kendim de örselenmeden bitirmem daha onemli cunku.

Bende hic erken soylesin taraftari degilim bu konudaki uzman gorusleri erken kesinle alisir bi sekilde fakat bi sure sonra gece kacirmalari baslar ve psikolojik acidanda erken kesme iyi olmuyor deniliyor benim kizimda tam 2 yasinda sisi yaparken bi yeri var kapi arkasi gider orda gizlice yapar biri bakarsa gitttt der yapar yapmazda yanima kosar anne ac der :) ramazanda bayramda hic uygun bi donem degil

lazımlık ile alışkanlık kazandırabilirsiniz. buraya yapacaksın ve buraya yaparsan eğer sana şeker alacğm çikolata alacağım gibi ufak ödüllerle teşvik edebilirsiniz

Benim oglumda 28 aylık beş gun oldu.
Kızım da erken eğitime başladım.cok yıprandı.
Bende öyle.ve yaptıgım hata anneme yada kv ye giderken tekrar bezlemek oldu.
Bez takınca herşey sil bastan oldu.
Ve yine yeniden herşeye başladık.
Hem o uzuldu hem ben.
Size tavsiyem asla bir daha bezlemeyin.
1 saate bir sorun.
Tuvalete gitmek için yarış yapabilirsinz.
Önce tuvalete kim gidecek oyunu
Tuvaletini yaparsan sana sunu alırım demeyin odul koymayın cunku bu normal bir süreç
Herkesin oraya yaptığını anlamalı.
Erkekse babasıyla kızsa sizinle tuvalete girsin.
Pepenin çişimiz tuvalete şarkısıni birlikte soyleyebilirsiniz.
Birlikte bezlerini cope atın ve gızel iç çamaşırları alin.
Tavsanli köpekli falan hosuna gidecektir.
Gece yatağa alez serin kacırsada bişey olmaz.(bimdekiler fena değil 3 liraya dusmuştu iş görür.)
Kotu tepki vermemeniz kızıp bagırmamanız çok önemli sabırlar diliyorum :-)

çocuktan çocuğa değişir bu küçük demişler mesela ağustos doğumlu oğlum Haziran da alışmıştı yani iki olmamıştı bile

ben ona hatırlatmadım da

ilk başlarda yere yaptı onun çiş olduğunu bile bilmeden su dedi sonra anladı çiş dedi

bir kaç gün böyle her yeri suladı vs vs

lazımlığa oturuyordu ama kendi farkındalığı olsun diye yatarken ve dışarı çıkarken dışında götürüp yaptırmadım

eşim erken galiba vs dedi ama bir hafta geçmeden eğitim tamamdı

geceli gündüzlü tabii

hatta bir hafta sonra tatile gittik alışmadığı yerlerde kaldı denizde bile altına yapmadı tuvalete götürttürdü kendini

ilk bir kaç hafta büyük tuvaleti zorladı lazımlığı tatilde her an yanında olmayınca onda da tutup yaptırdım

sonra alıştı geçti gitti

en önemli ölçüt uyanmadan bezi kuru mu uyanırsa yapar zaten ama uyanmadan gece yapıyor mu

bu arada benimki meme de emiyordu

gece kalkıp meme emerdi ama çiş yapmazdı

lütfen ama lütfen çocuğunuzu zorlamayın benim kızım 3 yaşında alıştı. çok zorladım 2,5 yaşındaydı herkes benim çocucuğum 1 yaşında alıştı falan diye bende hep geç kaldım sanıyordum ama boşyere o kadar çaba sarfetmişim sinirlenmişim zamanı gelince anlarsınız zaten sabredin

lütfen ama lütfen çocuğunuzu zorlamayın benim kızım 3 yaşında alıştı. çok zorladım 2,5 yaşındaydı herkes benim çocucuğum 1 yaşında alıştı falan diye bende hep geç kaldım sanıyordum ama boşyere o kadar çaba sarfetmişim sinirlenmişim zamanı gelince anlarsınız zaten sabredin
Benim oğlum 30 aylık hazır olmadığını düşündüğüm için daha wc eğitimine kalkışmadım ne zaman haxır olursa ozaman diye düşünüyorum

Back
X