Tuvalet Eğitimi Tuvalet egitimi1. Gun

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.

Guguk kusu

Üye
Kayıtlı Üye
8 Ocak 2019
43
5
16
Arkadaslar 2017 agustos dogumlu tuvalet egitimine basladim. Korkuyorum geceleri napcam oturuyor ama siftah yapmadi

bende daha başlamadim 2017 şubat doğumlu kızım var. nasıl verecegimi bilmiyorum
benimde kızım 2017 şubat doğumlu oturarak yapamıyor. geceleri bezi kuru oluyor sabah erkenden lazımlığına oturtuyorum nekadar oturursa otursun yapmıyor.. küvete koyuyorum ayakta anında yapıyor
ayakta bezine yapmaya alıştığı için sanırım oturarak çiş yapıldığını idrak edemiyor
3 lazımlık değiştim en son müzikli gülen suratlı bir lazımlık aldım gidiyor seviyor ekmek yedirmeye çalışıyor arkadaşım diyor :) ahahah en yakın arkadaşı oldu çocugun lazımlığı hiç alışacak gibi durmuyor

Benim kızım haziran 17 doğumlu. Dün bağlamadm bez. İki kere altına yaptı küçük abdestini.
Büyük abdestini yapıyordu ki farkettim tuvalete gittik hemen. Yarısını üstüne yapmıştı zaten. Kalan yarısını tuvalete yaptı. Aa b.k diyor şaşırdı çok

18 aylık olduğundan beri her kakasını yaptığında ve bezi çok sistiginde gelip söylüyor.

Tuvalete gitmeyi seviyor oturuyor klozete , biraz bekliyor. Peçete istiyor bacaklarını siliyor. Bay bay diyor klozete atıp sifona bastırıyor ama sadece bunlar. Yani tuvaletini yapmıyor. Oyun oynuyor resmen. Bunu 5 aydır her gün en az iki kere yapıyoruz .

Ama bir türlü öğretemedim. Bu kaçıncı deneyisim. Ne yapıcam bilmiyorum.

Ben de burada durayım 2017 Mayıs doğumluyuz ha başlatayım ha başlattım deyip bi öğretmeye başlayamadım lazımlık ve çiş kilodu aldım lazımlığı içeri getiriyor heniz daha kullanmadık çil yerini çıkartıyor oynuyor ordan oraya taşıyor bi oturtamadım havalar da serinledi biraz ısınsın da başlayım diyorum pes etmeyin 1 ayda olacak iş değil kaç ay uğraşıcaz umarım başarırız

Saat kuruyordum gece saatte 1 tivalete gorurup yaptiriyodum her gece yaklasik 1 ay boyle oldu cok sukir hc de daha yapmadi altina

Temmuz 2016 doğumlu oğluma 5 Mayıs'ta tuvalet alışkanlığı kazandırmak için başladık.
Öncesinde de 2-3 defa bezini çıkarmıştım ama hem o hem de ben hazır olmadığımı farkedip devam ettiremedim. Havalar da soğuktu vs.

1.gün: Sabah uyanıp kaka yaptıktan sonra bezini çıkardım ve artık bez bağlamayacağımızı büyüdüğünü falan anlattım.
Gün içinde defalarca sordum, takip ettim. Yeri geldi sordukça bıktı kaçtı yeri geldi sakince oturdu.
Çokca alta kaçırmalı ilk günün akşamında kısmen tutup kalanını lazımlığa yaparak gelişme kaydetti. Ki bu yine benim odaya kaçma girişiminde takibim ile böyle oldu

1.gece: Nasıl uyandırıp işeteceğim derken sabah altını ıslatmadığını farkettim.
Gece uyandırmak istedim uyku sersemi ağladı yapmadı ben de geri yatırdım. Sabahları bezi hep ıslak olurdu. Yapardı yani bilirim ama bir günde bilinç oluşmuş resmen.
Gece için alıştırma külodu giydirmiştim ama sabah kuru kalktı.

2.gün: Ben işteyken görevi babaannesi devraldı. Onun anlattığına göre ilk günün benzeri oldu. Kakayı da saklanarak altına yaptı. 4.güne kadar da böyle devam etti.
Çişini kısmen kaçırarak 2.günde söylerken, kakayı anca 4. günde lazımlığa yaptı.

2.gece: Geceleri kuru. Lazımlığa da yapmıyor uyumak istiyordu. Ben çalıştığım için bez bağlıyordum. Gündüz öğrenince gece de çıkarırım diyordum ama geceyi daha çabuk çözdü. Bağlamıyorum artık..

Şu an 11.gündeyiz. Hala çişini bir damla kaçırarak söylüyor. Yani takip gerekiyor. Oynarken son anda aklına geliyor.
Ama benim korktuğum kadar olmadı. Halıları kaldırmam gerekmedi mesela.

Geçen yaz 2 yaşındaydı ama hiç hazır değildi. Şu an daha bilinçli olduğu için tam zamanıymış diyorum.
Doktor da "2 buçuk yaşını geçsin daha kolay hakim olur kaslarına" demişti..

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…