Tuvalet egitimine ne zaman baslamalıyım??

mrv2855

B(77.3)G(75.2)H(69)....hadi gulum yandan:))
Kayıtlı Üye
2 Eylül 2013
7.248
7.677
248
34
Kızlar öncelikle vericegiiz cvplar için herkese tesekkür ederim
Bnm kızım 22 aylık suanda.ilerki aylarda tuvalet egitimine baslamayı düşünüyorum.
Bi yandandadaha zaman varmı diye de düşünüyorum. Sonucta tuvalet egitimi diyip geçmemek lazım.. Psıkoljık yonleride var. Su anda çis kaka gibi bişiler demiyo. Sadece kakasını yaparken farkediyorum ıkınmasından. Yatırıyorum hemen ayaklarını karnına hafifce bastırıp hadi kızım beraber ıkınalım diyorum.. İşte oyun gibi biirrr ikiiii üçççç dedim mi bn ıkınmasamda o ıkınıyo bu şekilde bişilere alıstırayım diyorum..
Birde suanda 2. Bebegime hamileyim.. Herkes artık bunu bezdn kurtar falan diyo.. İkisinide bez kullanmak zor mu olcak ..TECRÜBELİ ANNELER yardımlarınızı önerilerniZi beklıyorum
Hepiniz cok saolun

benim 3.5 yasinda bir oglum var bende 3 e yakin biraktirdim cocuk yaptigi seyi söylemedikten sonra ugrasmanin ne faydasi varki istersen bi dene tabiiki cogu kes altina yapcak ama senin icin zor olcak cünkü daha kücük hem.niye zor olsun ki ikiz bebekleri olanlar nasil degistiriyo nasil olsa bigün birakcak bence öyle herkesin sözünü dinleme tuvalet egitimi cocugun piskolojisine bagli doktorlar bile zorlamayon sakin diyor

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Cisinin ve kakasinin geldigini farkediyorsa, yapmak icin bir yerlere gecip saklaniyorsa veya oyuna falan ara veriyorsa ve en onemlisi sende vakti geldi hissi uyandiriyorsa olabilir tabiiki.
Benim kizim da 23 ay civarinda ogrenmisti. Ustelik emzikliydi ve dogru durust konusmuyordu. İlk zamanlar isaretle anlastik sonra cisi kakayi soyledi sesli olarak :) Hatta kkda konum da var bunula ilgili :)
Lazimlikla alistirmayi dusunuyorsan once lazimlikla tanistirabilirsin. Kendin oturup komiklikler yapabilirsin. Kazara uzerinden dusebilirsin eminim cok hosuna gidecektir ve o da yapmak isteyecektir :)
bir sure bu sekilde beziyle de olsa oturmaya alismasini aaglayabilirsin. Sonra bezini cikarip oturtmayi denersin yavas yavas.
Cok kasmayinca cocuk da stres yapmiyor. Hersey normal izlenimi vermek cok onemli..
Bir de bismillah deyip basladiysan gece gunduz cikartacaksin bezi. Gece bagla gunduz cikar karmasasi olmamasi cok iyiymis. Gece bezini islatmiyorsa hic problem olmaz
Ama sunu da soyleeliyim ilk bir hafta, on gun oldugu yere birakma potansiyelleri cok cok fazla oluyor :) bol sabir ve guleryuz lazim :)
Ve her basaridan sonra tebrik, alkis, ovgu eklenmeli yavrucagin gonlune :)
Allah kolaylik versin.
Sen yapabilir dersen yapabilir. Anne tanir cocugunu..

Benim oğlum da 29 aylık. Tuvalete alıştırmak istiyorum ama tuvalete gitmiycem diye inat ediyor Ben de çok üstüne gitmiyorum. Nasıl alışacak bilmiyorum.

Benim oğlum da 29 aylık. Tuvalete alıştırmak istiyorum ama tuvalete gitmiycem diye inat ediyor Ben de çok üstüne gitmiyorum. Nasıl alışacak bilmiyorum.

Bilmiyorum hanımlar... Kesinlikle zorla bişi yaptırmaya calısmıcam ..
Aslında tam uygun yası 2.5 yastan sonra dio pedegoglarda..
Ewet bizde işaretlerle anlasıyoruz. Kakası gelince tamamn ona odaklanıyo hatta dedigim gibi hadi kızım beraber yapalım diyip 3 kadar saydıgımda beraber ıkınıyoruz
Klozet kapagı aldım ama korktu sıra lazımlıkta
İlla şimdi ogrensin diye degil gözü beyni aşina olsun yawas yawas kavrasın diye.. Masallah şimdiki zamanın bebişleri cok akıllı hemen kapıolar herseyi...
Yinede aklınıza bi yöntem gelirse degişik hani bu olmadıysa sunu deneyebilirsin diye cok sewinirim

Benim kızımda 12 aylık birisi wc ye girince ağlamaya başlıyor, ben bayağı zorlanacak gibiyim

O zamanlarda benim kizim da oyleydi :)
Kizim agliyor ben tuvalete girince diye Sabah babasi ise gitmeden kostur kostur tuvalete giderdim.
Sonra ogle uykusuna kadar tutardim yoksa aglata aglata

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…