Tuvalete alistiramadim):

tuanatg

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Mart 2013
276
26
48
Manisa
Napicam bilmiyorum 2 yaş bir aylık olan kızım tisini söylemediği gibi çok konuşmuyor baba anne dede aba meyve suyu biterse gaaga.diyo
Kelime kurmuyo .tisini alistiramadim bu arada lazimliga oturup iki saniye sonra kalkiyo sizce bu kadar az konuşması anormalmi normalmi allah yavrularima ve herkezinkine saglik versin konuşmaları anliyo mimikler yapiyo guluyo iyi dans ediyo maasallah

Demek ki erken onun için daha. Çocuktan çocuğa değişiyor bu durum..

Aranızdaki iletişim nasıl ? Çok konuşmanız ve devamlı objeleri göstererek cümle kurmalısınız, birşeyler istemelisiniz ondan v.s

Bol bol kitap okuyup sohbet edin yardimi olucktr ama normal 3 yasina kdr sonucta kelime soylybliyomus..

2 YAŞ eğitime Başlama yaşıdır evet ama her çocuk hatta çoğu çocuk 2 yalında öğrenemez. Bira daha dil gelişiminin artmasını bekleyin bence.

tisini dediginiz sey çişini heralde
mesela suyu gosterıp parmagıyla onu ıstıyorsa cumle kurmadan
su mu ıstıyorsun ? deyıp hemen davranıp vermeyın
cumle kursun ne ıstıyorsun soyle deyın soylettırın oyle verın
arkadasım cocuguna boyleydı gag demesınden anlıyor hemen kosuyordu cocuk 5 yasında hala konusamıyordu
onu konusturun bırseyler ısteyın tekerlemeler sarkılar soyleyın derım

Selam bence daha erken gerci kızlar daha erken konuşuyorlar ama sizde de öyle olcak diye bişey yok. Oğlum ocak 2013 dogumlu 29 aylıkken çiş egitimine basladim bir ayda ancak öğrendi ki 3 yaştan sonrası daha kolay oluyormuş. Her çişini üstüne yaptığında tuvalete götürdüm ama çok sabır istiyor bu çiş meselesi. Arkadaşım oğlu bizden 2 ay küçük oda heves etti başladi ki yeni kardeşi vardı stresli bir durumdayken başladi hala 3 ay olcak tuvalete nadir yapıyor her yeri batti evinde. Aceleye gerek yok .konuşma için de 3 yaş diyolar bizde ümidi kestiydik her söylemek istedugini anliyorduk dedigimizi anliyordu ama konuşmuyordu 1 aydır direk cümleye geçti şimdi herseyi anlatıyor bir gaza geliyor susmuyor.sizde de öyle olur telaşa gerek yok sadece siz fazlaca konuşun faydası olur. Aman sağlıklı olsunlarda tum çocuklar farklı etrafa kulak asmayin konuşuncada çok büyümüş gibi oluyor çocuk oluyor böyle daha bebek gibi oluyor.

Merhaba,
Benim oğlum da 2 yaşına kadar çok az kelime ile konuşuyordu, çişini alıştırmamız da 3 yaşında oldu.. Sizin endişelerinizi çok iyi anlıyorum ama doktorlar 3 yaşa kadar tuvalet alışkanlığı kazanamamasını normal karşılıyorlar. İnanın bir anda çözülüveriyor herşey, sadece biraz sabır..

Bu sürede çocukla bol bol konuşmak ve konuşmaya teşvik etmek çok önemli imiş.. Çocuklar az konuşunca iletişimi kolaylaştırmak için konuşmalarına fırsat vermeden cümlelerini tamamlıyoruz, bu da işlerine geldikleri için konuşma gereği duymayabiliyorlar..
Lazımlığa oğlumu kesinlikle alıştıramadım, bezden direk klozete geçtik :)
Endişelenmeyin lütfen..

arkadaşlarım saolun hepinize tek tek cvb veremedim ama inanın şuan ağlıyorum istemsiz akıyor göş yaşlarım hepiniz ilgilenmiş cvb vermişsiniz cok teşekürler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…