• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tuvalet Eğitimi tuvalete alıştırmak

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.

libraa1995

Kayıtlı Üye
22 Şubat 2016
2.224
2.148
133
Kızım 2 yaş 4 aylık. Tuvalet eğitimi verme dönemindeyiz, 4 aydır alıştırmaya çalışıyorum , evet söylüyor tuvaleti olduğunu ama yaptıkdan sonra.. yapıyor sonra anne tuvalet var diyor, bide oturunca 1 saat kalsa bile hiç bişey yapmıyor, bezini giyince yapıyor, bi türlü alışamıyor korkuyor sanki ama korkusunu yenemiyor , o kadar anlatmaya çalışıyorum deniyorum dil döküyorum ama 4aydır böyle
belki de çocuk dahaüstüne çok gitmeyeyim diyorum ama etrafdakiler hep benim çocuğum 1 yaşından ,ay benim çocuğum 1.5 yaşından söylüyor sen daha bezmi kullanıyorsun demelerinden gına geldi
Ne önerirsiniz bana

Seneyi bekleyin derim. Henüz tam hazır gibi gelmedi bana. Tuvalet eğitimi psikolojik açıdan çok önemli bir eğitim. Etrafı umursamayın. Çocuğunuz önemli.. Tam hazır olsa yol katetmiş olurdunuz. Çok yakın arkadaşımın çocuğu 4 yaşına az kala alıştı mesela.

Seneyi bekleyin derim. Henüz tam hazır gibi gelmedi bana. Tuvalet eğitimi psikolojik açıdan çok önemli bir eğitim. Etrafı umursamayın. Çocuğunuz önemli.. Tam hazır olsa yol katetmiş olurdunuz. Çok yakın arkadaşımın çocuğu 4 yaşına az kala alıştı mesela.

Haklısınız tabi ama insanların böyle demeleri beceriksizmişim gibi hissettiriyor, hatta bariz böylesin demeye getiriyorlar, sanki herkesin çocuğu 1 yaşından söylüyor bi ben kaldım.. zaten elalemin çocuğu hep daha erken yürür ,konuşur, şarkı söyler, tuvalete oturur..
Haayır takmayınca da kötü olan ben oluyorum ya neysee..

Haklısınız tabi ama insanların böyle demeleri beceriksizmişim gibi hissettiriyor, hatta bariz böylesin demeye getiriyorlar, sanki herkesin çocuğu 1 yaşından söylüyor bi ben kaldım.. zaten elalemin çocuğu hep daha erken yürür ,konuşur, şarkı söyler, tuvalete oturur..
Haayır takmayınca da kötü olan ben oluyorum ya neysee..
Çok haklısınız. Ama sallıyorlar inanmayın. Çoğu sallıyor bol keseden Yada biraz şiddet işin içine giriyor tuvalet eğitimi verirken. Şahit olduğum şeyler bunlar. Zor biliyorum ama takmayın. Evladınız sizin için daha önemli. Onu kırarsanız çok pişman olursunuz.

Her çocuk farklıdır, sakın milleti dinlemeyin.
Çocuklarımız aynı yaşta, aklıma dahi gelmedi bıraktırmak.
Çünkü bunun başka durumları var.
Gece bezinin sabah uyanınca neredeyse boş olması gibi.
Kendi başına pantolon ya da kıyafetini çıkarıp giyebilecek beceri gibi.
Bunların hiçbiri yoksa sadece işkence olur.
Oğlum 5 aydır kakasını söylüyor, yaparken.
Ama asla düşünmedim çünkü sabah bezi gayet dolu oluyor.

Kızım 2 yaş 4 aylık. Tuvalet eğitimi verme dönemindeyiz, 4 aydır alıştırmaya çalışıyorum , evet söylüyor tuvaleti olduğunu ama yaptıkdan sonra.. yapıyor sonra anne tuvalet var diyor, bide oturunca 1 saat kalsa bile hiç bişey yapmıyor, bezini giyince yapıyor, bi türlü alışamıyor korkuyor sanki ama korkusunu yenemiyor , o kadar anlatmaya çalışıyorum deniyorum dil döküyorum ama 4aydır böyle
belki de çocuk dahaüstüne çok gitmeyeyim diyorum ama etrafdakiler hep benim çocuğum 1 yaşından ,ay benim çocuğum 1.5 yaşından söylüyor sen daha bezmi kullanıyorsun demelerinden gına geldi
Ne önerirsiniz bana
Bende ayni sorunla karşı karşıyayım kızım şuan 2 buçuk yaşında 2 aydır uğraşıyorum bazen kendi söylüyor bazen ben sorunca soyluyor bazen soylemiyor altına yapıyor. Büyük çişini hiç yapmıyor kendini sıktıginda kakası geldiğini anlıyorum hadi tuvalete oturalım büyük çiste gitsin diyorum oturmuyor ağlıyor. Oğlum gece gunduz hepsini 3 günde öğrenmişti. Kizim baya zorluyor beni her çocuk bir olmuyor

Back
X