mrb aytun hanım,
ben 2 yıllk evlıyım.ılk 5 ay dogum kontol hapı kullandım sonra eşım korundu korunmayı bıraktıgımız ay hamıle kaldım 9uncu ay.12 haftalık bebgım karnımda oldu.hamılelıgım zor gectı mıdem bulantılarım çok fazlaydı bu 9haftalıkken çapada 3 gun y attım serum verdıler hıperemens dedıler.11 haftada duzelmeye başladım 12haftada kanamam oldu dr gttk karnımda olmuştu bebgım gecen sene mayıs ayında.aralık ayında dr gttk smaer testı yaptırdım muayene oldum ve sorun yoktu korunmayı bıraktık bu 3 ayımız.bu ay adetlıken 2gun dr gttm ustten muayene oldum yumurtalıklarında sorun yok temmuz ayına kadar hamıle kalırsın dedı bıde hormon tahlıllerı yapalım ıstersen dedı 3gun tahlıl yaptırdım sonrada yumurtlama takıbı yaparz dedı.hormon testı yaptırdım:
HORMON..................................................... SONUÇ..............................................REFERANS ARALIĞI BİRİM
Estradiol ...................................................... 27...................................................20-693
FSH..............................................................7.21 ............................................. 1,6-150
Luteinlestirenhormon.......................................3.01 ................................................ 0,2-65 mlU/ml
Prolaktin ...................................................... 8.70 ............................................... 1,7-27ng/ml
sonucu gosterdım dr baktı bı sorun yok dedı bendede tuylenme oluyor dedım hormonlarında sorunyok patolojık bışe gozukmuyor dedı..adetın 10 gunu yumurta takıbı ıçın gelmemı soyledı.10 gunu gıttım vajınal muayene yaptı rahımın arkada dedı bunu bılıyordum ben yumurtlamıssın bırlıkte olun bugunlerde dedı.bırde polıkıstık over var sende dedı kılo vermen lazm gobektekı yağlar yumurtlamaya engel dedı.bendekı polıkıstık over yumurtlama ıduzensızlıgı yapıyormuş çunku adetlerım duzenlı benım sadece şubat ayında 10 gun gecıktı . benım anlamadıgım 2 dakıkalık vajınal muayenden sonra bunu soylemesı bana neden drlar bugune kadar bışe soylemedı ılk defa duydum dun. ve ben bırçok dr gttm bundan once kurtaj oldum ama dun ılk defa duydum.ayrıca arlık ayındada bu dr gtmıştım sorun yok demıştı. ayrıca kılom 67 boyum 1.63.ılk bebıgıme hamıle kaldıgımda 64 tum. şuan çok uzgunum lutfen bana bılgı verırmısınız.