• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tuz sorunsalı.

missblue

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
19 Şubat 2013
2.971
495
0
İstanbul
Sorum komik gelebilir ama malesef acemi grubundayım. (23 yaşında, bekarım)
Benim sorunum tuz:9:
Ben normalde tuzu nerdeyse hiç kullanmam dokundururum kendim yerken ama sorun eğer biri de benim yaptığımı yiyecekse tam o noktada baş gösteriyo "tuzsuz olmuş:30:"

Oyüzden size sorum ortalama tuz miktarı yemeklere göre nasıl olmalı?
Mesela fırında bütün tavuk yapıyoruz diyelim sebzeli tuz kaç kaşık konulmalı?
Pilav, sulu yemek?

Nasıl ayarlamalıyım?

Gülmeyin:27::9:

Sorum komik gelebilir ama malesef acemi grubundayım. (23 yaşında, bekarım)
Benim sorunum tuz:9:
Ben normalde tuzu nerdeyse hiç kullanmam dokundururum kendim yerken ama sorun eğer biri de benim yaptığımı yiyecekse tam o noktada baş gösteriyo "tuzsuz olmuş:30:"

Oyüzden size sorum ortalama tuz miktarı yemeklere göre nasıl olmalı?
Mesela fırında bütün tavuk yapıyoruz diyelim sebzeli tuz kaç kaşık konulmalı?
Pilav, sulu yemek?

Nasıl ayarlamalıyım?

Gülmeyin:27::9:

Sen de babaaane style; tuzsuza care var ama tuzluya yok nankör! de :)

Bu işler biraz göz kararı tatlım, biraz el alışkanlığı biraz da ağız tadı.

Ben de yıllardır önce sağlık nedenlerinden dolayı sonra da zaten damak tadım alıştığından tuzsuz yerim. Bu nedenden dolayı kimse beni yemeğe çağırmaz ya da yaptığımı yemek istemez "sen tuzsuz yiyorsun hatta abartıyorsun tuzsuz yemek mi olur" deyip kibarca azar bile yediğim oluyor. Ama mesela pilavı tuzsuz yiyemem ona da çok az atarım yarım tatlı kaşığı falan... Yemeklere de ortalama bir tencere yemeğe 1 çay kaşığı tuz koyarım az gelen kendi ekebilir.:23:

Sen de babaaane style; tuzsuza care var ama tuzluya yok nankör! de :)

Bu işler biraz göz kararı tatlım, biraz el alışkanlığı biraz da ağız tadı.

Ahaha ay adım cimriye çıktı yeminle. İşin kötüsü bizimkilerin eli çok bol bi'yemeğe iki buçuk tatlı kaşığı tuz mu konur:53:

Ben de yıllardır önce sağlık nedenlerinden dolayı sonra da zaten damak tadım alıştığından tuzsuz yerim. Bu nedenden dolayı kimse beni yemeğe çağırmaz ya da yaptığımı yemek istemez "sen tuzsuz yiyorsun hatta abartıyorsun tuzsuz yemek mi olur" deyip kibarca azar bile yediğim oluyor. Ama mesela pilavı tuzsuz yiyemem ona da çok az atarım yarım tatlı kaşığı falan... Yemeklere de ortalama bir tencere yemeğe 1 çay kaşığı tuz koyarım az gelen kendi ekebilir.:23:

Benim yaptığıma daha bi' çatal almadan tuz ekliyolar:37:

Ahaha ay adım cimriye çıktı yeminle. İşin kötüsü bizimkilerin eli çok bol bi'yemeğe iki buçuk tatlı kaşığı tuz mu konur:53:
Benim yaptığıma daha bi' çatal almadan tuz ekliyolar:37:

Ben de öyle yapıyorum biliyo musun :( tuzu cok fazla tüketiyorum cok yanlış aslında

Bizim Ous'ta da tuz pintiliği var :1:
Bense tuz konusunda fazla cömertim :17:

Bende tuzsuzgiller ahalisindenim. Kendi yaptığıma 2 çay kaşığı koyuyorum. Misafire 4 kişilik yemeğe 1 tatlı kaşığı. Daha tuzlusunu ben yiyemiyorum çünkü. Masada her daim tuz bulunur isteyen eklesin diyorum. Baharat kullanıyorum bol bol o zaman tatsız tuzsuz olmuyor.:9:

bu problem bendede var. ne kadar tuz ekleyeceğimi bilmiyorum. bende çok sevmem tuzlu yemekleri. salataya hele hiç tuz atmam. var mı bunun bir ölçüsü. mesela 1 su bardağından yaptığınız pilaca ne kadar tuz atıyorsunuz?

Ben de öyle yapıyorum biliyo musun :( tuzu cok fazla tüketiyorum cok yanlış aslında

Elmayraaa aradığım kişi sensin ozaman!:9: Fırında bütün tavuğa kaç kaşık tuz atıyosun tatlı kaşığıyla:37:
Bizim Ous'ta da tuz pintiliği var :1:
Bense tuz konusunda fazla cömertim :17:

Ous'u dinle bunlar beceremediğimizden değil hep sağlık:37:

Bende tuzsuzgiller ahalisindenim. Kendi yaptığıma 2 çay kaşığı koyuyorum. Misafire 4 kişilik yemeğe 1 tatlı kaşığı. Daha tuzlusunu ben yiyemiyorum çünkü. Masada her daim tuz bulunur isteyen eklesin diyorum. Baharat kullanıyorum bol bol o zaman tatsız tuzsuz olmuyor.:9:

Ya annemi izliyorum her türlü sulu yemeğe dolu dolu iki tatlı kaşığı atıyo çay kaşığıyla atsa eminim yiyemezler:9:

bu problem bendede var. ne kadar tuz ekleyeceğimi bilmiyorum. bende çok sevmem tuzlu yemekleri. salataya hele hiç tuz atmam. var mı bunun bir ölçüsü. mesela 1 su bardağından yaptığınız pilaca ne kadar tuz atıyorsunuz?

İşte benim istediğim cevap da bu ortalamala ne kadar atılmalı:26:

Back
X