TV sunucularının konuklarına teyze - amca - dede diye hitap etmelerini kınıyorum.

Düşüncelerinizi anılarınızı paylaştığınız için çok teşekkür ederim.
Göz önündeki insanlardan yola çıkarak - ilişkilerimizdeki hitap sorunlarına parmak basmak istemiştim.
Paylaşımlardan da anlaşıldığına göre amca - teyze - yavrum - evladım şeklindeki hitaplar zaman zaman sorun yaratabiliyor.
Hiç zor olmadığı ve ilişkide sorun yaratmadığı halde yabancılara hanım - bey diye hitap etmeyi nedense alışkanlık haline getirmiyoruz.
Maalesef tüm ikazlarıma rağmen oğlum da - ilk gördüğü kişilere abi - abla - teyze - amca diye hitap ediyor. :olmaz:
Kaç yaş farka kadar abi - amca diyebiliriz ki? Bunun belli bir sınırı olmadığına göre karşı taraftan
farklı bir talep gelmedikçe hanımefendi beyefendi demenin doğruluğuna inanıyorum.
İnşaallah azimle oğlumu da bu ağız alışkanlığından vazgeçireceğim.
Sevgiler a.s.

bencede böyle itamlar ölçüleri kaçmayacak şekilde kullanılabilir bence herkese hanım veya beyfendi demek bazı durumlarda yanlış anlaşılabilir biz türk halkı olarak böyle konuşmaya seven insanlarız karşı tarafın verdiği tepki doğrultusunda konuşmalarımız ayarlayabiliriz konuyu kapatmışsınız ama fikrimi belirtmek istedim

ne bu ya biz amerikada mı yaşıyoruz gitgide birbirimizden uzak soğuk insanlar oluyoruz yakınca anne babalarımıza da isimleriyle hitab edersek şaşırmam ölçü kaçmadığı sürece samimiyet ifadesidir bunlar ben katılmıyorum ayrıca o programlarıda izlemiyorum sizde izlemezseniz bence iyi edersiniz

Ya belki karsımızdaki amca-teyze demekten hoslanmayacak .. Ve sonucta canlı yayın üsluba dikkat edilmesi gerekir ..Erkek arkadasım yanlıslıkla saskınlıktan ''amca'' dedi diye banka memuruna adam dövecekti neredeyse ..

Simdi biz bu adama ne demeliydik !! Yasından basından utan amerikada mıyız amca ?? Herkes o kelimelerden hoslanmaz sonucta .. Saygı duymak lazım ..:1closedeyes:

Son düzenleme:
Düşüncelerinizi anılarınızı paylaştığınız için çok teşekkür ederim.
Göz önündeki insanlardan yola çıkarak - ilişkilerimizdeki hitap sorunlarına parmak basmak istemiştim.
Paylaşımlardan da anlaşıldığına göre amca - teyze - yavrum - evladım şeklindeki hitaplar zaman zaman sorun yaratabiliyor.
Hiç zor olmadığı ve ilişkide sorun yaratmadığı halde yabancılara hanım - bey diye hitap etmeyi nedense alışkanlık haline getirmiyoruz.
Maalesef tüm ikazlarıma rağmen oğlum da - ilk gördüğü kişilere abi - abla - teyze - amca diye hitap ediyor. :olmaz:
Kaç yaş farka kadar abi - amca diyebiliriz ki? Bunun belli bir sınırı olmadığına göre karşı taraftan
farklı bir talep gelmedikçe hanımefendi beyefendi demenin doğruluğuna inanıyorum.
İnşaallah azimle oğlumu da bu ağız alışkanlığından vazgeçireceğim.
Sevgiler a.s.

Bence dogru diyorsun arkadasım .. Benim babama 'da sakalları azıcık uzayınca beyaz diye hacı amca diyorlarmıs !! Sonucta her sakallı hacı mı?? Allahtan babam bu tip seyleri önemsemeyen insan ..

Ama benim erkek arkadasımın babası 40'lı yaslarda dede oldugu icin torunlarına dede dedirtmiyormus .. Mesela ''Ahmet Baba'' derlermis .. Hala da öyle diyorlarmıs kimi neye tepki verip neyi normal göreceklerini bilmedigimizden dolayı hitaplarımızda ona göre olmalıdır ..delikafadulden

Bence dogru diyorsun arkadasım .. Benim babama 'da sakalları azıcık uzayınca beyaz diye hacı amca diyorlarmıs !! Sonucta her sakallı hacı mı?? Allahtan babam bu tip seyleri önemsemeyen insan ..

Ama benim erkek arkadasımın babası 40'lı yaslarda dede oldugu icin torunlarına dede dedirtmiyormus .. Mesela ''Ahmet Baba'' derlermis .. Hala da öyle diyorlarmıs kimi neye tepki verip neyi normal göreceklerini bilmedigimizden dolayı hitaplarımızda ona göre olmalıdır ..delikafadulden

Düşüncelerime tercüman olan çok isbetli örnekler vermişsin canım.
kendi torununun dede demesine izin vermeyen bir insanı - başkalarının dede demesi nasıl da olumsuz etkiler.

Düşüncelerime tercüman olan çok isbetli örnekler vermişsin canım.
kendi torununun dede demesine izin vermeyen bir insanı - başkalarının dede demesi nasıl da olumsuz etkiler.

Kesinliklee !!:1closedeyes:

Keske herkes dikkatli davransa bu tarz konularda ..yerimseniben

Adana 'da Böyle bir olayın sorun olması neredeyse imkansız giBi Bişeydir.. Hiç kimse sizi "amca, teyze, evladım " giBi kırk yıllık tanıyormuşsunuz edasında ettiğiniz tabirlerden dolayı azarlamaz..Zaten saygı formundaki "siz" zamirine Bile pek de gerek yoktur Buralarda.. Benden yaşça Büyükler Bana senli benli ve kızım yavrum evladım diyerek hitap eder, nerede olursa olsun.. Hiç de Birinin amca teyze evladım hitaplarından dolayı azalandığına tanık olmadım.. Ama Antalya 'ya gittiğimde ordaki dolmuş şoförü yaşça Baya Büyük olmasına rağmen kendisine "amca, dayı" şeklinde hitap edilecek Birine Benzemiyordu, gerek Beden dili, gerek kendisinin yolculara "siz" diye hitap edişi gerek daha resmi davranışları o msjı Bana verdi.. şehirden şehre değişiyormuş demek Bunlar diye düşündüm.. Doğma Büyüme Adanalıyım Ve adana insanı resmiyeti pek sevmez, hele hele de yerlileri.. Gidin Büyüksaate orda Bi esnafa "Beyefendi" diye hitap edin "Beyefendi BaBandır" lafıyla karşılaşaBilirsiniz Bile.. Hangisi doğru hangisi yanlış yok Burda, önemli olan yerine göre davranmaktır.. Bu arada Bi TV programında daha fazla "resmiyet" şarttır kanımca, ama Başka Bir kanalda "çişim geldi sevgili seyirciler, accık müsade" diyen "reklam adı vermeyın yaa Size giren çıkan yok Bana giriyor" diyen Başka sunucular olunca Bunlar göze Batmıyor Bile..

Son düzenleme:
Kesinlikle katılıyorum..

Sunucular, güya konuklara ne kadar yakın olduklarını göstermek ve programda sıcak ve samimi bir hava yaratmak adına böyle yapıyorlar ama şahsen ben olsam ben de hoşlanmazdım..Yakınım olsa neyse..

Bir de hic dikkatinizi cekti mi bilmem ama arkadaslar, bazi sunucular konuklarina "sen,abla, amca, teyze,..." filan diye hitap ediyorlar amd kendilerine gelince "bana 'sen' diyemezsin, 'siz' demen lazim, yorumcu seyircilerime de" filan diye uste cikiyorlar. Ozellikle bu izdivac programlarinda. Ne sinir bozucu ya.

bende songül karlının özellikle sunumu yaparken takındığı tavırlarla insana antipati uyandıran konuşma stili ve tamamlanamamış kültürü ile gelen yaşa büyük ekabirlere hayatımm canım aha bak canım demelerinden hiç hoşlanmıyorum.insan biraz başkası gibi olmaz.kendisi gibi prezantabl olur örnek mayetinde

Bir de hic dikkatinizi cekti mi bilmem ama arkadaslar, bazi sunucular konuklarina "sen,abla, amca, teyze,..." filan diye hitap ediyorlar amd kendilerine gelince "bana 'sen' diyemezsin, 'siz' demen lazim, yorumcu seyircilerime de" filan diye uste cikiyorlar. Ozellikle bu izdivac programlarinda. Ne sinir bozucu ya.

Doğru söylüyorsun canım - adamcağız - kadıncağız - kızcağız diye hitap etmelerine ne demeli?

selam daha yeni üye oldum ..belkide yanlış yeremi yazıyorum bilmiyorum ama benim derdim var sıkıntıdan fikir almak adına buraya yazmaya karar verdim..40 gün sonra dügünüm var fakat düğün olacak mı belli değil

Çöpçatan programlarında teyze-amca-dedeye takılana kadar girilecek bir sürü detay var. Ayrıca konukların sunucuya "siz" diye hitap etmesi, sunucunun da "bey, hanım" şeklindeki hitabını ben de daha doğru buluyorum.

konuyu saptırmak gibi olmasın ama ben de doktorların hasta ve hasta yakınlarına ''sen" diye hitap etmelerine sinir oluyorum.asker arkadaşıyız sanki..

yapmayan doktorları tenzih,eder ayrı tutarım..

Ya belki karsımızdaki amca-teyze demekten hoslanmayacak .. Ve sonucta canlı yayın üsluba dikkat edilmesi gerekir ..Erkek arkadasım yanlıslıkla saskınlıktan ''amca'' dedi diye banka memuruna adam dövecekti neredeyse ..

Simdi biz bu adama ne demeliydik !! Yasından basından utan amerikada mıyız amca ?? Herkes o kelimelerden hoslanmaz sonucta .. Saygı duymak lazım ..:1closedeyes:

doğru aslında evet okadar kompleksli bi ülke olduk ki artık herkez kendini paşa zannediyo :1closedeyes:

Back
X