Üç çocuklu aileler hangi otomobile sığıyorsunuz?

elifezgi

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
31 Mart 2010
1.752
2
116
Diğer
Arkadaşlar büyük 3 yaşında ve ikizler 5 aylık toplam 3 çocuğum var, aracımız geniş bir araç olmasına rağmen arka koltuğa 3 çocuk koltuğu bağlanmakta zorlanıyorum:( Kaldı ki ufaklıklar büyüyünce daha büyük koltuklara geçeceğiz. Sizin tavsiyeleriniz nedir, aynı durumda olanlar ne yapıyor, otomobili mi değiştirsek yoksa daha küçük otokoltukları kullanmak mı çözüm? Bu ticari araç diye geçen caddy, partner, transit vs. ye sığarmıyız acep?

Biz transporter'a sığabiliyoruz :) Eşimin işi gereği o arabamız var ama zaten bu durumu da düşünerek değişimi ona göre yaptık,yoksa sığamıorum ben hiç bir yere :)

bizde spor araba kullandık2 yıl boyunca ama yetmedi gerçekten şimdilik tepee aldık çok iyi rahatız

güzel başlık, kazık soru :9:
biz şimdilik sığıyoruz,ama sığamamayı diliyorum :27::9:

canım bendede 3tane var biz şimdilik sığıyoruz ama bakıcı çocuklar ve ben eşime yer yok hep beraber gideceksek ya ayrı arabalarla gidiliyo yada 1koltuğu iptal ediyoruz araba koltuklarınında küçüğü yokki 2 yaşından sonra kullanmak için yükselticiler var ondan alabilirsin mesela 3yaşındakini oturtabilirsin 7koltuklu 5008 var bide captiva var ama onlarda arkadaki koltukları açarsan bagaj iptal oluyo... chrysler grand voyager var dev gibi ayrıca hem kocaman bagaj hemde içinde at koşturur çocuklar valla onu kesinlikle tavsiye ediyorum ikiz bebek arabasıda sığıyo

Bazı büyük formda arabalarla da biz birinci köprüden geçemiyoruz...

evet büyük sıkıntı olacak bu bizim için de. arabalarınızı yazarsanız biz de tecrübelerinizden faydalanabiliriz.

canım bendede 3tane var biz şimdilik sığıyoruz ama bakıcı çocuklar ve ben eşime yer yok hep beraber gideceksek ya ayrı arabalarla gidiliyo yada 1koltuğu iptal ediyoruz araba koltuklarınında küçüğü yokki 2 yaşından sonra kullanmak için yükselticiler var ondan alabilirsin mesela 3yaşındakini oturtabilirsin 7koltuklu 5008 var bide captiva var ama onlarda arkadaki koltukları açarsan bagaj iptal oluyo... chrysler grand voyager var dev gibi ayrıca hem kocaman bagaj hemde içinde at koşturur çocuklar valla onu kesinlikle tavsiye ediyorum ikiz bebek arabasıda sığıyo

Gecen seneye kadar cok muzdariptim bu konuda.gerci 7 kisilik ford explorer kullaniyordum.benim 3 numara dogdu annem yanmza geldi.arka 2 koltugu actigimizda bagaj iptal oluyordu.yerlestirmekte zor oluyordu cocuklara.
Arkadasin bahsettigi crysler grand voyager(crysler town and country adi burda)aldik.
Oda 7 kisilik icinde at kostur gerckten.ben iki ikiz arabasi sigdirip tekli bebek arabasida sigdirmistim.birde koltuklari tamamen tabanina giriyor.Turkiyedeki fiyatlari nedir bilmiyorum ama bizim gibi orta halli ailelerin cok isine yariyor burda.siddetle tavsiye edilir.

Gecen seneye kadar cok muzdariptim bu konuda.gerci 7 kisilik ford explorer kullaniyordum.benim 3 numara dogdu annem yanmza geldi.arka 2 koltugu actigimizda bagaj iptal oluyordu.yerlestirmekte zor oluyordu cocuklara.
Arkadasin bahsettigi crysler grand voyager(crysler town and country adi burda)aldik.
Oda 7 kisilik icinde at kostur gerckten.ben iki ikiz arabasi sigdirip tekli bebek arabasida sigdirmistim.birde koltuklari tamamen tabanina giriyor.Turkiyedeki fiyatlari nedir bilmiyorum ama bizim gibi orta halli ailelerin cok isine yariyor burda.siddetle tavsiye edilir.

canım sıfır alırsan çok pahalı ama internetten 2.ellere bakıyodum bende uygunları var ama şehir olarak uzakta yakın bi yerlerde olsa bakmak istioduk

kızlar eşim bu konuda bayağı bir araştırma yaptı. biz de şu an kullandığımız ford marka aracımızı satıp sığabileceğimiz bir araba bakıyoruz. ilk zamanlar belki çok sıkıntı olmaz ama biraz biriktirip kesemize uygun geniş bir araba istiyoruz. bize göre araba seçeneği çok aslında. VW transporter, mercedes vito (eski kasa) , ford s-max, citroen c4 picasso, toyota corolla verso, peugeot 5008, chevrolet captiva, dacia logan , opel zafira internetten bulduklarımız şimdilik bunlar. chrysler voyager hem çok pahalı hem de motoru çok büyük bir araç yakıt yönünden türkiyede kullanılacak bir araç değil. eski kasa vitolar tam minibüs gibi değil hele vip yapılı olanları çok güzel internetten araştırın çok hoşunuza gider fiyatları da makul. yok ben daha küçük bir şey isterim derseniz corolla verso da çok iyi, donanımlı bir araç. ama denildiği gibi arka koltuklar açıldığı zaman bagaj ölüyor. neyse bakalım bir çaresini buluruz inşallah

canım sıfır alırsan çok pahalı ama internetten 2.ellere bakıyodum bende uygunları var ama şehir olarak uzakta yakın bi yerlerde olsa bakmak istioduk

Soyle diyim ben amerikada yasyorum.burda buyuk arabalar cok ozellikle cryslerin yan urunu dodge Ayni modeli birebir yapiyor ustelik daha ucuz.bizim arabanin sifirini alirsan 29 bin dolara alirsin sanirim.bir 1 yasinda ve cok az kullanislmisnin 16 bin dolara almistik.saolsun esimin bir arkadasi araba galericisiydi eskiden ve acik artirmadan aldik.
Ama. Urda benzin turkiyeye gore cok ucuzdu hele bundan 1 sene once 4 litre benzinn 2.15 dolara aliylrduk simdilerde 4 litre benzin 3.50.
Bizim araba 60 litre benzin aliyor cok yakiyor tabiki.aslinda 6 kisilik arabalarda var ayni sistem kapilar surguku mazda 5 deniykr burda.ama cocuklar henuz kucuk oldugundan ona henuz sigmioruz.malum bebek arabasi ve oto koltuklari felan.

kızlar eşim bu konuda bayağı bir araştırma yaptı. biz de şu an kullandığımız ford marka aracımızı satıp sığabileceğimiz bir araba bakıyoruz. ilk zamanlar belki çok sıkıntı olmaz ama biraz biriktirip kesemize uygun geniş bir araba istiyoruz. bize göre araba seçeneği çok aslında. VW transporter, mercedes vito (eski kasa) , ford s-max, citroen c4 picasso, toyota corolla verso, peugeot 5008, chevrolet captiva, dacia logan , opel zafira internetten bulduklarımız şimdilik bunlar. chrysler voyager hem çok pahalı hem de motoru çok büyük bir araç yakıt yönünden türkiyede kullanılacak bir araç değil. eski kasa vitolar tam minibüs gibi değil hele vip yapılı olanları çok güzel internetten araştırın çok hoşunuza gider fiyatları da makul. yok ben daha küçük bir şey isterim derseniz corolla verso da çok iyi, donanımlı bir araç. ama denildiği gibi arka koltuklar açıldığı zaman bagaj ölüyor. neyse bakalım bir çaresini buluruz inşallah
Eşimde chyrsler voyager var.Bu arabaya alisinca başka bir tercihte bulunmak kolay olmuyor.Kocaman bir aile arabası.Taş gibi denilen cinsten.İkinci ellerinde fiyatları uygun ama benzin yakimi ve yedek parçaları çok pahal.Ayrıca bu tarz Amerikan arabaların satışı kolay olmuyor.Çok hesaplı ici modifiye yapilmis minibüsler var araştırmanı öneririm..gönlüne göre olsun inş

Bu konuyu geçen yıl açmıştım, ekonomik sebeplerle daha da sorun çözülmüş değil.

7 koltukulu araçlar

ticari araçlar
VW transporter,
mercedes vito
mercedes viano
dacia logan
doblo
Hyunda starex, (hyundai H1)

7 koltuklu otomobilller
citroen c4 grand picasso,
toyota corolla verso,
opel zafira
renault scenic

Arazi-Suv araçları
chevrolet captiva,
chrysler voyager
peugeot 5008,
ford s-max,
Seat Alhambra

....sınıflandırmada ufak tefek hatalarım olmuş olabilir.jeeplerin yanına yaklaşılmıyor.1. elde en ucuz olan dacia logan ama görünüm tamamen ticari. Daha ucuz bişey yok mu derken hyundai starex yeni adı ile H1i buldum bakalım sonuç ne olacak

Aynı dertten muzdaribiz biz de şu an.
Hatta şu konuyu da ben açmıştım: http://www.kadinlarkulubu.com/ikiz-...neleri-hangi-model-araba-kullaniyorsunuz.html
Bizim küçücük bir rabamız vardı. Ona sığmayacağımız için birkaç gün önce sattık ama ne alacağımızı bilmiyoruz. :(
Vito vb. arabalar çok güzel ama büyük arabalar gerçekten pahalı ve de ben kullanabilir miyim o tarz bir arabayı hiç bilmiyorum.
Hem çocuğun masrafı hem araba parası ödemek hiç kolay değil.
Bir de bebekler büyüdükçe eşyaları azalıyormuş, devamlı valizle gezecek değiliz ya.
Bagajı geniş, arkası üç emniyet kemerli geniş bir binek araba yeter gibi geliyor bana ama bilemiyorum.

Aynı dertten muzdaribiz biz de şu an.
Hatta şu konuyu da ben açmıştım: http://www.kadinlarkulubu.com/ikiz-...neleri-hangi-model-araba-kullaniyorsunuz.html
Bizim küçücük bir rabamız vardı. Ona sığmayacağımız için birkaç gün önce sattık ama ne alacağımızı bilmiyoruz. :(
Vito vb. arabalar çok güzel ama büyük arabalar gerçekten pahalı ve de ben kullanabilir miyim o tarz bir arabayı hiç bilmiyorum.
Hem çocuğun masrafı hem araba parası ödemek hiç kolay değil.
Bir de bebekler büyüdükçe eşyaları azalıyormuş, devamlı valizle gezecek değiliz ya.
Bagajı geniş, arkası üç emniyet kemerli geniş bir binek araba yeter gibi geliyor bana ama bilemiyorum.

Hyundai starexin orjinal vip modeli de var sonradan yapılanı da. Camlı kamyonet olup da koltuk eklettirilenleri var işte bunların da ruhsata işlenik olma köprüden geçemem gibi problemleri oluyor. 15-20.000 liraya vip starex bulunabiliyor. Fiyat olarak en uygun Starex gözüküyor tabi eski starexlerin tipi biraz kayık:) Hintlilerin arabalarına benziyor, 2010 sonrası modelin adı H1 diye değişmiş ve Mercedes vitoyu anımsatıyor. Güvenlik açısından vitonun eline su bile dökemez tabi ama yapacak birşey yok.

Back
X