• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Üç günlük dünya:-(

nur35nur

Hayat kısa, kuşlar uçuyor...
Kayıtlı Üye
5 Nisan 2012
7.006
14.212
498
Bugun akşamüstü yasadigim bir olayi paylasmak istiyorum. Izmir Bornova da bir otobus yasli bir amcaya carpti. Arkasindaki araci kullaniyordum birden bir panik cigliklar vs kostum ki amcamiz yerde yatıyor. Inanilmaz bir kan kaybi ve kendini kaybetmisti. Bir kahvehanede çay icmis ve aciktim diyerek ekmek almaya gitmis ki otobus carpti.. Evi yakinmis eşi geldi teyze cirpiniyor. Yirmi dakika sonra ambulans geldi öldü vs dediler arkasindan bilemiyorum umarim olmemistir:-(
Araba kullanirken cok sacma bir konu icin kendimi kahrediyordum ki bu olayi gorunce binlerce kez sukrettim tovbe ettim. Galiba cok bos seyler icin üzülüyoruz sahip olduklarimizin degerini bilemeden..

hepsinin sonu var elbet,bizlerinde ..
ölümlü dünyaa .. fani dünyaaaaa ..

Ölümlü dünya. Bazen ne için yaşadığımızı unutuyoruz. Uzayın derinliklerinden birisi dünyaya büyüteçle baksa neler görür? Minik minik insanlar... Bir toprak parçasına bir çatı kurabilmek için geçen ömürler.... Hayat mücadelesi... Aslında yaşadıklarımız o kadar basit ki ölüm karşısında... Geriye kalan yanan bir yürek... Yaşlı amcanın karısı evden onu uğurlarken bilebilirmiydi bir daha dönmeyeceğini? Bazen çok duygusallaşıyorum, böyle düşünüyorum ama öyle bir an geliyor ki cinlerim tepeme çıkıyor :) Hayatın akışı sanırım.

Geçen özel bir gün için kuaföre gitmediğimden dolayı kendi kendime söyleniyordum. Makyaj yapmayı beceremem pek, keşke kuaföre gitseydim diye kızdım kendime, hatta söylendim biraz.

Evden çıktık ailecek, taksiye binmek için caddeye çıkarken, yanımızdan bir engelli kız geçti. Kendimden utandım.

Mekana vardık, orada da yine engelli bir kızla karşılaştım. Kendimden nefret ettim.

Artık boş şeyler için kendimi üzmüyorum, hayat o kadar kısa ki.

Amca inşallah iyileşir de karısına kavuşur. Çok üzülüyorum böyle şeylere ama her şey insanlar için işte. :(

aynen öyle canım. 2 saniye sonra bile ne olacağını bilmezken yaşadığımız hiç bir şeyden memnun olmuyoruz ufacık şeyleri büyüttükce büyütüyoruz. oysa ki bizim beğenmediğimiz hayatı yaşamak isteyen o kadar çok insan var ki. şükretmeyi öğrenmeliyiz.. Rabbime bin şükür... Allah sevdiklerimizi yanımızdan ayırmasın kazadan beladan korusun :( aminnn :(

İyi bir eğitim için en az 16 yıl..
Öss kpss bilmem derken arada geçen 2 3 yıl..
İyi bir iş garantisi sağlamak en az 3 4 yıl deneyim..
Eh bir de ev araba alman desen borcu biter en az 7 8 yıl
Arada geçen zamanda iş, aile, arkadaş, çocuk vs sorunları
Bir bakmışsın ömür bitmiş
Her şeye geç kalıyoruz..

Umarım amca ölmemiştir, hakkında hayırlısı olsun

Bi tanidigimiz bugun erken dogum yapti bebek iyi ama annenin tansiyonu 30 mus durumu cok kritik ozel hastanede dogum yapti ama fakulte hastanesine yogun bakima sevk istiyorlarmis dolu diye almadilar allahimm cok genc esiyle cok severek evlendiler aglamakta ekrani goremez oldum ne olur hastalar icin dua edelim herkes iyi olsun :(

Bugun akşamüstü yasadigim bir olayi paylasmak istiyorum. Izmir Bornova da bir otobus yasli bir amcaya carpti. Arkasindaki araci kullaniyordum birden bir panik cigliklar vs kostum ki amcamiz yerde yatıyor. Inanilmaz bir kan kaybi ve kendini kaybetmisti. Bir kahvehanede çay icmis ve aciktim diyerek ekmek almaya gitmis ki otobus carpti.. Evi yakinmis eşi geldi teyze cirpiniyor. Yirmi dakika sonra ambulans geldi öldü vs dediler arkasindan bilemiyorum umarim olmemistir:-(
Araba kullanirken cok sacma bir konu icin kendimi kahrediyordum ki bu olayi gorunce binlerce kez sukrettim tovbe ettim. Galiba cok bos seyler icin üzülüyoruz sahip olduklarimizin degerini bilemeden..

hayat çok kısa,1 dakka sonra başımıza ne geleceği belli değil,önemli olan kul hakkı almadan ah almadan gitmek

Bi tanidigimiz bugun erken dogum yapti bebek iyi ama annenin tansiyonu 30 mus durumu cok kritik ozel hastanede dogum yapti ama fakulte hastanesine yogun bakima sevk istiyorlarmis dolu diye almadilar allahimm cok genc esiyle cok severek evlendiler aglamakta ekrani goremez oldum ne olur hastalar icin dua edelim herkes iyi olsun :KK43:
Allahim sifa versin. Ne kadar bos bir dunya

Bi tanidigimiz bugun erken dogum yapti bebek iyi ama annenin tansiyonu 30 mus durumu cok kritik ozel hastanede dogum yapti ama fakulte hastanesine yogun bakima sevk istiyorlarmis dolu diye almadilar allahimm cok genc esiyle cok severek evlendiler aglamakta ekrani goremez oldum ne olur hastalar icin dua edelim herkes iyi olsun :KK43:
Allah şifa versin inşallah çok üzüldüm ..

Ölümlü 3 gunluk dunya dediginiz gibi.. hersey biranda olup bitiyor.geride sadece acısı kaliyor.cunku ölüm ölmüyor.. nefeslerimiz sayili.. azrail birgun bizede gorunecek.ogune kadar ne kadar ibadet yapsak sukretsek bize kår kalacak.. geriye hicbisey goturemeyecez kefenin cebi yok.. sevdiklerimiz bile bizimle gelemeyecegi icin... bu dunyada yasamiyoruz sadece misafiriz.. Allah iyi insanlarla karsilastirsin amel defterimizi sag taraftan vermeyi nasip etsin. Sabir dua şükür tevekkül...

Allahim acil sifalar versin insallah iyi haberleri gelsin yavrusu ve esiyle mutlu mesut yasasin insallah insallah insallah ..

Maalesef hepimiz zaman zaman çok boş şeyleri kafaya takıp üzülüyoruz, ne zaman hastalık, ölüm, v.s… karşımıza çıkıyor o zaman anlıyoruz ne kadar boş şeylere kafa yorduğumuzu. Allah’ım hesabını veremeyeceğimiz işler yaptırmasın. Razı olduğu kullarından saysın. Bütün hastalara şifa, borçlulara ödeme gücü versin. Herkesin hakkında hayırlısını nasip etsin.

14 yil once ayni izmir bornova'da sahit oldugun benzer bir olaya kendim sahit oldum. Yasli bir amca karsidan karsiya gecerken hizla gelen bir araba carpti ama her anini gordum diyebilirim, o zamanlar daha kucuktum ama o olay tuylerimi urpertir. Oglu babacim diye bagrislari hala kulagimda, ambulans filan derken ogrendimki adam hastanede vefat etmis. Allah kimseye yasatmasin, hayat boyle maalesef bir varmis bir yokmus

Haklısın, şükür etmek gerekiyor. Ancak insanların bazı sıkıntılı zamanlarında sanki en büyük dert buymuş gibi geliyor. Ne yazık ki o an düşünemiyoruz daha beter durumda olanlar var, ölenler var, yada sakat doğanlar oluyor.. Arkadaşım yıllardır engelli çocuğuyla uğraşıyor. gözünün önünde bazı sağlık problemlerinden eriyor çocuğu... o arkadaşımı görünce dünyam duruyor.. ama dışarı çıkınca zaman geçince yine aynı telaşe sıkıntıları takıyorum işte...

Herkesin derdi büyük değişelim dersen aslında senin derdin onunkine göre küçük , zaten hiçkimsede başkasının derdiyle değiş tokuş istemez,

allah çekemiyeceğiz dertler vermesin

Back
X