Üç zevke ayrı yemek önerisi?

dmrts16

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Ocak 2013
155
1
26
Yalova
Herkese merhaba. Yeni evliyim, evime ilk defa misafir gelecek, menümü nasıl hazırlasam, yardımınıza ihtiyacım var hanımlar.
Eşimin babaannesinin rahatsızlığı nedeniyle yaşadığımız şehre gelecekler babaannem, dedem ve kayınbabam.
Şöyle bir sorun var ki, kb etli, tavuklu yemek yemiyor, hatta bunlara değmiş kaşıkla karıştırılan yemeği bile :26:
Bunun tersine dedemiz etsiz yemek yemiyor.
Babaannenin yemeklerine de kesinlikle tuz katılmıyor.
Nasıl ayarlasam ne yapsam bilemedim :26:

hmmmm önce tuzsuz bi çorba isteyen katabilir tuzsuza çözüm var sonucta:) bi etli ya da tavuklu yemek dede için,bi de sebze yemeği kb için yemek çeşidi olarak sorarsan yazabilirim onu da:)

İyi fikir, çorba cepte o zaman
Dedeye patlıcan kebap düşünüyorum ama senin de fikrini alayım, sebze yemeği ne yapsam bulamıyorum özel, güzel bir şey.
Bir de çorbayla birer yemek yeter mi acaba, zayıf kalmasın sofra ?
Buzlukta sarmam var ama onun içini de tuzlu hazırlamıştım, onu babaanne yiyemez.
Bu arada babaanne için hep çorbadaki tekniği mi uygulayayım, sonradan mı ekelim hep yemeklere tuzu ?

Babaannein çorbasını küçük bir tencereye ayırın gerisine tuzunu baharatını ekleyin bence, bazı çorbalara sonradan eklenen tuz istenen tadı vermiyor çünkü.
Zeytinyağlı olarak taze fasulye ve pirinç pilavı yapabilirsiniz yanına da salata.
Hem böylece dedenin yiyeceği patlıcan kebabına uygun olur bu yemekler.
Bide cacık yaparsınız serin serin. Bence olur :114:

mercimek çorbası yap bi güzel pişirdikten sonra tüm yemeklerini tuz katmadan ayır babanneye:)

sonra sarmam var dedin z.yğlı, fasülye kavurması yap bilmem bilir misin çok kolay haşla fasülyeyi iyice,sonra soğanlı salçalı biberli dip yap kavur azcık da sarımsak koy ohhhh misss gibi:)

snraaaa patatesli tavuk sote yapabilirsin ağır olmayan yemekler söylyrm yaslı oldukları için

pilav olur ya da bulgur da olabilir

ne biliyim ortaya da salata yap, yoğurtlu kızartma yap:)bunlar geldi aklıma şimdilik

izmir köfte de yapabilirsin bak pilavla iyi gider::)

bi sebze bide et yemegi
sonra pilav makarna mantı olur
bol salata turşu
yogurt ayran cacık
tatlı yaparsın bide çeşit olmuş olur

Harikasınız valla kızlar, içimi serinlettiniz
Ben bunlardan bi derleme yapayım, tam da fasulye almıştım bugün
Çok öpüyorum sizi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…