- 28 Mayıs 2022
- 766
- En iyi cevaplar
- 1
- 1.291
- 43
- Konu Sahibi Marianihal
Yani şu konuda da kavga çıkarmaya calismasaniz canınız bu kadar sıkılmasa:)Niye bu kadar çok güldünüz ki
Uçak korkunuz sinir yaptı galiba![]()
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Yani şu konuda da kavga çıkarmaya calismasaniz canınız bu kadar sıkılmasa:)Niye bu kadar çok güldünüz ki
Uçak korkunuz sinir yaptı galiba![]()
Uçak korkunuz olduğu için değil, düşünüyorum, iki kızım var, uçağa binsek birisi ağlayıp butun ucagi başına toplayıp kizlarimi korkutursa sinir olurdum. O yüzden özür dileyebilirsiniz.Özür dilerim uçak fobim olduğu için.![]()
Fobi. Adı üstünde. Hastalık gibi bir sey. İnsanın elinde olmuyor. O anda sinir olup olmamaniz da kimsenin umrunda değil şahsen. Ben tamamen kendim için sordum yani millet rahatsız olur mu diye değil. Uçakta kötü oldum diye rahatsız olacak biri varsa kendini evine kapatsın zaten kimse de rahatsız olmuyor aslında çoğu kişi farkında bile olmadı sadece hostesler fark etti yanımdan geçerken. Elimde olmayan bir durum yüzünden off poff yapacak kadar vicdansız değil kimse. Keyfimizden de binmiyoruz uçağa herhalde 24 saatlik yol var diyorum. Ve bazen mecbur kalıyoruz.Uçak korkunuz olduğu için değil, düşünüyorum, iki kızım var, uçağa binsek birisi ağlayıp butun ucagi başına toplayıp kizlarimi korkutursa sinir olurdum. O yüzden özür dileyebilirsiniz.
Uzun tatil olsa otobüsle giderdim ama şu an uçağa mecburum. Sakinleştirici olayını düşünüyorum.fobinizi nasıl yenersiniz hiç bir fikrim yok fakat ya doktora danışarak sakinleştirici ilaç sorun ya da binmeyin şu an iÇin tek çözüm bu bence :/
Hahaha kim kavga çıkarıyor herkes senin için olması gerekeni söylemiş ki bende basta söyledimYani şu konuda da kavga çıkarmaya calismasaniz canınız bu kadar sıkılmasa:)
Ne demek evine kapatsın siz kapatın evinize kendiniziFobi. Adı üstünde. Hastalık gibi bir sey. İnsanın elinde olmuyor. O anda sinir olup olmamaniz da kimsenin umrunda değil şahsen. Ben tamamen kendim için sordum yani millet rahatsız olur mu diye değil. Uçakta kötü oldum diye rahatsız olacak biri varsa kendini evine kapatsın zaten kimse de rahatsız olmuyor aslında çoğu kişi farkında bile olmadı sadece hostesler fark etti yanımdan geçerken. Elimde olmayan bir durum yüzünden off poff yapacak kadar vicdansız değil kimse. Keyfimizden de binmiyoruz uçağa herhalde 24 saatlik yol var diyorum. Ve bazen mecbur kalıyoruz.
Azarlamiyorum yahu. Kaldı ki size demedim. Benim fobimden bir imsan nasıl rahatsız olup sinir olabilir sanki ortalığı yikmisim. Yerimde agladim.kafami kaldıramadım midem bulandı başım döndü diyorum. çocuklarım korkar falan diyorlar. Bana ne o anda senin çocuğundan . Kaldı ki böyle yolculuklarda genelde çocuklar bagirmalari aglamalariyla etrafı rahatsız eder ben diyor muyum kimseye kızlarının ağzını bagla diye. Çünkü ebeveynin elinden gelen bir sey yok o anda. Benim de yok. Keyfimden uçağa binmedigim gibi keyfimden de korkmuyorum. Ben zaten bana yardımcı olmaya çalışanlara bir şey demedim ama uçaktan korkuyorum diye suclarcasina yorum yapıyorsunuz sanki elimdeymis gibi.Ne demek evine kapatsın siz kapatın evinize kendinizi
O zaman 24 saat otobüs yolculuğu yapmayın uçakla gidin
Madem konuyu niye açtınız böyle düşünüyorsanız
Ve insani niye azarliyorsunuz
Dediğim gibi herkes size yardımcı oldu bir şeyler yazdı siz o kavgayı çıkarıyorsunuz ve yaptığınız doğru değil
Olabilir fobiniz haklisiniz bununla ilgili zaten yorum yaptım baştan eliniz de olmaya bilir bunun psikolojisini siz yaşıyorsunuzAzarlamiyorum yahu. Kaldı ki size demedim. Benim fobimden bir imsan nasıl rahatsız olup sinir olabilir sanki ortalığı yikmisim. Yerimde agladim.kafami kaldıramadım midem bulandı başım döndü diyorum. çocuklarım korkar falan diyorlar. Bana ne o anda senin çocuğundan . Kaldı ki böyle yolculuklarda genelde çocuklar bagirmalari aglamalariyla etrafı rahatsız eder ben diyor muyum kimseye kızlarının ağzını bagla diye. Çünkü ebeveynin elinden gelen bir sey yok o anda. Benim de yok. Keyfimden uçağa binmedigim gibi keyfimden de korkmuyorum. Ben zaten bana yardımcı olmaya çalışanlara bir şey demedim ama uçaktan korkuyorum diye suclarcasina yorum yapıyorsunuz sanki elimdeymis gibi.
Peki.neyse.Olabilir fobiniz haklisiniz bununla ilgili zaten yorum yaptım baştan eliniz de olmaya bilir bunun psikolojisini siz yaşıyorsunuz
Bende çok uçak yolculuğu yaptım pandemi öncesi 2 senedir uçağa binmiyorum
Evet insan basta bi telaslaniyor hepimizde oluyor
Bu sizde fazladır sizin gibi korkusu olan bir başka yolcu sizin o anki telâşınızı ağlama titreme başınıza gelen hostesler derken onuda korkutabilir
Bu otobüste çocuk ağlamasıyla bir değil ki
Kimse size kötü bir şey demedi sizin yazım şekli üslup gülme emojileri malesef azalıyor ve dalga geçiyor gibi
Ben korkmam uçaktan ama yanımda ağlayan titreyen telaş panik olan hosteslerin gelip gittiği bir yolcu varsa bende ne oluyor der bende endişe ederim
Bu abi yolcu fenalaştı sağa park et bi hava alsın denilecek ortam değil
Bilmem anlatabildim mi
Siz kendinizi kapatıp binmeyin o zamanFobi. Adı üstünde. Hastalık gibi bir sey. İnsanın elinde olmuyor. O anda sinir olup olmamaniz da kimsenin umrunda değil şahsen. Ben tamamen kendim için sordum yani millet rahatsız olur mu diye değil. Uçakta kötü oldum diye rahatsız olacak biri varsa kendini evine kapatsın zaten kimse de rahatsız olmuyor aslında çoğu kişi farkında bile olmadı sadece hostesler fark etti yanımdan geçerken. Elimde olmayan bir durum yüzünden off poff yapacak kadar vicdansız değil kimse. Keyfimizden de binmiyoruz uçağa herhalde 24 saatlik yol var diyorum. Ve bazen mecbur kalıyoruz.
OlurSiz kendinizi kapatıp binmeyin o zaman
hiiiiç strese girmeyin, otobüsle gidin , yoksa tatil zehir olur . bir hafta tatil yapamazsınız hep aklınızda yine uçak olacak. otobüs yolculuğu de zevkli , çeşitli köyleri , şehirleri göreceksiniz, etrafınıza bakın dikkat .Bu fobiyi yenenler var mı? Üç hafta sonra uçağa binmek zorunda kalacağım. Eğer uçak olmazsa otobüs ama 24 saat sürüyor. O çileyi çekmek istemiyorum. Uçağa binince gerilim başlıyor korkuyorum titriyorum hele havalaninca ilk on dakika ölüyorum sanki. Bu yaz sonu mecbur bindim onda da nasıl agladiysam nasıl korktuysam hostesler başıma toplandı kolonya su vs getirdiler.
Bu korkum varken uçağa binmeli miyim? Nasıl yenerim? Yani psikolojik tedavi görecek bir imkan yok burda çok küçük bir ilcede oturuyorum doğru düzgün hastane bile yokken psikolog zaten hiç yok. Sizce bir haftalık tatil için otobüs çilesi mi çekeyim dişimi sıkıp uçağa mi bineyim? Yoksa hiç mi gitmeyim ne dersiniz?
Ben pasifloranın hapını içiyorum yolculuktan 1 saat kadar önce. Tamamen bitkisel ve çok hafif, zararsız birşey. Bende işe yaradı, yine tedirgin oluyorum ama çok daha hafif. Uçak havalandığında boşluktaymışım ve her an düşecekmişim gibi hissediyordum, ellerim terliyor, başka şeyler düşünmeye çalışsam da odaklanamıyordum. Anksiyeteniz ağlayacak kadar yüksekse eczacıya durumu anlatıp hafif bir sakinleştirici alabilirsiniz. O yol otobüsle çekilmez, bir hap işi çözer. Düşünürken bile girdiğiniz strese değmezBu fobiyi yenenler var mı? Üç hafta sonra uçağa binmek zorunda kalacağım. Eğer uçak olmazsa otobüs ama 24 saat sürüyor. O çileyi çekmek istemiyorum. Uçağa binince gerilim başlıyor korkuyorum titriyorum hele havalaninca ilk on dakika ölüyorum sanki. Bu yaz sonu mecbur bindim onda da nasıl agladiysam nasıl korktuysam hostesler başıma toplandı kolonya su vs getirdiler.
Bu korkum varken uçağa binmeli miyim? Nasıl yenerim? Yani psikolojik tedavi görecek bir imkan yok burda çok küçük bir ilcede oturuyorum doğru düzgün hastane bile yokken psikolog zaten hiç yok. Sizce bir haftalık tatil için otobüs çilesi mi çekeyim dişimi sıkıp uçağa mi bineyim? Yoksa hiç mi gitmeyim ne dersiniz?
EFT ile yenen çok kişi duydumBu fobiyi yenenler var mı? Üç hafta sonra uçağa binmek zorunda kalacağım. Eğer uçak olmazsa otobüs ama 24 saat sürüyor. O çileyi çekmek istemiyorum. Uçağa binince gerilim başlıyor korkuyorum titriyorum hele havalaninca ilk on dakika ölüyorum sanki. Bu yaz sonu mecbur bindim onda da nasıl agladiysam nasıl korktuysam hostesler başıma toplandı kolonya su vs getirdiler.
Uçak fobisi derken biraz açabilir misiniz uçakta olmaktan mı yoksa uçak düşerde ölürüm gibi ölüm korkusu falan mı eğer kaza yapıp ölmekten korkuyorsanız arabada ölme oranınız daha yüksekBu fobiyi yenenler var mı? Üç hafta sonra uçağa binmek zorunda kalacağım. Eğer uçak olmazsa otobüs ama 24 saat sürüyor. O çileyi çekmek istemiyorum. Uçağa binince gerilim başlıyor korkuyorum titriyorum hele havalaninca ilk on dakika ölüyorum sanki. Bu yaz sonu mecbur bindim onda da nasıl agladiysam nasıl korktuysam hostesler başıma toplandı kolonya su vs getirdiler.
Uçak korkuyla ilgili online terapi alabilirsin ama 3 haftada hemen etki etmez bence. O kadar kötü oluyorsanız uçakta hiç kendinizi zorlamayın. Ya otobüs ya gitmeme seçeneğini kullanın.Bu fobiyi yenenler var mı? Üç hafta sonra uçağa binmek zorunda kalacağım. Eğer uçak olmazsa otobüs ama 24 saat sürüyor. O çileyi çekmek istemiyorum. Uçağa binince gerilim başlıyor korkuyorum titriyorum hele havalaninca ilk on dakika ölüyorum sanki. Bu yaz sonu mecbur bindim onda da nasıl agladiysam nasıl korktuysam hostesler başıma toplandı kolonya su vs getirdiler.