• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ucak sirketinin bir hafta kala ucusu iptal etmesi

Cartedor

Guru
Kayıtlı Üye
20 Eylül 2014
1.941
2.668
333
Iyi aksamlar herkese,
Avukat arkadaslar yada bu durumu yasamis insanlar varsa, yardimci olursaniz cok mutlu olurum.

Ucak sirketi 10 gun oncesinde beni ariyor, ve ben acmiyorum, biletin iptal oldugunu soylemek icinmis, daha dogrusu komple ucusun. Ama isin sacma yani bu ucus aktarmali yolculugun ilk ucusu. Yani sonraki ucusa yetismem lazim benim. O yuzden ilk buldugum bileti mecbur aldim. Havalaninda bu havayolunun calisani falan da yoktu.
Hic bir bilgi verilmeden, ve sebep olmadan bu ucusun iptal olmasinda ne gibi haklarim var?

Cok tesekkur ederim

Iptal olan biletin parasini ve aldiginiz ucus daha pahaliysa onun farkini diye biliyorum ama yasamadigim icin emin degilim.

Belirtilen iptal suresi varsa ve size ulasamadilarsa onlarin sucu ayrica.

Iptal olan biletin parasini ve aldiginiz ucus daha pahaliysa onun farkini diye biliyorum ama yasamadigim icin emin degilim.

Belirtilen iptal suresi varsa ve size ulasamadilarsa onlarin sucu ayrica.
2 hafta oncesinde haber verilmesi gerekmis. Kanunu okudum, ama tam anlayamiyorum. Turkçem cok iyi degil. Haber verim yeni duzergah teklif etmeleri gerekiyor yaziyor, ve iki hafta once haber vermeleri gerekiyormus. Bunlar beni aramislar ucustan on gun önce ama açmamistim. Email, mesaj gondermemisler...

2 hafta oncesinde haber verilmesi gerekmis. Kanunu okudum, ama tam anlayamiyorum. Turkçem cok iyi degil. Haber verim yeni duzergah teklif etmeleri gerekiyor yaziyor, ve iki hafta once haber vermeleri gerekiyormus. Bunlar beni aramislar ucustan on gun önce ama açmamistim. Email, mesaj gondermemisler...
Haber verilmemis oluyor bu durumda aradim acmadilar diye bir bahane olamaz.
Iki hafta ise 15 gun resmi tatiller haricse 19 gun eder.

Once sikayet edin olmazsa dava acarsiniz.

Back
X