Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
4 lu test çok pahalı diye duydum canım yoksa dusunuyodumKan testi canım. Yaşına göre vs kan değerlerinden bebekte hastalık riskine bakıyorlar. Benim kizimda sınırda down sendromu dedi doktor pat diye şok geçirdim yüzüme bile bakmadı. Senin cocugun riskli git amniyosentez yap dedi kabul etmedim başka bir doktora gittim kesinlikle birşey yok dedi. Madem kabulün hiç yapma bence boşa strese giriyor insan 4 lü test yaptır canım renkli ultrason yani.
Oyle tabii canm haklısınKan testi. Genetik hastaliklarin riskine bakiliyor. Hicbiri garanti sonuc vermez zaten. Aldirmayacaksaniz da bilginiz olur. Çocuğunuzun sağlıklı dogacagini düşünerek engelli dogmasi farkli, bunu bilerek engelli dogmasi farkli. Kendinizi hazırlarsiniz. Yine de reddetme hakkiniz var. Istemezseniz yaptırmazsınız.
Benim bi parçam o her ne olursa olsun canım bende aynı fikirdeyim sadece nasıl bi test diye merak ettimben zorunlu olmayan testlerin hic birini yaptirmadim. hasta olsa bile vermezdim onu kimselere
Hmm canım zorunlu değil zaten bu test normal kontrollerin de görüyorsun zaten kuzunu sağlıklı sıhhatli doğsun inşaAllah. Ben o 3.lu testte doktor mağduru oldum evet bebeğim her haliyle kabulüm ama karşısında hamile bir kadın var suratıma bakmadan kağıdı önüme atıp bebeğin down sendromlu sinirli git test yaptır dedi tansiyonum düştü o an bayilicam sandım4 lu test çok pahalı diye duydum canım yoksa dusunuyodum
Amin canm inşallah allah razı olsun dün gördüm bebişimi ah şuan gözlerim doldu öyle tuhaf ki hamilelik özledim sanırım ağlıyorumEn iyisi ikili test güvenirlik açısından doktorum öyle demişti
Üçlü dörtlü testi istemedi
Detaylı usg girdim perinatoloji Dr yaptı muayeneyi
Sağlıcakla kucağına almayı nasip etsin inşallah rabbim
Saol canım çok zor bi durum yaşamışsın .rabbim sana bağışlasın inşalalh .Hmm canım zorunlu değil zaten bu test normal kontrollerin de görüyorsun zaten kuzunu sağlıklı sıhhatli doğsun inşaAllah. Ben o 3.lu testte doktor mağduru oldum evet bebeğim her haliyle kabulüm ama karşısında hamile bir kadın var suratıma bakmadan kağıdı önüme atıp bebeğin down sendromlu sinirli git test yaptır dedi tansiyonum düştü o an bayilicam sandıminan doguma kadar çok stres yaşadım ama Allahıma şükürler olsun sağ salim doğdu kuzum.
Amin canm tsk ederimIkili testlerim normal çıkınca doktorum üçlüye gerek duymamıştı. O da ikili test gibi kan testi bildiğim kadarıyla.
Zaten burada amaç down sendorumlu olursa hemen aldıralım diye değil bir sürprizle karşılaşmamak için. Rabbim ne verirse kabulümüzdür.
Sağlıkla gelsin bebeğiniz.
Canım ikili ve üçlü tarama testleri bebeğin boyu kilosu ense kalınlığı İle senin kan değerlerinden oluşan bir algoritmadan hesaplanan istatistik değer şöyle anlatayım gideceğin hastanede veya o hastanenin bağlı olduğu sağlık merkezlerinde daha önce senin ve bebeğinin değerlerini veren annelerden kaç tanesinin çocuğu sorunlu dünyaya gelmiş buna göre bir oran orantı yapıyorlar Bu demek değil ki senin çocuğun da sorun olacak riski hesaplıyorlar benim daha önceki konularıma bakar isen daha önce Gata da üçlü tarama testi yaptırmıştım ve amniyosentez önermişlerdi çünkü down sendromu riski çok yüksek Çıkmıştı fakat bu testi başka bir hastanede tekrarlattım orada normal çıktı çok şükür bebeğim de sapa sağlam dünyaya geldi o yüzden kendini sıkma kesin bir değer olmamakla birlikte bir istatistik değer hatta şöyle söyleyeyim ben ikinci oğlumu aynı stresi tekrar yaşamamak için sadece ikili testi yaptırmıştım ve ikili testin güvenilirliği üçlü teste göre daha yüksek ama muhtemelen senin ikili test zamanın geçti hani olur ya eğer riski yüksek çıkarsa sana tavsiyem başka bir hastanede testi tekrar ettirmen eğer yine aynı sonuç çıkar ise güvenilir bir radyolog bulup bebeği ultrasonda baktırman Allah hayırlı evlatlar nasip etsinKızlar bi hafta sonra gidicem ama bu tarama ne için ven ikili gibi güvenilir mi ben sonuç ne olursa olsun bebeğimi dünyaya getiricem rabbim izin verirse ama bu nasıl bi test
Çok güzel anlatmışsın canım amin inşallahCanım ikili ve üçlü tarama testleri bebeğin boyu kilosu ense kalınlığı İle senin kan değerlerinden oluşan bir algoritmadan hesaplanan istatistik değer şöyle anlatayım gideceğin hastanede veya o hastanenin bağlı olduğu sağlık merkezlerinde daha önce senin ve bebeğinin değerlerini veren annelerden kaç tanesinin çocuğu sorunlu dünyaya gelmiş buna göre bir oran orantı yapıyorlar Bu demek değil ki senin çocuğun da sorun olacak riski hesaplıyorlar benim daha önceki konularıma bakar isen daha önce Gata da üçlü tarama testi yaptırmıştım ve amniyosentez önermişlerdi çünkü down sendromu riski çok yüksek Çıkmıştı fakat bu testi başka bir hastanede tekrarlattım orada normal çıktı çok şükür bebeğim de sapa sağlam dünyaya geldi o yüzden kendini sıkma kesin bir değer olmamakla birlikte bir istatistik değer hatta şöyle söyleyeyim ben ikinci oğlumu aynı stresi tekrar yaşamamak için sadece ikili testi yaptırmıştım ve ikili testin güvenilirliği üçlü teste göre daha yüksek ama muhtemelen senin ikili test zamanın geçti hani olur ya eğer riski yüksek çıkarsa sana tavsiyem başka bir hastanede testi tekrar ettirmen eğer yine aynı sonuç çıkar ise güvenilir bir radyolog bulup bebeği ultrasonda baktırman Allah hayırlı evlatlar nasip etsin