Üçlü tarama testi risk 1/165

Pamukpremsesss

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
2 Ağustos 2016
1.907
1.715
63
Bayanlar merhaba.uclu tarama testi sonucum bu cıktı.bebegimde risk varmış.yarin aminoyosentez yapılacak.ve ben çok korkuyorum.cok üzülüyorum.Rabbimden gelene raziyim.ama psikolojik olarak da kendimi hazır etmek istiyorum böyle bir durum varsa...
Şimdi size soruyorum bu test sizce güvenilir mı? Ikili testim de sorun yoktu.ve ayrıca ayrıntılı ultrasonda da sorun çıkmadi.

Bayanlar merhaba.uclu tarama testi sonucum bu cıktı.bebegimde risk varmış.yarin aminoyosentez yapılacak.ve ben çok korkuyorum.cok üzülüyorum.Rabbimden gelene raziyim.ama psikolojik olarak da kendimi hazır etmek istiyorum böyle bir durum varsa...
Şimdi size soruyorum bu test sizce güvenilir mı? Ikili testim de sorun yoktu.ve ayrıca ayrıntılı ultrasonda da sorun çıkmadi.

Amniyosentez kesin sonuç veriyor. Alınan sıvının içinde bebeğin doku parçaları var ve dolayısıyla kromozomlarında sorun olup olmadığı belli oluyor.

Ancak amniyosentez sonrası düşük tehlikesi var... 2 li test ve ayrıntılı ultrason temiz çıktıysa 3 lü test neden yaptılar?

Amniyosentez kesin sonuç veriyor. Alınan sıvının içinde bebeğin doku parçaları var ve dolayısıyla kromozomlarında sorun olup olmadığı belli oluyor.

Ancak amniyosentez sonrası düşük tehlikesi var... 2 li test ve ayrıntılı ultrason temiz çıktıysa 3 lü test neden yaptılar?
Amniyosentez yerine harmony test yaptırsanız ? Hiçbir riski yok. İnşallah hiçbirşey çıkmaz.

Ayrıntılı ultrasonda bir sıkıntı görülmediyse yüreğini ferah tutmaya çalış. Bu tarama testleri %100 sonuç vermiyor. Örneğin annenin yaşı bile risk oranını arttırıyor. Amniyosentez yaptır inşallah bebek sağlıklıdır ve sağlıkla kavuşursunuz.

Amniyosentez kötü ciksa aldiracak misiniz ?
Bence 100 de 1 bile olsa o riske girmeyin bol bol dua edin o can a bisey olsa ömür boyu vicdan azabi :KK43:

Ben ikiz gebelikten dolayı ne 2 li test ne de 3lü test yaptıramadım.İkizlerde doğru sonuç vermiyor diye. Allah'a emanetiz. İkili test ve ayrıntılı temiz çıkıp 3lü kötü çıkan çok duydum. 3lü teste tek başına güvenmiyorum açıkcası bence en önemlisi detaylı ultrason

3 lü testin yapılması çok gereksiz olmuş. İkili test ve detaylı usg normal iken neden üçlğ teste gerek duyuluyor çözebilmiş değilim.

Ayrıntılı ultrasonda bir sıkıntı görülmediyse yüreğini ferah tutmaya çalış. Bu tarama testleri %100 sonuç vermiyor. Örneğin annenin yaşı bile risk oranını arttırıyor. Amniyosentez yaptır inşallah bebek sağlıklıdır ve sağlıkla kavuşursunuz.
Inşallah sağlıklıdır inşallah....ama ne olursa olsun o benim bebeğim

Şöyle bişey var kaç doktora gittiysem riskim yüksek çıktığı için aminoyosentez önerdi...
Tamam canim benimki yüksek çıktığı için yaptırdık.aminosentezi devlet yapıyor yani devlet sadece o yöntemle bakıyor.özel hastane tabi hepsi değil bu testi yapıyor ama çok maliyetli o yüzden devlet desteği yok .arastir istersen

Test sonucuna göre gebeliğimi sonlandıracağım diyorsanız bişey diyemem. Eğer, her ne olursa olsun bebeğimi doğuracağım sadece kendimi hazırlamak için test istiyorum diyorsanız, amniyosentez riskli bi işlem, gerek var mı?

Ikili teste ve ayrıntılıda bisey çıkmadıysa neden üçlü test ama üçlü test hatırladığım 18.haftada yapılıyor ayrıntılı 20 de başlıyor siz kac haftalık hamilesiniz? Ayrinca burun kemigi varsa sorun yoktur onlar olasilik hesaplamasi bir yerde

Ikili teste ve ayrıntılıda bisey çıkmadıysa neden üçlü test ama üçlü test hatırladığım 18.haftada yapılıyor ayrıntılı 20 de başlıyor siz kac haftalık hamilesiniz? Ayrinca burun kemigi varsa sorun yoktur onlar olasilik hesaplamasi bir yerde
16.haftamdayim.uclu test bu hafta da yapılıyor zaten...ayrintili ultrasonu da iki gün önce yaptırdım.doktorum burun kemiğinin ense kalınlığının iyi olduğunu söyledi. Birde ekledi bebegin daha küçük:( şuan tam belli olmayabilir dedi....kafam allak bullak.rabbim düşmanımın başına vermesin.melegim e söz vermiştim.bisey olmayacak diye.

2 li testin temiz cikmissa 3 luye gerek yok ve detayli usg 20 23 hf lik ken bakilir.
Amniosentez evet riskli illa dogurcam diyorsan ben tavsiye etmem nacizane fikrim.
Benim ablam hamileyken neler neler soylediler ama cok sukur ki saglikli bebisleri oldu. Kalbini ferah tut Allahin izniyle bisey olmaz ins.

Hiç canınızı sikmayın.bu konuda kaderci olun.%100sikinti var denilen de bile olmayabiliyor.
Ben şahsen kesinlikle aldırmayı düşünmediğim için 3luyu yaptırmadım.birde bu testlerde en önemli faktör yaş deniyor yaşınız büyükse risk var cikiyir

Back
X