- 3 Kasım 2011
- 218
- 46
- 123
Doğu'da görev yapan ve buraya atanabildiği için saatlerce sevinç gözyaşları döküp, kurban kesip , şükür namazları kılan bir öğretmenim. Yani il , ilçe , okul beğenmeme durumları eskide kaldı artık, "yeterki atanalım sınırda bile görev yaparız" konumuna geldik, getirdiler...
Bu açıdan bakarsak konuya, insan elinde olmadan kızıyor size, bu mesleğe sahip olabilmek için yıllarını verip sonra atanma hayaliyle yine yıllarını harcayan bizi düşündükçe, bir başka bölümden gelip öğretmenlik yapmaya kalkışanlar sinir bozucu oluyor ister istemez.
ayrıca öğretmenlik kitaptakini al çocuğa ezberlet mantığında bişey değildir ki, 4 yıl eğitimini alan bizler bile yıllar geçtikçe pişiyoruz mesleğimizde, kaldı ki sizlerin bu konu hakkında hiç bilgisi yok, ne yaparsınız o sınıfta merak ediyorum.
ama biryandanda kendi yaşadıklarım geliyor aklıma, atanamadığım yıllarda internette "bankacılık" başvurularına bile bakınmıştım, ne alakaysa düşünün işteçaresizlikten ne yapacağımı bilmez haldeydim
şimdi siz böyle yazınca kendi yaşadıklarım geldi aklıma.
ne siz nede biz böyle olsun isterdik eminim, ama bazen hayatın bize sunduklarını yaşamak zorunda kalıyoruz.
ne hak verebiliyorum nede isyan edebiliyorum size , gario bir durum :44:
hepimiz için hayırlısı olsun inşallah.
gerçekten içinde bulunduğum durumu özetlemişssin allah razı olsun..