ücretli öğretmenlik.. YARDIM!!

Doğu'da görev yapan ve buraya atanabildiği için saatlerce sevinç gözyaşları döküp, kurban kesip , şükür namazları kılan bir öğretmenim. Yani il , ilçe , okul beğenmeme durumları eskide kaldı artık, "yeterki atanalım sınırda bile görev yaparız" konumuna geldik, getirdiler...

Bu açıdan bakarsak konuya, insan elinde olmadan kızıyor size, bu mesleğe sahip olabilmek için yıllarını verip sonra atanma hayaliyle yine yıllarını harcayan bizi düşündükçe, bir başka bölümden gelip öğretmenlik yapmaya kalkışanlar sinir bozucu oluyor ister istemez.
ayrıca öğretmenlik kitaptakini al çocuğa ezberlet mantığında bişey değildir ki, 4 yıl eğitimini alan bizler bile yıllar geçtikçe pişiyoruz mesleğimizde, kaldı ki sizlerin bu konu hakkında hiç bilgisi yok, ne yaparsınız o sınıfta merak ediyorum.

ama biryandanda kendi yaşadıklarım geliyor aklıma, atanamadığım yıllarda internette "bankacılık" başvurularına bile bakınmıştım, ne alakaysa düşünün işte :31: çaresizlikten ne yapacağımı bilmez haldeydim:50: şimdi siz böyle yazınca kendi yaşadıklarım geldi aklıma.

ne siz nede biz böyle olsun isterdik eminim, ama bazen hayatın bize sunduklarını yaşamak zorunda kalıyoruz.

ne hak verebiliyorum nede isyan edebiliyorum size , gario bir durum :44:

hepimiz için hayırlısı olsun inşallah.

gerçekten içinde bulunduğum durumu özetlemişssin allah razı olsun..

ben de 3 senedir atanamayan bir öğretmen olarak yazıcaktım bişiler ama
neyse ki konu tatlıya bağlanmış:34::34:
gerçekten ben de doğuya,güneydoğuya dahi atansam çok mutlu olucam,adağım var
Allahım herkesin gönlüne versin inş (amin)

Ya bırakın boşverin arkadaşlar, yapsın en azından içinde kalmasın,
hevesini alsın :)

Çünkü biz yapma desek de sistem buna açık, insanlar da kullanıyorlar.
Kimse ögrencileri düşünmüyor, kimse o çocukların yerine kendi evladını koymuyor!!!

Çok sürmez zaten, kadrolu ögretmen gelir anında gönderiverirler :)

Son düzenleme:
tarafsız biri olarak yorum yapmak istedimm burada hiç birinizi suçlayamam çünkü suç sizlerde değil sistem nedir düzen nedir bilmeyen ülkemde.öğretmenlerimm sonuna kadar haklısınız ama bu hıncı öfkeyii gdt arkadaşımızdan çıkarmanız ne kadar doğru orası beni düşündürdü ve onun adına çok üzüldüm.aslında kime daha çok üzüleceğimi şaşırdımm ..... ALLAH yardımcınız olsun umarım atanır ve layıkıyla mesleğinizi devam ettirebilirsiniz.

hepinize tek tek cvp vermicem o yüzden herkes üstüne düşeni alsın!

ögretmenim diyosunuz atanamıyorum diyosunuz doğrumu doğru.. madem çok istiyosunuz gidip sizde ücretli ögretmenlik yapın amaaa yoookkk siz okudunuz ögretmen oldunuz neden 2 küsür maaş almak varken askari ücretten bile düşük maaş alasınız dimi.. il begenmezsiniz, ilçe begenmezsiniz köy begenmezsiniz maaş begenmezsiniz.. sizin vay haline dediğiniz ülkenin çocukları burada ögretmensiz be. bu kuralları sen degil ben degil biz degil devlet koyuyor.. kimse okumadığı bi mesleği isteyerek yapmaz bizim ailemizin başından çok talihsiz bi olay geçti bu zamana kadar ben böyle bişey hiç düşünmemiştim ama şartlar çalışmamı gerektiriyor sizin için konusmak kolay tabii. okumussunuz öğrt. olmussunuz ya sözde,işte bu kadar bencilce düşündüğünüz için allah nasip etmiyor.. çünkü allah işini biliyor. ben muhasebecilik yapmayı bilmiyorum sanki ama okudugunuzu anlamıyosunuz galiba küçük bir sehir iş olanagı yok denecek kadar az. sizin gibi ilçe begenmeyen insanlar "öğretmenler" için burada bir tane bile kadrolu ögretmen yok sorunu birazda kendinizde arayın bence.. bunada yükseklerden uçmamayı ögrenerek başlaya bilirsiniz mesela..
ne kadar eminsin bütün öğretmenlerin ilçe bile beğenmediğini. artık giren herkes neresi olursa gideceğim diyor maalesef kimse yerinden kıpırdayamıyor başımızdaki büyükler sayesinde. ben de öğretmenim 2 senedir gece gündüz hazırlanıyorum üstelik evliyim de tercihlerde her yeri yazdım çıkmadı. 3 ay ücretli öğretmenlik yaptım resmen sömürü, ücretli yapacağıma limon satarım en azından emeğimin karşılığını almış olurum. bulunduğun yerde kadrolu öğretmen olmamasının suçlusu bizler değil çok sevgili bakanımızdır!
sakin olması gereken sizlersiniz madem bunları söylüyosunuz gerekeni yapacaksınız arastıracaksıznız nerede açık var kollayacaksınız.. hele asağılamak sizin haddinize düşmüyor,vicdanımı sorgulamakta...
merak etme açık nedense hiç olmuyor olsa da kollamakla değil bu iş dayıyla hallediliyor. benim çalıştığım okulda 12 tane ücretli sınıf öğretmeni vardı, yüce devletimiz sadece 3 tane kadrolu gönderdi

konu tatlıya bağlanmış ama biz de o kadar doluyuz ki kim ne derse artık bize batıyor, resmen mesleğimizden soğuttular başka alanlara yönlendiriyorlar! başka uğraşacak bir şey yokmuş gibi eğitime kafayı takmışlar. neyse sana da hayatta başarılar dilerim

ben kendı yasadıgım bışeyı anlatıcam ankaranın küçük bır ilçesındeyım ve egıtımın sıfır oldugu bı yerdeyım çunkı ögretmenler burayı begenmıyor cevremdekı ögretmen arkadaslarımın görusude aynı ordan bılıyorum.ben buraya geldıgım ay meb baglı bır anaokulunda calışmak ıstedım orda calışanlar lıse mezunuydu arastırdım.neyse kpss yede gırmıştım zaten gıttım basvuru yaptım mebe ve bu arada çocuk gelışımı mezunuyum ayrıca aöf ögrencısıyım.bırgun tlf caldı meb ten arandım ve cagrıldım hemen gıttım lıse mezunu oldugumu bastıra bastırada söyledım okulum bıtmedı daha(unıversıte) dedım ve bana calışacagım ılkögretım okulunu tanıttılar ek bı sınıf acıcaklarmış onlara bakıcakmışım vs kabul ettım.sonra tabı şoka ugradım ek sınıf acılcak dedıgı sey 2 tane kocaman erkek çocuguna 3 er saat basa bas ılgılencekmışım bu arada saldırganda çocuklar ve dıkkat eksıklıgı var.esım kesınlıkle onay vermedı ve bende ıstemedıgım ıçın kabul etmedım.

dedıgım şu ki oldumu oluyor valla

sen o çocukları beğenmiyorsun ama bizim özel eğitim öğretmenlerimiz onları çok iyi eğitiyor ve 10-15 tanesiyle birden uğraşalar bile var.

alanı olmayan birisine verirlerse olan o çucuklara olur. 2 gün de bir başka kişi görürler.

tüm suç meb in. hak verirse tabi başvurur millet.

bu kadar önemli bir konuda insanların birbirini muhatap alması beni gerçekten çok şaşırtıyor....konumuz öğretmen olmayan birinin öğretmenliği talep etmesi değil devletin daha ucuza daha kalitesiz hizmet vermek istemesi olmalıydı...bir iki seneye kadar başkanlık sistemi geldiğinde artık kadro ya da memuriyet kalmayacak ...devletin tüm kurumları işletme haline getirilecek....ben o günleri korkarak bekliyorum ...biraz enerjiniz kaldıysa yeni çıkacak yasaları göğüsleyebilecek misiniz

bu konuyu okurken içim sıkıldı valla,bende öğretmenim daha önce özel okulda çalıştım 2 yıl 7yıldırda meb de çalışıyorum.konuyu açan arkadaşa öğretmenlerin durumundan, devletin düzeninden vs.. bahsetmeyeceğim bu kadar yazılanlardan sonra eminim bilgi sahibi olmuştur.kendisini kompleksleriyle başbaşa bırakıyorum,umarım ilerde kendi çocukları olduğunda onları 2 yıllık üniversite mezunu dahi olmayan öğretmenler okutur.zaten kendiside böyle olmasını arzu etmiş.o zaman hatırlar hepimizi arkadaşlar.konuyu uzatmanın alemi yok bu yüzden.eğitim şart :)

Arkadaşlar lütfen rica ediyorum artık şu konu hakkında yorum yapmayın

Konunun kapanmasını istiyorum kim ilgileniyorsa yardımcı olabilirmi...

Var ya sözün bittigi yer iste.....su meslegin geldigi noktaya bak fabrikada ise girer gibi millet tanıdık vasıtasıyla ögretmen olmaya
calısıyo. bu meslekte 5. yılımdaym ama geldigimiz noktaya bak
konuyu açan arkadası da suclamıyorum normal bir durum oldu senelerdir ziraat mezunu ögretmen olursa digerleri de gayet tabi olabilir gerci
su son yıllarda yine iyi.....
neyse uzatmadan sınıfları pedagoji almıs ve altını ciziyorum egitim fakültesi mezunlarına bırakın o zaman bu ülkedeki bircok sorun bitecek

Back
X