Ücretli ögretmenlik

elasticheart

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
24 Şubat 2014
392
133
53
Selam kızlarr
Ücretli ögretmenlik basvurusu yaptım ve yasadıgım ilceyi tercih ettim. Yeni mezun oldugum icin ortaöğretim (lise) icin biz tercih edilmiyormusuz sanırım bunu duydum bi arkadasımdan, yani sadece ilköğretime yerlestiriliyormusuz. Yasadıgım ilcede de 18 tane ilkokul var.

Sorum şu, ücretlide yalnızca bir ilceden mi basvuru yapılabiliyor, yoksa il mebten de aynı anda basvurabilir miyim? Basvuruyu onaylayan memur diger il ve ilcelere de basvuru yapabilirsiniz dedi ama hem bi yandan tuhaf geldi hem de şansım artar mı diye düsündüm. Ne yapmalıyım sizce ilk kez basvuru yaptıgım icin kulaktan dolma bilgilerim bu kadar ne yazık ki :KK64: Sadece kendi yasadıgım ilceye basvurmam yeterli mi (yerlestirme acısından) yoksa diger secenekleri de tercih etsem mi bilemedim

uzaklık açısından sorun yoksa terch edeblrsnz ama arada mesafe varsa maaşı ulaşıma yatırmanın anlamı yok ders başı ücret alıyor sanırım ücretli öğretmenler

uzaklık açısından sorun yoksa terch edeblrsnz ama arada mesafe varsa maaşı ulaşıma yatırmanın anlamı yok ders başı ücret alıyor sanırım ücretli öğretmenler

Tabi ders basına ücretlendiriliyor yani benim yasadıgım yerden merkeze 10 dk falan uzaklık acısından sorun yok, ama hani diger ilcelere basvurmama gerek var mı bilemiyorum şansım nedir bir ilcede onu merak ediyorum aslında :KK16:

Birçok yere başvurabilirsiniz onlar zaten sizi arar kabul ederlerse, siz de hangisini isterseniz ona gidersiniz.

Tabi ders basına ücretlendiriliyor yani benim yasadıgım yerden merkeze 10 dk falan uzaklık acısından sorun yok, ama hani diger ilcelere basvurmama gerek var mı bilemiyorum şansım nedir bir ilcede onu merak ediyorum aslında :KK16:
tek ilçede şansınız düşük sonuçta bnlerce başvuru üniverste terchi gibi dşünün

Peki sadece bir ilceye basvursam şansım nedir :KK51: Of valla zor is ögretmenlik
Ben de başvurdum ücretliye. Çoğu yerde torpil geçiyor artık ücretli için bile. Çoğu yerde de kpss puana da bakabiliyorlar. Şansınız açık olmasına ve siz gibi çok fazla basvuran olmamasına bağlı.

tek ilçede şansınız düşük sonuçta bnlerce başvuru üniverste terchi gibi dşünün

Evet dogru ama bulundugum sehirde benim bransımdan ilk kez bu sene mezun verildi, yeni olusturulan bi bölümdü yani. Buna güvendim aslında ama birden fazla ilceyi tercih etmek daha garanti heralde

Ben de başvurdum ücretliye. Çoğu yerde torpil geçiyor artık ücretli için bile. Çoğu yerde de kpss puana da bakabiliyorlar. Şansınız açık olmasına ve siz gibi çok fazla basvuran olmamasına bağlı.

Kimsenin hakkına girmek istemiyorum ama aynen torpilsiz olmuyor artık. Bakalım nasip diyorum :KK51:

Aslında branşınıza bağlı bu.

Branşınız çok mezun vermeyen ve haftalık ders saati fazla ise elbette alınma olasılığınız daha yüksek.

Haftalık ders saati fazla ama yasadıgım sehirdeki üniversite de bölümün ilk mezunlarını bu yıl verdi. Tek sıkıntı bu aslında. 2. gün basvuru yaptım benim haricimde 2 kisi basvurmus 2 günde

Kızlar hangi ilde olduğunuzu bilmiyorum ama benim izlediğim bir yol vardi bahsetmek istedim. Ben evime yakın olan okullara telefon açıp öğretmen ihtiyacı olup olmadıklarını sorardım. İhtiyacı olanların müdürüyle yüzyüze görüşüp anlasirdim. Onlar direk milli eğitimi arayıp beni yönlendirirdi. Ben 2 sene ücretli yaptım bu şekilde.

Kızlar hangi ilde olduğunuzu bilmiyorum ama benim izlediğim bir yol vardi bahsetmek istedim. Ben evime yakın olan okullara telefon açıp öğretmen ihtiyacı olup olmadıklarını sorardım. İhtiyacı olanların müdürüyle yüzyüze görüşüp anlasirdim. Onlar direk milli eğitimi arayıp beni yönlendirirdi. Ben 2 sene ücretli yaptım bu şekilde.

İyi fikir aslında :KK49:

Haftalık ders saati fazla ama yasadıgım sehirdeki üniversite de bölümün ilk mezunlarını bu yıl verdi. Tek sıkıntı bu aslında. 2. gün basvuru yaptım benim haricimde 2 kisi basvurmus 2 günde

Ben 18 okul az değil.

Size geleceğini düşünüyorum.

Mezunların bir kısmı atanır, bir kısmı kendi şehrine döner.

genel başvuru yapabilirsiniz tabii, artar şansınız
ayrıca ben kadrodan önce, 2 ayrı lisede ücretli çalışmıştım..
(branşım ilk-orta-lise hepsinde geçerli olduğu halde)
ihtiyaca bağlı yani, tercih meselesi diil...

Back
X