Sizin durumunuza çok benzer benim durumumda... Uzun süre sonra tüp bebek yöntemiyle anne oldum ve ikizlerim oldu. Devlet memuru olduğumdan 1 yıl ücretsiz izin aldım tam iznimn bitmesine yakın torba yasayla izin iki yıla çıktı ben 6 ay daha aldım ve kızlarım tam 20 aylıkken işe başladım. Bu arada kızlarım bir yaşındayken kızlarıma bakan ablamız bizde işe başladı. Ondan çok memnunum Allah razı olsun çok iyi bakıyor.Onların aklının ermediği bir dönem olduğundan kızlar onu bakıcı olarak algılamadı ve alışma problemi hiç yaşamadık. Hatta geçenlerde ona Ayşe teyze sen ne iş yapıyorsun diye soruyorlardı. Ama problem bitmiyor ilk zaman çok zorlandık beni çok aradılar. Benimde maddi sıkıntım yok ancak mesleğimi bırakmamda çok zordu.. Daha sonra kızlar 2,5 yaşındayken 6 ay daha izin aldım yani kısacası kızlarımın ilk 3 yılında nerdeyse hep yanlarındaydım ancakkk gel gelelim işimden iyice soğudum depresyona girdim her dönüşüm çok daha sıkıntılı oldu ve şu anda daha stabil bir hayat için işimde değişiklik yapıyorum çünkü bu şekilde olmuyor. Örnek vermek gerekirse ben doktorum her nöbetimden sonra kızımın biri sürekli problem yaşıyor. Bir hafta nerdeyse sebepsiz ağlıyor. 3 gün mecburen katılmam gereken bir kongreye gittim tam bir hafta büyük tuvaletini dahi altına yaptı. Bu arada yakında 4 yaşları bitecek. Kısacası ne zaman kime bırakırsanız zor olacak. Bence maddi sıkıntınız yoksa bırakmayın siz büyütün zaten kreş yaşı yaklaşmış. Böylesi onun içinde sizin içinde daha az travmatik olur. Benim kızımın biri eğer uyanırsa sabah arkamdan tüm apartmanı ayağa kaldırırcasına çığlık kıyamet ağlıyor. O uyanamadan evden çıkamazsam günüm çok kötü geçiyor. Her halukarda zor Allah yardımcımız olsun...