• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ufak bir kariyer meselesi

lavinharper

dünya ne taraftan dönüyor?
Pro Üye
25 Mart 2022
394
893
53
İyi geceler kk sakinleri birşey sormak istiyorum yüksek müsadelerinizle🫣 25inden sonra üniversiteye başlayıp kariyerini bunun akabinde tekrar şekillendiren oldu mu? Olduysa nasıl oldu? 7 aylık tazecik evliyim önlisans mezunuyum ama bölümümün istihdamı olmadığı için şuan çalışmıyorum pekte sevmeyerek alelade bitirdiğim bir bölümdü. İşimden ayrılalı 3 ay oldu senelerdir ha bu sene hazırlanayım ha şu sene hazırlanayım derken yaş 25 oldu. Okusam da okumasam da çalışsam da çalışmasam da önümüzdeki 5 sene çocuk düşünmüyorum. Eş kişisi de destek bana bu konuda. Fakat harekete geçmek için yeterince motive edemiyorum kendimi yapanlar yakınları yapanlar veya naçizane bir tavsiyesi olacaklar;nasıl yaptınız veyahut nasıl yapılır?

İyi geceler kk sakinleri birşey sormak istiyorum yüksek müsadelerinizle🫣 25inden sonra üniversiteye başlayıp kariyerini bunun akabinde tekrar şekillendiren oldu mu? Olduysa nasıl oldu? 7 aylık tazecik evliyim önlisans mezunuyum ama bölümümün istihdamı olmadığı için şuan çalışmıyorum pekte sevmeyerek alelade bitirdiğim bir bölümdü. İşimden ayrılalı 3 ay oldu senelerdir ha bu sene hazırlanayım ha şu sene hazırlanayım derken yaş 25 oldu. Okusam da okumasam da çalışsam da çalışmasam da önümüzdeki 5 sene çocuk düşünmüyorum. Eş kişisi de destek bana bu konuda. Fakat harekete geçmek için yeterince motive edemiyorum kendimi yapanlar yakınları yapanlar veya naçizane bir tavsiyesi olacaklar;nasıl yaptınız veyahut nasıl yapılır?
Bir yakınım 36’sında okula başladı kırkına aylar kala mezun oldu, kpss’ye girdi, atandı şu an 15 yıllık falan öğretmen.

50 yaş üstü öğrenciler de biliyorum. Hedef var ve gerçekçi ise yaşın pek bir önemi yok. Ayrıca yaşınız da küçük sayılır.

İstediğiniz bölüme geçiş DGS ile oluyorsa öyle deneyin. Yok değilse üniversite sınavlarına hazırlanın. Yaşın verdiği olgunlukla daha ciddiyetle yaklaşırsınız.

Son düzenleme:
Okuyacaksanız tavsiyem geçerliliği olan bir bölüm olsun yani iş imkanı fazla olan. Çünkü çok fazla genç nüfusumuz ve çok fazla lisans mezunumuz var dolayısıyla işsizlik var. Size meslek edindirecek bir bölüm okumanızı tavsiye ederim. Örnek vermem gerekirse kesinlikle kötülemek icin demiyorum kendim de o hataya düştüm uyarmak için diyorum mesela tarih, sosyoloji, coğrafya, edebiyat, iibf deki bazı bölümler gibi direkt meslek vermeyen bölümleri okumayın. Teknik geçerliliği olan meslek edindiren veya yabancı dil üzerine olan bölümler olabilir.

Bir tanıdığım 29unda başladı ikinci üniversiteye.. Şimdi 33de mezun olacak.. Okumanın zamanı yok.. Yeterki insanda azim ve kararlılık olsun..
Ben tekrar okumak istesem ya öğretmen ya sağlık personeli olurdum.. Öğretmenlik hep hayalimdi, sağlıkta ölmeyecek bir meslek grubu.. En azından Türkiye de😐

Okumak istediginiz bölüm ne? Istihdami olan bir bölüm tercih edin. Malesef Turkiye'nin gercegi bu. 25 yas asla gec degil. Okumanın yasi yok.

istihdam olayına takılmayın bence, çünkü şuan tıp hariç kesin iş bulurum denilen bir bölüm yok. Siz ilgi alakanız seveceğiniz
bölümü okuyun zaten iş her türlü bulunur severek yaptıktan sonra

Merhaba aklınızdaki bölüm nedir? Disiplinli çalışma ile başarılamayacak şey yok ben buna inanırım. Fakültede 4. Sınıftayken 40 yaşında bir abimiz vardı sınıf arkadaşımız olarak. Yani önemli olan mutlu olmanız, böyle şeylerin genel anlamda geç kalmışlığı falan yok ❤️

Bende 27 yaşındayım Hemşirelik düşünüyorum Ve sizin gibi çok çekiniyorum

Doktorada alan degistirdim, daha yeni tezimi verdim. Doktora surecindeki alanimla ilgili global bir sirkette calismaya basladim, su anda ekip lideriyim. Yuksek lisansim baska bir alandaydi. Gecis sureci biraz sancili oldu ama sonuctan memnunum. Soyle dusunun lisans okumaya baslasaniz da baslamasaniz da 4 sene sonra 29 yasinda olacaksiniz. Neden istedigini gerceklestirmis 29 yasindaki lavinharper olmayasiniz ki?

Okulumu uzattım 5 yıllık evliyken 33 yaşında bitirdim. Daha önce bırakıp başka bölüm yazmadım diye çok pişmanım. Hiçbir şey için geç değil böyle şeyler bizde abartılıyor. Yurtdışında 50 yaşında hemşirelik okuluna gidiyorlar 😅

Kesınlıkle harekete gecmelısınız.. Son sınıfta, ikinci üniversitesini okuyan, bir cok dersini saydırıp, diğer derslerini bizimle alan bi ablamız vardı,hatta hamileydi,cok da severdik, doğumdan once diplomasını da aldı, kpssden güzel bir puan almıstı..35e yakındı yaşı onun da ☺️ okuduğunuz bolumle ilişkili bir lisans bolumu de secersenız, eskiden aldıgınız dersleri tekrar almanıza gerek de kalmaz

29 yaşında üni başladım 2 yıllık okudum dereceyle bitirdim bitirince işe girdim evlendim ,şimdi emeklilik için gün sayıyorum ,

hiçte imkansız değil , fırsatım olursa emekli olduktan sonra 2 yıllık daha okumak istiyorum ,

Kendinizi tanıyın o yönde bir bölüm seçin. Ben de yükseklisansa 28 yaşında başlamıştım. Ancak şuan çalışma alanımı değiştirmeyi düşünüyorum. Çünkü yaptığım işten zevk almıyorum. Çalışmaktan ve okumaktan zevk aldığım için Hukuk okumuştum ancak yeni yeni (ne yazık ki) anlıyorum ki benim ilgi alanım doğa. Bitkiler, hayvanlar... Hatta bu alanda önümüzdeki sene içinde çalışmalara başlayacağım gibime geliyor. Yaşım 30'u geçti, 7 senedir yaptığım işi bırakıp dediğim gibi başka bir alanda çalışmaya karar verdim. Üstelik büyük bir maddi risk alarak.
Bu hayatı bir kere yaşıyoruz neden kendimizi tanıyıp istediğimiz alanlarda çalışmayalım ki? Maddi getirisine takılmayın sevdiğiniz işi yapın :)

Yaşınızda ne var ki.. Üniversite sıralarında kaç yaşında insanlar var. Onları düşündüğümüzde genç bir yaşta bile sayılırsınız

Ben 30 yaşımda ünvli oldum örgün öğretimdi
arada bi hamilelik yaşadım doğurdum mezun oldum şükür

Arkadaşım 2 ünv mezunuydu 35 inde avukat olmaya karar verdi 2 sene hazırlandı kazandı bitirdi 2 yıllık avukat şimdi maşallah

Back
X