Ulaştırma Bakanı'ndan 'İstanbul trafiği çözülmez' itirafı

AngryPenguin

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
8 Haziran 2012
5.378
1.425
248
Plan ve Bütçe Komisyonu'nda konuşan Ulaştırma Bakanı Lütfi Elvan, "Avrasya tünelini de yapsak, 3'ncü köprümüz de tamamlansa İstanbul'un trafik sorununu çözmüş olamayız" dedi.

TBMM ’de her yıl tüm bakanlık, kamu kurum ve kuruluşlarının bütçeleri, önce Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, ardından da Genel Kurul'da ele alınıyor.

Özellikle komisyonda, tüm bakanlar tek tek bütçeleri ve bakanlık icraatı konusunda ayrıntılı bilgi verir, muhalefetin sorularını yanıtlar.

Hürriyet'ten Zeynep Gürcanlı ve Aysel Alp'in haberine göre, 2015 yılı bütçesinin görüşüldüğü Plan ve Bütçe Komisyonu’nda da durum değişmedi; Yaklaşık bir ay içinde bir yıllık Türkiye fotoğrafını ortaya koydu.

İşte komisyon toplantılarından öne çıkan başlıklar;
Plan ve bütçe komisyonundaki en çok tartışılan açıklamalardan birini Ulaştırma Bakanı Lütfi Elvan yaptı. Elvan,İstanbul ’un trafiği konusunda “Avrasya tünelini de yapsak, 3’ncü köprümüz de tamamlansa İstanbul’un trafik sorununu çözmüş olamayız” dedi.

İstanbul’a günde 150 bin araç girdiğini, mevcut D-100 otoyolunun ise ihtiyacı karşılamadığını kaydeden Elvan, bu nedenle Kocaeli’den ‘Yavuz Sultan Selim’ olarak adlandırdığı 3’üncü köprüye, buradan da Tekirdağ Kınalı’ya uzanan otoyol projesi için ihaleye çıktıklarını söyledi.
http://www.radikal.com.tr/turkiye/ulastirma_bakanindan_istanbul_trafigi_cozulmez_itirafi-1236456

Cesitli yapilar falan filan yapildigi sürece iş imkani da artacaktir, iş imkani arttigi sürece nüfus da artacaktir, nüfus arttığı sürece de araba ihtiyaci da artacaktir.
Istanbul'un trafiği asla duzelmez...

Cesitli yapilar falan filan yapildigi sürece iş imkani da artacaktir, iş imkani arttigi sürece nüfus da artacaktir, nüfus arttığı sürece de araba ihtiyaci da artacaktir.
Istanbul'un trafiği asla duzelmez...
Kesinlikle haklisin, keske baska illerde de İstanbul kadar is imkani olsa...
Bence acilen bi goc plani yapilmali, İstanbula yigilan bu kadar insan baska sehirleri cazip gorurse niye dursun İstanbulda.
Keske ben de gidebilsem İstanbuldan.
Bu kalabalik boyle devam ederse bi gun doga intikamini cok fena alicak, hic istemem bunu. Allah korusun.

Kesinlikle haklisin, keske baska illerde de İstanbul kadar is imkani olsa...
Bence acilen bi goc plani yapilmali, İstanbula yigilan bu kadar insan baska sehirleri cazip gorurse niye dursun İstanbulda.
Keske ben de gidebilsem İstanbuldan.
Bu kalabalik boyle devam ederse bi gun doga intikamini cok fena alicak, hic istemem bunu. Allah korusun.

Kiyamet Istanbul'da kopacak büyük ihtimalle. Çünkü herkes Istanbul'a geliyor :KK53:
Ama yine de bu sehirden başka bir yerde yasayabilecegimi sanmiyorum ben. Kalabaligi seviyorum. Sesi seviyorum. Istanbul'u cok seviyorum.Sessiz yerlerde yasayamam ama gönül ister ki Turkiyenin her sehrinde iş imkani olsun. Ama maalesef bu da bir oyun sanirsam..

Ama biz zaten İstanbul'un trafik sorununun çözülmeyeceğini biliyoruz, çözülemez, hatta İstanbul'da çözülemeyecek alt yapı, çarpık kentleşme, aşırı göç sorunlarını da unutmamak lazım.

Zamanında birçok ilçeye ki bunlardan bazıları bildiğiniz tarlaydı, ekili dikili tarla, ne zaman ki imara açıldılar heryer bina oldu, bina olması da sorun değil, bu binalar yapılırken o bölgenin gelişme hızı zamanla çoğalacak yapılar sonrası doğacak trafik ve alt yapı sorunları hesaba katılmadı, hep hesapsız davranmaktan bu hale geldi şehir.

İstanbul'un üstünde nerden baksanız en az 30-40 yıllık birikmiş sorunlar mevcut, şimdi taa 40 yıl öncesinden başlayan sıkıntıları çözmek mümkün mü? Hele de hala üstüne düşünmeden yapılaşmanın devam etmesine izin veriliyorken imkansız çözülemez.

Doğma büyüme İstanbul'lular sorun bakalım ailelerinize bundan 30 yıl önce Kavacık ne durumdaymış? Ümraniye'yi sorun, Çekmeköy, Sancaktepe diye biryer var mıymış sorun? Öğrenin oralar 30 yıl önce neymiş.
Aşırı göç var diye ilçeler oluşturuluyor ama alt yapı trafik planlaması yapılmadı hiç. Şimdi trafiğiydi, alt yapı sorunuydu derken şehir taşıyamayacağından çok yükle yüklendi.

İstanbul'u nefes alınmazcasına doldururlarsa herhalde trafik sorunu çözülmez.
Kapasitesinin çok çok üzerinde insan yerleşik durumda şuan.
Çözülmesi gereken bir sorun varsa o da göç meselesidir.

İstanbul'u nefes alınmazcasına doldururlarsa herhalde trafik sorunu çözülmez.
Kapasitesinin çok çok üzerinde insan yerleşik durumda şuan.
Çözülmesi gereken bir sorun varsa o da göç meselesidir.

Göç sorununun çözülmesi imkansız desem abartmış olmam herhalde. Zamanında İstanbul'a göç edenler işleri, arkadaş çevreleri, düzenleri orda olduğu için memleketlerine dönmezler kolay kolay, en azından yeni göçü engellesinler dersek onun içinde diğer şehirlere hareket kazandırılması lazım, zamanında tarım, hayvancılıkla gayet güzel geçinen yerlerde yeniden tarım ve hayvancılığı canlandırmaları, Anadolu'ya bol bol fabrika kurmaları, İstanbul'u finans merkezi yapacağım diye çabalamak yerine finans merkezini farklı bir bölgeye kaydırmaları gerekiyor. İstanbul'un gelişmeye değil, düzenlenmeye ihtiyacı var, gelişmesi gereken diğer şehirler bölgeler.

Biz hala ev, yol, havaalanı yapıyoruz, önceliği istihdama vermek gerekiyor, bu insanlar neden göç etti, köylerinde beldelerinde iş yoktu aş yoktu, İstanbul'da istihdama, yeni iş alanlarına gerek yok, sürekli bu şehre plaza, bina, onu bunu yapıyorlar diğer şehirlerden göçü teşvik ediyorlar.

Göç sorununun çözülmesi imkansız desem abartmış olmam herhalde. Zamanında İstanbul'a göç edenler işleri, arkadaş çevreleri, düzenleri orda olduğu için memleketlerine dönmezler kolay kolay, en azından yeni göçü engellesinler dersek onun içinde diğer şehirlere hareket kazandırılması lazım, zamanında tarım, hayvancılıkla gayet güzel geçinen yerlerde yeniden tarım ve hayvancılığı canlandırmaları, Anadolu'ya bol bol fabrika kurmaları, İstanbul'u finans merkezi yapacağım diye çabalamak yerine finans merkezini farklı bir bölgeye kaydırmaları gerekiyor. İstanbul'un gelişmeye değil, düzenlenmeye ihtiyacı var, gelişmesi gereken diğer şehirler bölgeler.

Biz hala ev, yol, havaalanı yapıyoruz, önceliği istihdama vermek gerekiyor, bu insanlar neden göç etti, köylerinde beldelerinde iş yoktu aş yoktu, İstanbul'da istihdama, yeni iş alanlarına gerek yok, sürekli bu şehre plaza, bina, onu bunu yapıyorlar diğer şehirlerden göçü teşvik ediyorlar.

Göç sorununun tek çözülebilme yolu diğer şehirleri canlandırmak zaten.
Ben doğma büyüme İstanbullu biri olarak üniversite için şehir dışına çıkana dek başka yerde yaşayamam zannediyordum.
Fakat rahatlık varmış, havası temiz, suyu temiz, yaşamı ucuz, en önemlisi ulaşımı sakin öyle güzel şehirleri varmış ki yurdumun...
Ve de tarihimizin uygarlıkları öyle güzel eserler bırakmış ki heryere...
İstanbulda hayatta kalmaya çalışmak biraz da angarya bir iş.
Şehrin kesinlikle söylediğin gibi düzenlenmeye ihtiyacı var her yönden. Söyleyeceğim şey ütopik olacak ama bu da İstanbul gerçeğinin tam anlamıyla düzelmesinin ne kadar imkansız olduğunu ortaya koyma amaçlı:
İstanbul halkının tamamiyle şehirden tasfiye edilip şehrin baştan aşağı tüm alt yapısıyla yeniden inşa edilmesi gerek.
O zaman çok daha düzenli bir yaşama alanı olacaktır. :)
Ulaşım sorunu mu?
Ancak o zaman 'çözdük' denilebilir.

Göç sorununun tek çözülebilme yolu diğer şehirleri canlandırmak zaten.
Ben doğma büyüme İstanbullu biri olarak üniversite için şehir dışına çıkana dek başka yerde yaşayamam zannediyordum.
Fakat rahatlık varmış, havası temiz, suyu temiz, yaşamı ucuz, en önemlisi ulaşımı sakin öyle güzel şehirleri varmış ki yurdumun...
Ve de tarihimizin uygarlıkları öyle güzel eserler bırakmış ki heryere...
İstanbulda hayatta kalmaya çalışmak biraz da angarya bir iş.
Şehrin kesinlikle söylediğin gibi düzenlenmeye ihtiyacı var her yönden. Söyleyeceğim şey ütopik olacak ama bu da İstanbul gerçeğinin tam anlamıyla düzelmesinin ne kadar imkansız olduğunu ortaya koyma amaçlı:
İstanbul halkının tamamiyle şehirden tasfiye edilip şehrin baştan aşağı tüm alt yapısıyla yeniden inşa edilmesi gerek.
O zaman çok daha düzenli bir yaşama alanı olacaktır. :)
Ulaşım sorunu mu?
Ancak o zaman 'çözdük' denilebilir.
Bende doğma büyüme İstanbul'luyum, 40 yıl İstanbul'un Anadolu Yakası'nda ikamet ettim, 40 yaşına kadar aynen sizin gibi düşünüyordum, İstanbul'dan hatta doğduğum ilçeden vazgeçemem gibi geliyordu, 2 yıl önce kalabalık, pahalılık, trafik vs derken eşimle bir tepemiz attı 2 gün içinde karar verip İstanbul'dan ayrıldık, oh beee Dünya varmış:-) Hayat ucuz, hava tertemiz, trafik sorunu yok, stres olmadığı için insanlarda sakin, öyle yan baktın, yol vermedin kavgaları da yok.

İstanbul'u seviyor muyum evet seviyorum ama yaşanılacak halden çıktı artık, valla söylediğiniz gerçekten ütopik olmuş:-) Hiçbir büyüğümüz yapmaz bunu ama yapsalar gerçekten çok iyi olurdu.

O zaman belki sizin bizim gibi İstanbul'lu olupta başka yerlere göç edenlerde kendi memleketine dönerdi:KK14:

Bende doğma büyüme İstanbul'luyum, 40 yıl İstanbul'un Anadolu Yakası'nda ikamet ettim, 40 yaşına kadar aynen sizin gibi düşünüyordum, İstanbul'dan hatta doğduğum ilçeden vazgeçemem gibi geliyordu, 2 yıl önce kalabalık, pahalılık, trafik vs derken eşimle bir tepemiz attı 2 gün içinde karar verip İstanbul'dan ayrıldık, oh beee Dünya varmış:-) Hayat ucuz, hava tertemiz, trafik sorunu yok, stres olmadığı için insanlarda sakin, öyle yan baktın, yol vermedin kavgaları da yok.

İstanbul'u seviyor muyum evet seviyorum ama yaşanılacak halden çıktı artık, valla söylediğiniz gerçekten ütopik olmuş:-) Hiçbir büyüğümüz yapmaz bunu ama yapsalar gerçekten çok iyi olurdu.

O zaman belki sizin bizim gibi İstanbul'lu olupta başka yerlere göç edenlerde kendi memleketine dönerdi:KK14:
Avrupa Yakasında yaşasaydınız çok daha erken alırdınız o güzel kararı eminim. (;
Metropol yaşamı insanın ömrünü ne kadar törpülüyorsa Andadolu yaşamı o kadar rahatlatıyor bünyeyi.
Dilerim İstanbul'u da birgün yaşanır hale getirirler. :KK51:

Avrupa Yakasında yaşasaydınız çok daha erken alırdınız o güzel kararı eminim. (;
Metropol yaşamı insanın ömrünü ne kadar törpülüyorsa Andadolu yaşamı o kadar rahatlatıyor bünyeyi.
Dilerim İstanbul'u da birgün yaşanır hale getirirler. :KK51:
Bak o doğru işte, arasıra Avrupa Yakası'na geçiyordum da ufo görmüş masum köylüye dönüyordum:KK70:

Back
X