• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

....Ülke nerede?? Hangi kıtada?? Başkenti Neresi?? Komşuları Kim??

MyHoS

♥ oğLum YAMAN'ım ♥
Kayıtlı Üye
10 Aralık 2009
4.111
5
156
39
Tekirdağ
Arkadaşlar merhaba...

ben üniversite mezunu biriyim çalışıyorum aynı zamanda yüksek lisans sınavlarına hazırlanıyorum...

Buna rağmen coğrafi bilgilerim çoğu zaman eksik kalıyor...ya da unutuyorum...:59::14:

Lise mezunu olan anne ve babama (neredeyse 30 yıl öncesinin öğrencileri) ne zaman kafama takılan bir ülke olsa yerini sorsam ya da bir bilgi yarışmasında buna benzer bir soru olsa konumu ve başkentine kadar cevap veriyorlar...:34:

Eski eğitim sistemi daha iyiydi yenisi kötü biz hiçbirşey öğrenmeden mezun olmuşuz gibi tartışmaya açık olacak bir durum savunmuyorum...:51:

beni düşündüren yarın anne baba olunca kendi çocuklarımıza bu konuda cevap verememek...:43:

görsel hafızanın yararlarını da hesaba katarak yeni bir oyun açıyorum umarım katılım olur ve faydasını görürüz...:34:

şimdi ben bir ülke yazacağım yanında da kıtasını başkentini ve komşularını...

ülkenin son harfi ile sizde altına devam edeceksiniz aynı şekilde kıtasını başkentini ve komşularını yazarak...(ilave bilgiler de ekleyebilirsiniz Örn:hangi denize-okyanusa kıyısı var gibi...)

iyi oyunlar...

Dünya üzerinde bağımsız olan ve bayrakları uluslararası arenada tanınan devlet sayısı 222...

kıtalar haritası (alıntıdır)
dunya-haritasi-kitalar.jpg

Bunlardan biri;

HırvatistaN

Kıta:avrupa
Başkenti:Zagrep
Komşuları:Bosna Hersek, Macaristan, Karadağ, Sırbistan, Slovenya
ayrıca adriyatik denizine kıyısı var...

buda güzel hırvatistandan güzel bir resim:71: (resim alıntıdır)
h%C4%B1rvatistan

Son düzenleme:
süper bi yazı olmuş ellerinize sağlık:16:
bu da nazicane benden
Barbados, bağımsız bir ada ülkesidir.Güney Karayipler bölgesinde uzanan ülke Karayip Antil Adaları zincirinin bir parçasıdır. Amerika ülkeleri'nden biridir. Konumuyla Güney Amerika kıtasına bitişiktir.Barbados'a en yakın ada komşuları Saint Lucia, Saint Vincent ve Granada batıda, Grenada güney batıda ve Trinidad Tobago güneyde olup Barbados bu ülke ile şimdi sabit resmi denizcilik sınırını onunla paylaşır.Başkenti Bridgetown'dır

alıntıdır.
$baRbaDos.webp

Öncelikle oynarken öğrenilcek konu için seni tebrik ediyorum.:71: ve ilk benden gelsin.

Bahama adaları$bahama.gif

$bahamalar.webp

Konum: Karayipler'de, Kuzey Atlas Okyanusunda adalar grubu, Florida eyaletinin güneydoğu kıyısı açıklarında, Küba ve Hispaniola`nın kuzeyinde yer alır.

Başkenti; Nassau

Coğrafi konumu: 24 15 Kuzey enlemi, 76 00 Batı boylamı

Haritadaki konumu: Orta Amerika ve Karayipler

Yüzölçümü: toplam: 13,940 km²

kara: 10,070 km²

su: 3,870 km²

Din: Baptistler %32, Anglikanlar %20, Roma Katolikleri %19, Methodistler %6, diğer %23

Dil: İngilizce, Creole (hem Avrupa, hem de Asya soyundan gelen kişilerin konuştuğu dil)

ALINTIDIR....

Son düzenleme:
arkadaşlar biten harfle ülke yazacaktınız yani hırvatistan "N" harfi ile başlayan bir ülke olması gerekiyordu olsun..:34:

"A" ile devam edelim...

teşekkürler emeklerinize güzel şeyler öğrenicezz...
:71:

Avustralya

$Endeavour_replica_in_Cooktown_harbour.webp$avustralya.webp$avustralya-sydney.webp

Avustralya, güney yarım kürede yer alan bir ülkedir. Hint ve Büyük Okyanus arasında uzanır. Okyanusya kıtasında bulunur ve kıtanın çok büyük bir bölümünü kaplar.

8.617.930 km² karada, 80.920 km² sularda olmak üzere toplam 8.686.850 km²'lik bir alana kurulmuştur. Hiçbir ülkeyle kara sınırı yoktur. Çevresinde sadece 25.760 kilometrelik bir sahil şeridi vardır.

Komşuları : Endonezya, Doğu Timor, Papua Yeni Gine, Solomon Adaları, Vanuatu, Yeni Kaledonya ve Yeni Zelanda'dır.

Başkenti : Canberra

En büyük şehri : Sydney

AvusturyA$avusturya_bayra.webp

$avusturya_hallstatt_kıs-1295558022.webp$47-Avusturya-Macaristan_imp_st_germain_1919_Trianon_1920.webp

Başkenti: Viyana
Konum: Orta Avrupa'da, İtalya ile Slovenya'nın kuzeyinde yer alır.
Coğrafi konumu: 47 20 Kuzey enlemi, 13 20 Doğu boylamı
Haritadaki konumu: Avrupa
Yüzölçümü: toplam: 83,870 km²
kara: 82,444 km²
su: 1,426 km²
Sınırları: toplam: 2,562 km
Sınır komşuları: Çek Cumhuriyeti 362 km, Almanya 784 km, Macaristan 366 km, İtalya 430 km, Liechtenstein 35 km, Slovakya 91 km, Slovenya 330 km, İsviçre 164 km
Tüm ülkeyi kapsayan resmi dil: Almanca
Carinthia eyaletindeki resmi dil: Slovence
Burgenland eyaletindeki resmi dil: Hırvatça
Burgenland eyaletindeki resmi dil: Macarca

Son düzenleme:
Amerika Birleşik Devletlerİ

Komşuları:Kanada, Küba, Meksika
Kıta:Amerika
Başkenti:Washington

San_Francisco_-_ABD.jpg

İtalyA $it.webp

$pizza.webp$italya_venedik01.webp$italya-roma.webp

Konum:Avrupa'nın güneyinde, Akdeniz'e uzanmış çizme şeklinde bir yarımada olan İtalya, tarihi abidelerle dolu bir ülkedir. 301 bin 323 kilometrekarelik yüzölçümü ve 56 milyon 960 bin kişilik nüfusuyla Almanya, Fransa ve İngiltere'yle beraber Avrupa'nın en büyük dört ulusu içinde yer almaktadır.
Başkenti: Roma
Komşuları:Sınır komşuları kuzeyde İsviçre, kuzeybatıda Fransa, kuzeydoğuda Slovenya'dır. Güneyde ve batıda Akdeniz, doğuda Adriyatik Denizi ile çevrelenmiştir.
Dil:İtalyanca
Din:Katolik

Son düzenleme:
şimdi farkettim ki birçok ülke "A" harfi ile bitiyor...

Sıkıştığınız yerde harf değiştirin arkadaşlar...

Maksat birşeyler öğrenmek...:34:

Son düzenleme:
şimdi farkettim ki birçok ülke "A" harfi ile bitiyor...

Sıkıştığınız yerde harf değiştirin arkadaşlar...

Maksat birşeyler öğrenmek...:34:

Bencede sıkışılan yerde bir sonraki harf devreye girsin . :61:

Son düzenleme:
Avustralya

Eki Görüntüle 173390 Eki Görüntüle 173391 Eki Görüntüle 173392

Avustralya, güney yarım kürede yer alan bir ülkedir. Hint ve Büyük Okyanus arasında uzanır. Okyanusya kıtasında bulunur ve kıtanın çok büyük bir bölümünü kaplar.

8.617.930 km² karada, 80.920 km² sularda olmak üzere toplam 8.686.850 km²'lik bir alana kurulmuştur. Hiçbir ülkeyle kara sınırı yoktur. Çevresinde sadece 25.760 kilometrelik bir sahil şeridi vardır.

Komşuları : Endonezya, Doğu Timor, Papua Yeni Gine, Solomon Adaları, Vanuatu, Yeni Kaledonya ve Yeni Zelanda'dır.

Başkenti : Canberra

En büyük şehri : Sydney

bunda hep takılıyorum işte...

başkenti hep Sydney sanıyordum...

artık hayatta unutmam...
:1:

İRAN

$800px-Naghshe_Jahan_Square_Isfahan_modified.webp$32.webp$iran.webp

Resmî Adı : İran İslam Cumhuriyeti

Resmi Dil : Farsça

Resmi Dini ve Mezhebi : Şiilik

Kıta : Asya

Başkent : Tahran

Komşuları : Türkiye, Azerbaycan, Ermenistan, Irak, Pakistan, Afganistan ve Türkmenistan

Yüzölçüm : 1.648.000 km²

bunda hep takılıyorum işte...

başkenti hep Sydney sanıyordum...

artık hayatta unutmam...

Ben de hep Sydney zannederdim :1: en büyük ve en popüler şehri olduğu için insanların aklında böyle yer etmiş sanırım :31:

:34:
Bu arada; bu güzel ve son derece faydalı oyun başlığını açtığın için teşekkür ederim ve kutlarım arkadaşım :70:

İtalya gezip görmek istediğim ülkelerden biri :31: bunda Venedik' in romantik atmosferinin etkisi de var sanırım :9: :16: :69:

Ben de hep Sydney zannederdim :1: en büyük ve en popüler şehri olduğu için insanların aklında böyle yer etmiş sanırım :31:

:34:
Bu arada; bu güzel ve son derece faydalı oyun başlığını açtığın için teşekkür ederim ve kutlarım arkadaşım :70:

rica ederim..

beğendiyseniz ne mutlu bana...

hem birşeyler öğrenmiş oluruz...hemde araştırırken daha kalıcı bilgiler ediniriz diye düşündüm...

NijeryA $nijerya0_bayrak.gif

$Nijerya.webp$www.yeniresim.com_-_lke_Resimleri_-_Nijerya_-.webp

Başkenti: Abuja
Konum: Batı Afrika'da, Gine Körfezi kıyısında, Benin ile Kamerun arasında yer almaktadır.
Coğrafi konumu: 10 00 Kuzey enlemi, 8 00 Doğu boylamı
Kıta: Afrika
Yüzölçümü: 923,768 km²
Komşuları:Benin 773 km, Kamerun 1,690 km, Cad 87 km, Nijer 1,497 km
Sahil şeridi: 853 km

AzerbaycaN

Kıta:Asya ve Avrupa
Başkenti:Bakü
Komşuları:Rusya,İran,Gürcistan
Doğusunda Hazar Denizi var burdan bol bol petrol çıkartılır

b-415242-azerbaycan_.jpg

baku.jpg

Norveç $b-405042-Norveç_Bayrağı_Küçük_Boy.webp

$resimland-norvec-resim.webp$bergen-norway-norvec.gif

Konum: Kuzey Avrupa'da, Kuzey Denizi ve Kuzey Atlas Okyanusu arasında, İsveç'in batısında yer alır.
Başkenti: Oslo
Coğrafi konumu: 62 00 Kuzey enlemi, 10 00 Doğu boylamı
Kıta: Avrupa
Yüzölçümü: 323,802 km²
Sınırları: 2,542 km
Komşuları: Finlandiya 727 km, İsveç 1,619 km, Rusya 196 km
Sahil şeridi: 25,148 km
Dil:İskandinavca
Din: Evangelik Lutherciler %86, diğer Protestanlar ve Roma Katolikleri %3, diğer %1, bilinmeyen %10

Back
X