ultrason gebelik

elmayiyen

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Kasım 2022
227
41
28
29
ultrasonla sadece yumurtalıklara bakılarak (rahime bakılmadan) gebelik varsa görülebilir mi

ultrasonla sadece yumurtalıklara bakılarak (rahime bakılmadan) gebelik varsa görülebilir mi
Sanırım vajinal ultrason oldunuz.

Pelvik ultrason hangi nedenlerle kullanılır? Rahim, rahim ağzı, yumurtalıklar, Fallop tüpleri ve mesane ile ilgili olabilecek hastalıklar araştırılır. Ultrason muayeneleri aşağıdaki bulguların teşhisine yardımcı olur. Transvajinal ultrason endometrium (rahim iç duvarı) ve yumurtalıkları görüntülemek için yapılır.

O kadar kafam karıştı ki Google ile arattım hangi ultrason türü olursa olsun görülüyor diye biliyorum rahim. Yani önce rahim görülür üst kısımda yumurtalıklar görülür. Rahme de bakılır.

yok vajinal ultrason değildi normal karından yani adetim düzensiz diye gitmiştim ve hatırladığım sadece sağ kasığıma baktı ve ara ara sol kasığımda kalp atışı gibi atış hissediyorum ondan merak etmiştim

Hissettiğiniz sizin kendi kalp atışınız. Ya da damarla alakalı bir şeydi tam hatırlamıyorum. Kasık ve karın bölgesine gözünüzle dikkatli bakarsanız hareket ettiğini görürsünüz. Gebeler bebeğin kalp atışını ancak ultrason ile görebilir ve duyabilir. Yani hissedilmez. Gebelik olsaydı doktor kesinlikle görürdü

a teşekkür ederim araştırıyorum hiçbir yerde yanıt alamıyordum rahim ve yumurtalık farklı yerlerde nede olsa ve sadece yumurtalığa bakılarak görülmez sanmıştım

a teşekkür ederim araştırıyorum hiçbir yerde yanıt alamıyordum rahim ve yumurtalık farklı yerlerde nede olsa ve sadece yumurtalığa bakılarak görülmez sanmıştım
Adet düzensizliği ile gittiğiniz için doktorunuz herşeye bakmıştır merak etmeyin

Yüzeysel karından yapılan bir ultrasondan bahsediyorsan baya bi büyümüş olmalı bebek yani doktorlar vajinal ultrason yapıyor çünkü daha net görünüyor o şekilde vajinal ultrasondan korkmayın kist filan varsa da rahat görür gebeliğin düşmesinede sebep olmaz çünkü ikisinin bağlantısı farklı.. kontrollerinizi ihmal etmeyin hamile kadınlar defalarca rahim ultrasonundan geçiyor

şüpheli ilişkiden 2.5 ay sonra falan muayene oldum olsaydı görebilirdi diye düşünüyorum çünkü çok zaman geçmişti tek merak ettiğim sadece pelviklere bakarak gebeliği görebilir miydi

şüpheli ilişkiden 2.5 ay sonra falan muayene oldum olsaydı görebilirdi diye düşünüyorum çünkü çok zaman geçmişti tek merak ettiğim sadece pelviklere bakarak gebeliği görebilir miydi
2.5 ay baya bi zaman görürdü bence

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…