Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Sanırım vajinal ultrason oldunuz.ultrasonla sadece yumurtalıklara bakılarak (rahime bakılmadan) gebelik varsa görülebilir mi
yok vajinal ultrason değildi normal karından yani adetim düzensiz diye gitmiştim ve hatırladığım sadece sağ kasığıma baktı ve ara ara sol kasığımda kalp atışı gibi atış hissediyorum ondan merak etmiştimSanırım vajinal ultrason oldunuz.
Pelvik ultrason hangi nedenlerle kullanılır? Rahim, rahim ağzı, yumurtalıklar, Fallop tüpleri ve mesane ile ilgili olabilecek hastalıklar araştırılır. Ultrason muayeneleri aşağıdaki bulguların teşhisine yardımcı olur. Transvajinal ultrason endometrium (rahim iç duvarı) ve yumurtalıkları görüntülemek için yapılır.
O kadar kafam karıştı ki Google ile arattımhangi ultrason türü olursa olsun görülüyor diye biliyorum rahim. Yani önce rahim görülür üst kısımda yumurtalıklar görülür. Rahme de bakılır.
Hissettiğiniz sizin kendi kalp atışınız. Ya da damarla alakalı bir şeydi tam hatırlamıyorum. Kasık ve karın bölgesine gözünüzle dikkatli bakarsanız hareket ettiğini görürsünüz. Gebeler bebeğin kalp atışını ancak ultrason ile görebilir ve duyabilir. Yani hissedilmez. Gebelik olsaydı doktor kesinlikle görürdüyok vajinal ultrason değildi normal karından yani adetim düzensiz diye gitmiştim ve hatırladığım sadece sağ kasığıma baktı ve ara ara sol kasığımda kalp atışı gibi atış hissediyorum ondan merak etmiştim
a teşekkür ederimHissettiğiniz sizin kendi kalp atışınız. Ya da damarla alakalı bir şeydi tam hatırlamıyorum. Kasık ve karın bölgesine gözünüzle dikkatli bakarsanız hareket ettiğini görürsünüz. Gebeler bebeğin kalp atışını ancak ultrason ile görebilir ve duyabilir. Yani hissedilmez. Gebelik olsaydı doktor kesinlikle görürdü![]()
Adet düzensizliği ile gittiğiniz için doktorunuz herşeye bakmıştır merak etmeyina teşekkür ederimaraştırıyorum hiçbir yerde yanıt alamıyordum rahim ve yumurtalık farklı yerlerde nede olsa ve sadece yumurtalığa bakılarak görülmez sanmıştım
şüpheli ilişkiden 2.5 ay sonra falan muayene oldum olsaydı görebilirdi diye düşünüyorum çünkü çok zaman geçmişti tek merak ettiğim sadece pelviklere bakarak gebeliği görebilir miydiYüzeysel karından yapılan bir ultrasondan bahsediyorsan baya bi büyümüş olmalı bebek yani doktorlar vajinal ultrason yapıyor çünkü daha net görünüyor o şekilde vajinal ultrasondan korkmayın kist filan varsa da rahat görür gebeliğin düşmesinede sebep olmaz çünkü ikisinin bağlantısı farklı.. kontrollerinizi ihmal etmeyin hamile kadınlar defalarca rahim ultrasonundan geçiyor
teşekkür ederimAdet düzensizliği ile gittiğiniz için doktorunuz herşeye bakmıştır merak etmeyin![]()
2.5 ay baya bi zaman görürdü benceşüpheli ilişkiden 2.5 ay sonra falan muayene oldum olsaydı görebilirdi diye düşünüyorum çünkü çok zaman geçmişti tek merak ettiğim sadece pelviklere bakarak gebeliği görebilir miydi
rahim ve pelvik farklı bölgeler yinede görülür müydü2.5 ay baya bi zaman görürdü bence
Vajinal ultrason kadar net olmasada görülürdürahim ve pelvik farklı bölgeler yinede görülür müydü
anladım teşekkür ederimVajinal ultrason kadar net olmasada görülürdü