Ultrason görüntüsü hakkında görüşlerinize ihtiyacım var

aDaLLy

Poyraz'ım kollarımda :)
Kayıtlı Üye
28 Nisan 2008
1.327
40
363
37

Arkadaşlar üç hafta önce devlet hastanesine kontrole gittim.Doktor karnımdan ultrasonla bakıp keseyi gördüğünü ama bebeği göremediğini, boş gebelik ya da erken gebelik olabileceğini söyleyip 10 gün bekleyeceğimizi söyledi.Geçen hafta tekrar kontrole gittiğimde vajinal ultrasonla baktığında bebeği de gördü kalp atışıda var ve gayet sağlıklı dedi.Ama şüphe duymamın nedeni eğitim ve araştırma hastanesi olmasına rağmet ultrason görüntüsünün kötü olması ve benim birşey anlayamamam.Bir de kalp atışı var demesine rağmen bana dinletmemiş olması.İçim hala rahat değil.Normal olarak bu gün tam 8 haftalık olması gerekli.Yani doktora göre.Ama ben sizin tecrübelerinizden de yararlanmak istiyorum.Eğer ki konu yanlış yerdeyse taşınırsa seviniri.Şimdiden teşekkürler hepinize.Allah'ım kimseyi bebek özlemiyle sınamasın.Önce göbişler sonra kucaklar bebek dolsun inşallah

Son düzenleme:
görüntü sizin de dediğinize gibi net değil fakat orda iki tane artıyla işaretlemiş muhtemelen bebeğinizin olduğu yer orası

Sadece bir tek arkadaşımız mı bu konuda fikrini belirtti.O kadar kişi bakıyor ama yazmıyor.Ne kadar güzel.Olsun canınız sağolsun ne yapalım.Ama çok aktif olmadığımdan kaynaklı olsa gerek.

canım ultrason görüntünde bebeğinin boyu işaretlenmiş. iki işaretin arası bebeğin. altta bilgiler yazıyor. bebeğin 7 hafta 3 günlük. boyuda 1.4mm
bazı hormon testleri için bende eğitim araştırma hastanesine gitmiştim. benimde bebeğim 7 haftalıktı. karnımdan baktı haftasıyla uyumlu, kalp atışları var dedi. bana göstermedi bile bırak kalp atışlarını dinletmeyi... malesef kalp atışları için özele gitmen gerek. devlette pek ilgilenmiyorlar. verdikleri ultrason çıktısıda net değildi. üstelik beni muayene eden yard. doçentti...
ama merak etme bebeğin gayet iyi. Allah tamamına erdirsin

Bu eğitim ve araştırma hastaneleri neden bu şekilde anlamış değilim canım.Halbu ki daha iyi olmalılar bu konuda.Okuyup cevap verdiğin için çok teşekkürler Allah'ım sağıkla bebeklerimizi kucaklarımıza almayı nasip etsin inşallah :)

Ben de 6 haftalık gittiğimde seninki gibi oldu.Kese var ama bebek yoktu.Bir hafta sonra tekrar gittiğimde bebeği de gördü kalp atışlarını da.Ben kalp atışlarının sesini 9.haftada duydum.Endişe etme.Ayrıca ben özel hastaneye gidiyorum.Yani bazen böyle durumlar oluyor.Allah sağlıkla kucağımıza almak nasip etsin:)

Okutup cevap verdiğin için sağol canım Dün özele gittim sağolsun doktor çok iyiydi.Gayet net olarak kendisinide kalpt atışını da gösterdi.Folic asit verdi bir sürü öneride bulundu.Şu anda 8+2 deyiz çok şükür.Rabbim sana da sağlıklı kucağına almayı nasip etsin inşallah

Slm canım. Ultrason görüntüsü net değil doğru. Ama sorun yok dedilerse yoktur böyle bir risk alamazlar üzme tatlı canını. İlk başlarda öyle oluyor hamileliğe bile zor inanıyor insan.
Ben de devlet hastanesine gidiyorum 8 haftalıkken kalp atışları göründü dr. ekranda gösterdi bana ama duyulmadı. Sorduğum zamanda devlet hst.lerinin ultrasonları eski model olduğundan ses duyulmuyor demişti. Ben de özel hastaneye sırf kalp atışını duymak için gitmiştim.
Teyzem de 7 haftalık hamile o da geçen gün beni aradı hastanedeyim muayene oldum çıktım sence bişey sormam lazım mı dedi. Dedim göstermedi mi sana ekranı , kalp atışlarını hayır dedi. Tekrar girdi sordu doktor sorun yok gördük biz demiş. Düşün teyzeme ekranı bile göstermemiş o da sormamış aklına gelmediğinden.
Yani anlayacağın devlette, özeldeki gibi ilgi beklemeyeceksin , sen soracaksın sürekli, ekranı bende görebilir miyim bana da gösterirmisiniz bebeğimi diyeceksin vs. Öyle kontrollü gidemiyorsun maalesef. Kilonu bile sormuyorlar, hep sen takipte, tetikte olacaksın.. ben öyle yapıyorum şahsen.
Eğer imkanın varsa git bir özel hastaneye hem bebeğini gör ekrandan, hem kalp atışını duy inan bunun için değer.

ben başından beri hep özele gittim bebek 3,5 cm likken bile ultrason görüntüsünde eli kolu burnu ağzı herşeyi belliydi.
sonra acil olarak devlete gittim ne yazıkki devletteki cihaz imkanları çok kötü elime verdiği ultrason çıktısında sadece bir kütle vardı, cinsiyetini sordum bu cihazda görebilmem mümkün değil dedi
devlette doktorlar iyi olsada ellerindeki imkanlar özele göre çok kısıtlı.
sen canını sıkma,Rabbim hayırlısıyla bebeğini kucağına almanı nasib etsin inşallah.

Evet canım ya devlet hastanesi imkanlarından kaynaklı bir de çok fazla hasta olmasından kaynaklı doktorları deliriyor sanırım hemen bakıp başlarından savıp diğer hastaya geçiyorlar.Ama dayanamadım doktorumu özelde belirledim artık Allah nasip ederse hep oraya gidicem.İnan doktorun önünde bir monitör benim karşımda bir monitör ben kalbini görene kadar uğraştı durdu Allah razı olsun.Gördüğümde ki mutluluğumu benimle paylaşan bir doktorum olması harika.Devlette ki doktor var dedi gönderdi.Özelde ki doktorum ise tansiyon kilo ilaç takviyesi yenilecekler yenmeyecekler yürüyüşler vs vs bir sürü tavsiyede bulundu ve çok memnunum.Sağol canım yorumun için beni mutlu ettin

Ahh canım benim eli kolu burnu ağzı dedin içim bi acayip oldu valla İnşallah Rabbim bebeklerimizi kucağımızı alıp koklamayı nasip eder sağlıkla hepimize

arkadaşlar herkesin başına gelen şeyin tam tersi benim başıma gelmiş herhalde :) 4+6 haftalıkken özele gittiğimde doktor keseyi görmüştü ama kesenin boyutunu bile söyleyememişti. cihazı çok eskiydi. hatta bana kesen biraz küçük de demişti moralim nasıl ama nasıl bozulmuştu anlatamam. değerim 3660 iken kesemin normalden küçük olmasını dert etmiştim. 15 gün sonra muayeneye gel dedi. ama şehr dışında olduğum için 13 gün bekledim sonra bulunduğum ilçenin devlet hastanesine gittim. 6+5 idim dün. odaya girer girmez hemşireye ilk sorduğum şey ultrasonların kaç boyutlu olduğuydu :) hemşire boyutunu tam bilmiyorum ama daha 2 ay önce geldi çok iyi cihazlar dedi. neyse ben daha kalp atışını duymayı bırakın doktor kesenin içinde bebek var desin diye dua ede ede gitmiştim. neyse doktor bakıyor artık ultrasonla birden pıt pıt pıt diye sesler gelmeye başladı. doktor duyuyor musun bebeğinin kalp atışlarını demesin mi :) amanınnn nasıl mutlu oldum nasıl mutlu oldum anlatamam :) sonra bana bebeğin kalbini gösterdi doktor. ben hala sevinç içinde sesimi bile çıkartamıyorum :) devlet hastanesinden beklentim yoktu hiç kalp atışını dinleyeceğime dair. en son doktor ben kalkmadan tekrar dinletti kalp atışlarını. çook ama çook iyiydi doktor. bir sürü tavsiyede bulundu bana. özeldeki doktor sadece moral bozmuştu

Allahıma şükrler olsun geçen ay kimyasal gebelik yaşarken ki ağladığım günleri unutturdu bana bu ay

bebeğin hayırlı uğurlu olsun..Allahım sağlıklı gebelik geçirmenizi ve bebeğinizi sağlıkla kucağınıza almanızı nasip etsin..
maalesef bazı hastanelerde kullanılan cihazlar eski olduğu için ne kalp atışı nede bebk görünüyor...ben özele gittiğim halde kese boş görünüyor boş gebelik olabilir demişti.aynı gün 1saat içinde başka özel hastaneye gittik ve bebeğimide kalbinide net gördük..amakalp atışını şimdi dinletemem bir sonraki muayeneye geldiğinde dinleriz demişti.. korkma eeğer doktorun bebeği ve kalp atışını gördüyse sorun yoktur..sorun olsaydı çekinmeden hemen söylüyorlar.. başka bir doktora daha gitmenizde fayda var.. cihazlarının görüntüsü iyi olan hastaneyi araştırmanızda fayda var.

gözünaydınnn çok sevindim bebeğin hayırlı uğurlu olsun..Allahım sağlıklı gebelik geçirmenizi ve bebeğinizi sağlıkla kucağınıza almanızı nasip etsin..

gözünaydınnn çok sevindim bebeğin hayırlı uğurlu olsun..Allahım sağlıklı gebelik geçirmenizi ve bebeğinizi sağlıkla kucağınıza almanızı nasip etsin..

çook teşekkür ederim seninki de hayırlı uğurlu olsun. İnşallah hepimiz sağlıklı bi gebelik geçiririz

Ay canım inan gülümsedim Tabi ki kötü niyetli algılama bir hoş oldu içim okurken çünkü bebek var demesini beklerken birden kalp atışını duymak nasıl güzel bir duygu tahmin edebiliyorum az çok.Senin adına çok sevindim.Bu ayın 25'inde tekrar muayenem var inşallah herşey güzel gidiyordur.Rabbim sağlıkla kucaklarımıza almayı nasip etsin bebişlerimizi

Teşekkürler canım Allah'ım hepimize sağlıklı gebelikler ve bebekler nasip etsin inşallah Bir kez boş gebelik yaşayınca insan ikinciden de korkuyor haliyle ama çok şükür yaşatmadı Rabbim ikinciye bebeği nasip etti bize

amin cnm inşallah sağlıkla kucaklarımıza almak nasip olur :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…