ultrason lütfen cvp :(

angelsnr

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
11 Nisan 2011
197
1
0
İstanbul
arkadaslarr benim bebeğimde sıvı azaldıgında sık ultrasona girdim haftada 3 defa bile... ama öülorum korkudan acaba cocuguma böle bişey olcakmı diye doktora giderken ultrason zararmı verio acaba.. doktor bi sorun olmaz dio .. ama başkaları beyninde hasar olur dedi kafayı yemek uzereyim.. :( etrafında çevresinde hic sık ultrasona giren oldumu.. Allah rızası icin cvp verin :(((

merhabalar öncelikle boşuna üzülmeyin.ben 3 kez hastaneye yattım düşük tehtidi ile kanamam çok oldugu için günde 2 kez aldılar beni ultrasona.1 hafta hergün girdim 2 şer kez ben rahatım sende raahat ol.

Önceki gün kontrolümde doktorumla konuştuk bana avrupada bile en fazla 2 defa giriyor gebe kadınlar ultrasona dedi o yüzden ben hastalarımı fazla ultrasona sokmak istemiyorum dedi zararı olmasa söylemez değilmi 32 haftalık gebeliğimde ben 6 kez girdim daha önce bilsem bu kadar girmezdim.

canım ultarosunun hiç bir zararı yok.. çünkü ses dalgalarıyla çalışıyor.. ben hamileliğimin ilk 6 ayı her hafta girdim korkudan.. çok ta sağlıklı bi kızım var.. böyle yanlış şeylerin kafanı karıştırmasına izin verme..

evet ultrason ses dalgariyla calisan bir alat.. Gecen hafta dogumkursundaki ebe o ses dalgalarinin ama bebek icin cok sesli oldugunu, sanki yani baslarindan tren geciyormus gibi hissedildigini söyledi... O yüzden bebekler ultrasonda cok hareketli oluyorlar.. Hoslanmadiklarindan...

Ama zarari yok...

Son düzenleme:
gecmis olsun cnm allah sifa versinnn..kaç haftalık hamilesinn... bi sorun olmazmı sence :((

merhaba şükürler olsun 19 hafta 3 günlük hamileyim.benim kanamam çok aşırıydı ,bende plasenta previa varmış hastanede anlamadılar.düşük tehtidi denildi.özel den doktora gittim doktor gördü.bebegimin eşi aşagıdaymış.herneyse bizler mecbur kaldıgımız için girdik ultrasona yüregini ferah tut.bişe olmaz.

merhaba şükürler olsun 19 hafta 3 günlük hamileyim.benim kanamam çok aşırıydı ,bende plasenta previa varmış hastanede anlamadılar.düşük tehtidi denildi.özel den doktora gittim doktor gördü.bebegimin eşi aşagıdaymış.herneyse bizler mecbur kaldıgımız için girdik ultrasona yüregini ferah tut.bişe olmaz.

cnmm cok gecmis olsunn.. suann nasılsın ?? saglıcakla al inş bebeğini kucagına

arkadaslarr benim bebeğimde sıvı azaldıgında sık ultrasona girdim haftada 3 defa bile... ama öülorum korkudan acaba cocuguma böle bişey olcakmı diye doktora giderken ultrason zararmı verio acaba.. doktor bi sorun olmaz dio .. ama başkaları beyninde hasar olur dedi kafayı yemek uzereyim.. :( etrafında çevresinde hic sık ultrasona giren oldumu.. Allah rızası icin cvp verin :(((

bn sürekli ultrasona giriyorum.Allaha şükür bebişim gayet sağlıklı.bütün testlerimide yaptırdım korkucak bişey yok.bnada çok söylediler zarar veriyo diye ama bn internetten araştırdım korkucak bişey yok.sıkma canını eğer suyunda azalma varsa tabiki doktorun kontrolünde olucaksın.

Canım bende dün uzman tv nin sitesinde bu konuyla ilgili bir video izledim. Ultrasyonun hiçbir sakıncası yokmuş.

canim benim korkma hicbirsey olmaz ben okadar sik girdimki ultrasona hamilelgimin ilk 6 ayini a.b.d de gecirdim ilk 3 ay haftada 1 kez girdim sonra 1 ay girip bir ay girmedim ama tabi kontrole gitiim oyle olmasinin sebebi devlet odemiyo cunku dis ulkelerin cogunda devlet odemiyo ve 300-350 dolar civari olduguicin ultrasn sayisi kisitli.trye dondugumde gitiimm bir dr almanyada calismis yiilarca ve ben sordugumda ultrason zarralimi isde abd de boyle boyle dedigimde bana almanyadada baska turlu oluyo devlet karsilamiyo cunku hic bir zarari yok dedi.gitiigm basak bir dr de londrada calismis oda aynisini dedi yani icini ferah tut ultrasona sayamicam kadar cok girdim bir seyde olmadi Allaha sukur saglikla al bebisni kucagina insallah:71:

amin canım.bnmkide 8.5 aylık oldu çok sabırsızlanıyorum.bakalım bidakine çatı muaynesi olmaya gidicem bnde ondan çok korkuyorum.eğer tecrübeli arkadaşlar varsa bilgilendirirse çok sevinirim.buarada Allah hepimize hayırlı ve sağlıklı evlatlar nasip etsin inş.

bende çok sordum bunu ama bir sakıncası olmadığını söyledi doktorlar,ses dalgası yüzünden kulaklarda sorun olabilme ihtimali varmış ama böyle bir hastaya rastlanmamış demişlerdi. ben radyoloji teknikeriyim çevremdeki bir çok doktorda böyle dşünüyor. sorun olması için çok uzun süre aralıksız ultrasona maruz kalmalıymışsın. hayırlı olsun bebeğin bu arada.

Allah biran önce kucağına almayı nasip etsin.o kadar sıkıntı yapma.bebişinde hisseder.içini rahat tut cnm.bebişin kaç aylık..

Back
X