ultrason lütfen cvp :(

zaten b, sorun olsa kesin yasaklamaları lasım değilmi... sonuçta yada ilk doktora gittiğinde doktorlarn bunu sorumluluk edip ultrason zararlı demeleri lasım delimi

Canim eskiden ultrason mu vardi ama ozamnada sakat cocuklar dogabiliyormus.Bende hamileligimin ilk aylarinda kanama yuzunden sik ultrasona girdim Allaha sukur sapasaglam oglum dogdu.Hic uzme kendini Allahin izniyle bisey olmaz.

kızlarrr başka yokmu böle cok giren yaa :((( birtane yazı okudum beyin hücrelerini öldürüo otizime sebep olyor dio doguma kaldı 2 haftaa ben ölmek üzereyim üzüntüden ben cocugumaaaaaaaaa neyaptım yaaaa ona iilik yapcam die orda zararsız dursun die zarar verdim istemedennnnnnnn allah beni kahretsin yaaa :(

34 haftklık cnmm çatı muanesinden korkmaa kişiden kişiye deişirr hissedilen sorunsuz al beebğine inş sende kucagına...

ya kusura bakma.özelden msj yollanmıyo cnm.100tane yollamam gerekiyomuş.buarada bn aylık kontrollerimde girdim.bide ilk 3 ay düşük tehlikem vardı.ozamn 1 ayda 2-3 kez girmiştim.ama sen sıkıntı yapma.bebişinde hisseder.internetten bulduğum bi yazıyı paylaşiyim sennle.buarada ALLAH bir avazda kurtarsın cnm.canını sıkma.ALLAH sağlıklı evlat nasip etsin inş.

Ultrason (USG) ile anne karnındaki be*beğin görüntülenmesi, yaklaşık 30 yıldan daha fazla doğum hekimliğinde kullanıl*maktadır. Bu amaçla kullanılmaya başlan*dığından itibaren de bebeğe herhangi bir zararı olup olmadığı konusu sürekli araş*tırılmaktadır.

Ultrasonda röntgendeki gibi bebeğe zararlı X-ışınları kullanılmamaktadır, hızlı ses dalgalan kullanılmaktadır.
Bu ses dalgalarının, bu güne kadar bebe*ğe bir zararı saptanamamışsa da yine de ultrason kullanırken bazı kurallara uyul*maya dikkat edilmektedir. Günümüzde bir çok ultrason çeşidi mevcuttur.

Yaygın olarak Kadın-Doğum mu*ayenelerinde kullanı*lan siyah-beyaz ultrasonla görüntülenme, bir aydan daha kısa aralıklarla olma*mak üzere ve uygulama süresi 5-10 daki*kayı geçmeyecek şekilde uygulanır.

Bu tür ultrasonlarda nispeten düşük kuvvetii ses kullanılmaktadır. Bu ultrasonlarla yapılan anomali araştırmasına 1. düzey araştırma denmektedir ve anomalileri tespit etmede tanı değeri %40-50 civarın*dadır. Daha ileri teknolojisi olan renkli, 3-4 boyutu ve doppler ultrasonografilerde ise daha kuvvedi ses dalgaları gönderilir ve ancak siyah-beyaz ultrasonlarda şüphelenilen durumlarda veya ayrıntılı ano*mali araştırması açısından, bir gebelikte sadece 1-2 kez önerilmektedir.. Bu tür ultrasonlarla yapılan anomali araştırması*na ise 2. düzey araştırma denir ve bazı özel merkezlerde uygulanır. Bu tür ultrasonların da anomalileri tespit etmede tanı değeri, yine %100 olmayıp %60-70 civa*rındadır.

ultrasonda ısı artışı önemliymiş cnm.ultrasona girdiğinde 5 dk kayı geçmemesi önemliymiş sadce.canını sıkma.deminden beri araştırıyorum.farelerde test etmişler cnm sıkıntı yapma

taam cnmmm zaten artık yapabilcek bişey yok olan olcak... ama kendi kendime cocuguma zarar vermissem kendimi zor bagıslarım... nefret ediorum kendimden suan :(

taam cnmmm zaten artık yapabilcek bişey yok olan olcak... ama kendi kendime cocuguma zarar vermissem kendimi zor bagıslarım... nefret ediorum kendimden suan :(

otistik falan yaptığı yok.kim çıkarıyo bunları ya hamile kadınsın sıkıntı yapmasen bebeğini ve kendini düşün.2.düzeye girdiysen,3 lü teste de girdiysen bi sorun çıkmamışsa zaten çıkmaz.içini ferah tut.herzamn pozitif ol tamm cnm.

biri yazmıss ordan okudum yaa ne biliim benim doktorum dediki cem uzan evine almıs o makineyi hergün bakmıs kızlarına bi sorun olmaz dedi .. ses dalgası bu dedi

aynen ses dalgasıymış.bnide biara çok korkuttular.sonra özel hastanede çalışan bi tanıdığımız var.ona sorduk.hani radyasyon faln var mı zararlımı diye.öyle bişey olsa yasaklanırdı dedi.ona bakılırsa şimdi heryerde radyasyonlar var.bizim evdede kablosuz internet var.zaten binada da kullananlar var bnde ondan korkuyorum.çocuğun beynine zarar vericek diye.eve bitane kaktüs aldım radyasyonu alıyomuş:)

bende zarar vermez diye biliyorum hamileliğimin ilk aylarında çok girdim ultrasona doktorda zararı olmaz demişti şimdi sağlıklı bir kızım var çok şükür.

Merhaba
Bu bölümde uzman bulunmamamaktadır ! Uzmanlara soru sormak istiyorsanız, Türkiye'nin en iyi Kadın Doğum uzmanlarının sitemizde sizlerle paylaşım yaptığı

http://www.kadinlarkulubu.com/bahceci-grup-f1063/

bölümünde sorunuza cevap alabilirsiniz. Hiç tanımadığınız kişilerin yorumnlarına nasıl itibar edebiliyorsunuz anlamakta zorluk çekiyorum !

kızlarrr başka yokmu böle cok giren yaa :((( birtane yazı okudum beyin hücrelerini öldürüo otizime sebep olyor dio doguma kaldı 2 haftaa ben ölmek üzereyim üzüntüden ben cocugumaaaaaaaaa neyaptım yaaaa ona iilik yapcam die orda zararsız dursun die zarar verdim istemedennnnnnnn allah beni kahretsin yaaa :(

Acil olarak bir psikologa gitmenizi rica ediyorum!

Acil olarak bu siteden de ayrılmanızı istiyorum !

Hatta acil olarak üyeliğinizi iptal ediyorum !

Kocanız çok haklı ! Zira size cahilce cevap verenlerde ceza aldılar !

ultrason lütfen cvp :(

hamilelik depresyonu yaşayan var mı ??

Hamileliğinde sigara icen var mı ya da sigara içtiğinden dolayı sorun yaşayan?

kızlar bebeğimin tekmelerini böbreklerimin ordan hissediorum :) bu banamı mahsus ..?

6 aylık hamileyim..Yanlışlıkla tansiyon ilacı içmişim..Bebeğime zararı olur mu?

hamilelikte ultrason zararlı mı ??lütfen cvp verinnnnnnn..

Actığınız konular ! Hepsi bir kenara ultrason konusunda yeri göğü inletiyorsunuzda sigarayı ne hakla içiyorsunuz ? Zararlı deneni yapıp zararsız denene neden itibar gösteriyorsunuz ?

Back
X