ultrasonda kizimin kafasi 3 hafta onde:(

Angel1888

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Haziran 2015
497
291
53
38
Bugunn gittigim doktorumuz kizimin kafasinin 3 hafta buyuk oldugunu söyledi varmi ayni problemi yasayan :(

Yasamadim ama doktor ne dedi peki bi problem e sebep olurmuymus

Bugunn gittigim doktorumuz kizimin kafasinin 3 hafta buyuk oldugunu söyledi varmi ayni problemi yasayan :KK43:

başka doktora git bence bu arada zamanla eşitleniyor diye duydum ben canım ama emin değilim tabi canım, bi tanıdığın başına da gelmişti abur cuburu kesmişti beslenmesine dikkat etmişti ama noldu sonra bilmiyorum, doğuma kadar eşitleniyor diye aklımda kalmış, bu arada başka doktorada göster bence

Buna benzer durumlarda genelde sonradan eşitleniyor ama bilemeyiz tabi.
Sen böyle bir şey duyup da cevap alamadan nasıl çıktın o odadan?
Gerekirse o odayı yıkardım ama açıklama alırdım.

kaç haftalıksın onu yazmamışsın, başka doktora git bence de ..doktor acıklama yapmadıysa cok da sorun oldugunu düşünmedim acıkcası, sen git sor yine için rahat etsin

başka doktora git bence bu arada zamanla eşitleniyor diye duydum ben canım ama emin değilim tabi canım, bi tanıdığın başına da gelmişti abur cuburu kesmişti beslenmesine dikkat etmişti ama noldu sonra bilmiyorum, doğuma kadar eşitleniyor diye aklımda kalmış, bu arada başka doktorada göster bence
Ay aburcuburdan mi oluyor :(
Bikac bisey yemessem ölürüm ya ben :)

Valla için rahatlar mi bilmem.ama teyzemin ultrasonda bebegin kafası vücuda göre biraz büyük bulundu.sıvı aldılar karnından sonra doktoru çocuğun özürlü olabilir kafası zaten büyük görünüyor ense kalınlığında da sknti var demiş.teyzem 6aydan dogana kadar hergün ağladı.sonra doğdu tabi evet kafası hafif buyukceydi.ama çocuk süper zeka maşallah hiçte problemi yok.ayrıca Su an bir cbk yaşında vücudu büyüyünce kafası ile orantı sağladı.smdi herşeyi normal sağlıklı bi bebis..içini rahat tut canim.imkanın varsa başka doktora görün.Allah sağ salim sağlıkla bebeğine kavustrsun

Kızınızın kafası 3 hafta büyük güle güle mi dedi? Yorumu ne?

benim de usg sonuçlarımda kafası buyuk çıkıyodu. Hatta dr koca kafalı diye gülerdi. 4 hafta büyüklüğe kadar normal diye biliyorum. usg ölçümleri milimetrik hesaplar olduğu için ufacık bi hata bile değerleri değiştirir. Sorun yok dediyse dr çok takılmayın. Bebekler doğduklarında elleri ve bacakları vücutlarına oranla kısadır, kafaları büyüktür. Yine de içiniz rahat etmiyorsa, internette ölçüm aralıkları var. baş çevresini girip haftasına göre normal mi bakabilirsiniz.

iciniz rahat degilse baska bi doktora daha gorunebilirsiniz.

benim bebegimin gelisimi de hep 2-3 hafta onden gidiyordu. aynen bana da kafasi haftasina gore buyuk demisti doguma kadar. sorun oldugundan degil ama, irsi olur bu tip seyler demisti. hatta ultrasonda koca kafa diye severdi bebegimi doktor:KK48:

su anda 9 aylik oglum. hic bir problem yok.

Ben farklı bir sorun yüzünden kendi doktorum dışında başka bir doktora da muayene olayım dedim hamileyken. kızımdaki asıl sorunu göremedi de vücuduna göre kafası büyük demişti. Çok şükür öyle bir şey de olmadı.Bence 1 ay filan geçsin,farklı bir doktora daha git.Ya büyüktür eşitlenir ya da doktor yanlış görmüştür.Hemen kötü düşünme

iciniz rahat degilse baska bi doktora daha gorunebilirsiniz.

benim bebegimin gelisimi de hep 2-3 hafta onden gidiyordu. aynen bana da kafasi haftasina gore buyuk demisti doguma kadar. sorun oldugundan degil ama, irsi olur bu tip seyler demisti. hatta ultrasonda koca kafa diye severdi bebegimi doktor:KK48:

su anda 9 aylik oglum. hic bir problem yok.
Benim bebegimde 2,5 hafta onde gidiyor gelisim olarak.dr anne baba iri bebek iri bebek olacak.benim sana sormak istedigim dogumun zamanindami oldun normalmi sezeryanmi birde kac kilo.buarada en basindan beri haftasi buyuk cikiyor sonradan buyumedi

Benim bebegimde 2,5 hafta onde gidiyor gelisim olarak.dr anne baba iri bebek iri bebek olacak.benim sana sormak istedigim dogumun zamanindami oldun normalmi sezeryanmi birde kac kilo.buarada en basindan beri haftasi buyuk cikiyor sonradan buyumedi

evet en basindan beri benimki de hep ilerden gitti. dogumum 38+3 te sezaryenle oldu. ben 13 kilo aldim, bebek de 3980 gr dogdu. kafa cevresi de 38 cm'di.

Back
X