Carsamba gunu 2li tarama icin dewlet hastanesinde randewum war. Ama devlet hastanesine ultrasina girince eslerimiz iremiyor. ( ucretli oldugu icn dewlete gidiyorum 2li tarama icin) ertesi gunde ozele gitmek istiyorum normal ultrason icin esimde gormek istiyor cunku. Iki gun ust uste ultrasona girsem zrari olur mucbi problem olur mu bilgi werin lutfen. Kimi our diyo kimisi olmaz diuo zarar
Carsamba gunu 2li tarama icin dewlet hastanesinde randewum war. Ama devlet hastanesine ultrasina girince eslerimiz iremiyor. ( ucretli oldugu icn dewlete gidiyorum 2li tarama icin) ertesi gunde ozele gitmek istiyorum normal ultrason icin esimde gormek istiyor cunku. Iki gun ust uste ultrasona girsem zrari olur mucbi problem olur mu bilgi werin lutfen. Kimi our diyo kimisi olmaz diuo zarar
canım benim bildiğim utrason ses dalgası olduğu için zararlı değil.. ama bazı bilimsel çalışmalara göre 4 dk.dan fazla ultrason ile bakmak bebeğe zarar veriyor..
yani 2 gün üst üste gittiğinde çok uzun süreler bakılmayacaksa ki benim doktorum en fazla 1-2 dakikada bitirio çok sıkıntı yaratacağını sanmıorm..
Bence çok zararı olmaz düşük riski yaşayanlar da çok sık girebiliyor kontrol amaçlı ki ben yaşadım 2 gün arayla 2 defa girdim ağrılarım olduğu sıralar ayda 3 defa girdiğim oldu ama bunu sık sık tekrarlamamakta gerek mecbur kalmadıkça..eski doktorumun en kısa kontrolü tahmini 5 dk hiç kısa bakmadı ultrasonda yeniside öyle yani bi seferden bişey olmaz diye düşünüyorum :)